RECEPTEK

Csirkemell laskagomba szósszal

Csirkemell laskagomba szósszal

Csirkemellek laskagomba szósszal, amely az igényesebb vendégeket is kielégíti.

recept,recept fotó,csirkemell,laskagomba,főzőtejszín,Csirkehús,Gluténmentes

Csirkehús

Főzőcske

Adag

3

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

csirkemell350gramm
főzőtejszín250milliliter
grill fűszerkeverék-
laskagomba400gramm
olivaolaj3evőkanál
0
újhagyma1darab

 

Recept

1. A csirkemelleket pirítása

csirkemell 350 gramm    grill fűszerkeverék  olivaolaj 3 evőkanál

Nagyobb serpenyőben olíva olajon megpirítjuk a csirkemelleket, amelyeket előtte megmostunk, sóztunk, fűszereztük. Mindkét oldalról aranybarnára pirítjuk.

2. Zöldhagyma és a laskagomba

újhagyma 1 darab  laskagomba 400 gramm

Amíg a hús megpirul, felvágjuk a zöldhagymát karikákra és a laskagombát vékony csíkokra.

3. Sütés

A húst kivesszük a serpenyőből, félretesszük egy tányérra. A serpenyőbe egyenletesen beleszórjuk a zöldhagymát és a laskagombát. 3 -4 percig pirítjuk, amíg a laskagomba puha nem lesz.

4. Párolás

főzőtejszín 250 milliliter 

A serpenyőbe visszahelyezzük a csirkemelleket, és az egészet 3 percig pároljuk. Három perc után felöntjük főző tejszínnel. Amennyiben túl hígnak tűnik a szósz, úgy egy kanál sima lisztet adunk hozzá. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit