RECEPTEK

Csirkehús cukkinivel és tejszínnel

Csirkehús cukkinivel és tejszínnel

Tésztával tálaljuk.

recept,recept fotó,csirkemell,cukkini,főzőtejszín,Csirkehús

Csirkehús

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

csirkemell600gramm
cukkini600gramm
finomliszt1.5evőkanál
főzőtejszín250milliliter
hagyma1darab
majoránna2teáskanál
olivaolaj2evőkanál
piros paprika, őrölt2teáskanál
2teáskanál
víz1deciliter
zsírszegény tej 1,5%250milliliter

 

Recept

1. A hagymát megpirítjuk és hozzáadjuk a húst.

hagyma 1 darab  olivaolaj 2 evőkanál  csirkemell 600 gramm   2 teáskanál  piros paprika, őrölt 2 teáskanál  víz 1 deciliter

A hagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk. A csirkemelleket megmossuk, felvágjuk és hozzáadjuk a hagymához. Amikor egy kicsit megpirult a hús, hozzáadjuk a sót, paprikát és felöltjük vízzel. Felforraljuk és fedő alatt 10 percig pároljuk.

2. A cukkini hozzáadása

cukkini 600 gramm

A cukkinit meghámozzuk, és kisebb kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a húshoz, és tovább pároljuk fedő alatt 20 percig. A massza már kellően sűrű, nem adunk hozzá több vizet. A cukkini főzés közben elég vizet enged magából.

3. 

zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  finomliszt 1.5 evőkanál  főzőtejszín 250 milliliter  majoránna 2 teáskanál

Tejben elkeverjük a lisztet és hozzáöntjük a cukkinis húshoz. Keverjük amíg a szósz be nem sűrűsödik, majd hozzáöntjük a tejszínt. Hagyjuk felforrni majd végül megszórjuk majoránnával.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit