RECEPTEK

Fetával töltött csirke batyucskák

Fetával töltött csirke batyucskák

Szaftos sajttal töltött csirkehús ízletes mártásban.

recept,recept fotó,Feta sajt,csirkemell,Csirkehús

Csirkehús

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Csirkehús  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Feta sajt200gramm
Gouda sajt200gramm
csirkemell1000gramm
finomliszt-
finomliszt1evőkanál
főzőtejszín150milliliter
olivaolaj50milliliter
szurokfű (oregánó)2teáskanál
tyúk tojás1darab
víz-
zsírszegény tej 1,5%200milliliter

 

Recept

1. Sajttöltelék

Feta sajt 200 gramm  Gouda sajt 200 gramm  tyúk tojás 1 darab  szurokfű (oregánó) 1 teáskanál

A feta sajtot egy mély tányérba nyomjuk szét egy villával. Hozzáadjuk a reszelt goudát, a tojást, a szurokfűt és összeverjük a tölteléket.

2. Csirkehús

csirkemell 1000 gramm

A csirkemellet megmossuk, feldaraboljuk, és mindkét oldaláról kiklopfoljuk. Tegyünk megfelelő mennyiségű tölteléket minden hús közepére.

3. Batyucskákat készítünk

A húst becsomagoljuk, és átkötjük keresztben cérnával.

4. 

finomliszt

Minden batyucskát lisztben megforgatunk.

5. Párolás

olivaolaj 50 milliliter  víz

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és belerakjuk a húst. Enyhén sózzuk, fedjük le és pároljuk 15 percig. Ha szükséges, néhány evőkanál vízzel felönthetjük.

6. 

Megfordítjuk a húst, és lefedve ismét 15 percig pároljuk.

7. Mártás

zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter

Vegyük ki a húst a serpenyőből. Adjunk tejet a sütőléhez, forraljuk fel.

8. 

főzőtejszín 150 milliliter  finomliszt 1 evőkanál  szurokfű (oregánó) 1 teáskanál

Keverjük össze a lisztet és az oregánót a főzőtejszínben, és öntsük a serpenyőben lévő mártás alapjához. Forraljuk fel.

9. 

Távolítsuk el a cérnákat a húsból, és tegyük a csirke batyucskákat a forró mártásba.

10. Tálalás

Sült burgonyával, hasábburgonyával, rizzsel vagy tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit