Csirke borsóval
recept,recept fotó,mirelit borsó,tyúk tojás,tyúk tojás,csirkemell,Csirkehús,Gluténmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkemell | 500 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
főzőtejszín | 150 | milliliter | |
hagyma | 150 | gramm | |
mirelit borsó | 300 | gramm | |
napraforgó olaj | 2 | evőkanál | |
só | 1.25 | teáskanál | |
tyúk tojás | 7 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 100 | milliliter |
Recept
1. Borsó
hagyma 150 gramm • napraforgó olaj 2 evőkanál • mirelit borsó 300 gramm
A hagymát megtisztítjuk és megpirítjuk az olajban. Hozzáadjuk a fagyasztott, vízzel átmosott borsót. 2-3 percen keresztül pirítjuk a borsót.
3. Csirkehús
csirkemell 500 gramm
A húst megmossuk és szeletekre vágjuk. A sütőtálba behelyezzük rétegesen a csirkehúst, majd rá rakjuk a borsó réteget és a folyamatot megismételjük.
4.
zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter • főzőtejszín 150 milliliter • tyúk tojás 3 darab • só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
A tejből, tejfölből, tojásból, sóból és fűszerekből elkészítjük az öntetet, amellyel leöntjük a az egész elkészített csirkehús masszát.
5.
Előre melegített sütőben sütjük, cca. 45 percen keresztül,175°C hőmérsékleten.
Jó étvágyat!