Fetával töltött csirke batyucskák
![Fetával töltött csirke batyucskák](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000753/img_hu_4x3/fetaval-toltott-csirke-batyucskak_00180.jpg)
Szaftos sajttal töltött csirkehús ízletes mártásban.
recept,recept fotó,Feta sajt,csirkemell,Csirkehús
Csirkehús
kategóriak
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
Feta sajt | 200 | gramm | |
Gouda sajt | 200 | gramm | |
csirkemell | 1000 | gramm | |
finomliszt | - | ||
finomliszt | 1 | evőkanál | |
főzőtejszín | 150 | milliliter | |
olivaolaj | 50 | milliliter | |
szurokfű (oregánó) | 2 | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
víz | - | ||
zsírszegény tej 1,5% | 200 | milliliter |
Recept
1. Sajttöltelék
Feta sajt 200 gramm • Gouda sajt 200 gramm • tyúk tojás 1 darab • szurokfű (oregánó) 1 teáskanál
A feta sajtot egy mély tányérba nyomjuk szét egy villával. Hozzáadjuk a reszelt goudát, a tojást, a szurokfűt és összeverjük a tölteléket.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000753/small/IMG_4260w.jpg)
2. Csirkehús
csirkemell 1000 gramm
A csirkemellet megmossuk, feldaraboljuk, és mindkét oldaláról kiklopfoljuk. Tegyünk megfelelő mennyiségű tölteléket minden hús közepére.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000753/small/IMG_4262w.jpg)
3. Batyucskákat készítünk
A húst becsomagoljuk, és átkötjük keresztben cérnával.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000753/small/IMG_4263w.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000753/small/IMG_4264w.jpg)
5. Párolás
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és belerakjuk a húst. Enyhén sózzuk, fedjük le és pároljuk 15 percig. Ha szükséges, néhány evőkanál vízzel felönthetjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000753/small/IMG_4267w.jpg)
6.
Megfordítjuk a húst, és lefedve ismét 15 percig pároljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000753/small/IMG_4268w.jpg)
7. Mártás
zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter
Vegyük ki a húst a serpenyőből. Adjunk tejet a sütőléhez, forraljuk fel.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000753/small/IMG_4269w.jpg)
8.
főzőtejszín 150 milliliter • finomliszt 1 evőkanál • szurokfű (oregánó) 1 teáskanál
Keverjük össze a lisztet és az oregánót a főzőtejszínben, és öntsük a serpenyőben lévő mártás alapjához. Forraljuk fel.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000753/small/IMG_4270w.jpg)
9.
Távolítsuk el a cérnákat a húsból, és tegyük a csirke batyucskákat a forró mártásba.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000753/small/IMG_4271w.jpg)
10. Tálalás
Sült burgonyával, hasábburgonyával, rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000753/small/IMG_4276w.jpg)
Jó étvágyat!