RECEPTEK

Csirkehús cukkinivel és tejszínnel

Csirkehús cukkinivel és tejszínnel

Tésztával tálaljuk.

recept,recept fotó,csirkemell,cukkini,főzőtejszín,Csirkehús,Szezonális receptek

Csirkehús

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

csirkemell600gramm
cukkini600gramm
finomliszt1.5evőkanál
főzőtejszín250milliliter
hagyma1darab
majoránna2teáskanál
olivaolaj2evőkanál
piros paprika, őrölt2teáskanál
2teáskanál
víz1deciliter
zsírszegény tej 1,5%250milliliter

 

Recept

1. A hagymát megpirítjuk és hozzáadjuk a húst.

hagyma 1 darab  olivaolaj 2 evőkanál  csirkemell 600 gramm   2 teáskanál  piros paprika, őrölt 2 teáskanál  víz 1 deciliter

A hagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk. A csirkemelleket megmossuk, felvágjuk és hozzáadjuk a hagymához. Amikor egy kicsit megpirult a hús, hozzáadjuk a sót, paprikát és felöltjük vízzel. Felforraljuk és fedő alatt 10 percig pároljuk.

2. A cukkini hozzáadása

cukkini 600 gramm

A cukkinit meghámozzuk, és kisebb kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a húshoz, és tovább pároljuk fedő alatt 20 percig. A massza már kellően sűrű, nem adunk hozzá több vizet. A cukkini főzés közben elég vizet enged magából.

3. 

zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  finomliszt 1.5 evőkanál  főzőtejszín 250 milliliter  majoránna 2 teáskanál

Tejben elkeverjük a lisztet és hozzáöntjük a cukkinis húshoz. Keverjük amíg a szósz be nem sűrűsödik, majd hozzáöntjük a tejszínt. Hagyjuk felforrni majd végül megszórjuk majoránnával.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés