szakacsreceptek.hu

Csirke borsóval

     

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

niska

 

kategóriak:   

 

 
 
Csirkemell500gramm
Fekete bors, őrölt½teáskanál
Főzőtejszín150milliliter
Hagyma150gramm
Mirelit borsó300gramm
Napraforgó olaj2evőkanál
1.25teáskanál
Tyúk tojás7darab
Zsírszegény tej 1,5%100milliliter

1. Borsó

hagyma 150 g  napraforgó olaj 2 EK  mirelit borsó 300 g

A hagymát megtisztítjuk és megpirítjuk az olajban. Hozzáadjuk a fagyasztott, vízzel átmosott borsót. 2-3 percen keresztül pirítjuk a borsót.

Borsó

2. 

tyúk tojás 4 db   ¼ TK

Hozzáadjuk a tojást, sózzuk és kevergetjük.

3. Csirkehús

csirkemell 500 g

A húst megmossuk és szeletekre vágjuk. A sütőtálba behelyezzük rétegesen a csirkehúst, majd rá rakjuk a borsó réteget és a folyamatot megismételjük.

Csirkehús

4. 

zsírszegény tej 1,5% 100 ml  főzőtejszín 150 ml  tyúk tojás 3 db   1 TK  fekete bors, őrölt ½ TK

A tejből, tejfölből, tojásból, sóból és fűszerekből elkészítjük az öntetet, amellyel leöntjük a az egész elkészített csirkehús masszát.

5. 

Előre melegített sütőben sütjük, cca. 45 percen keresztül,175°C hőmérsékleten.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés