Csirkemell laskagomba szósszal

Csirkemellek laskagomba szósszal, amely az igényesebb vendégeket is kielégíti.
recept,recept fotó,csirkemell,laskagomba,főzőtejszín,Csirkehús,Gluténmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkemell | 350 386 | gramm kcal | |
főzőtejszín | 250 400 | milliliter kcal | |
grill fűszerkeverék | 0 ?? | kcal | |
laskagomba | 400 1352 | gramm kcal | |
olivaolaj | 3 396 | evőkanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
újhagyma | 1 ?? | darab kcal |
Recept
1. A csirkemelleket pirítása
csirkemell 350 gramm • só • grill fűszerkeverék • olivaolaj 3 evőkanál
Nagyobb serpenyőben olíva olajon megpirítjuk a csirkemelleket, amelyeket előtte megmostunk, sóztunk, fűszereztük. Mindkét oldalról aranybarnára pirítjuk.

2. Zöldhagyma és a laskagomba
újhagyma 1 darab • laskagomba 400 gramm
Amíg a hús megpirul, felvágjuk a zöldhagymát karikákra és a laskagombát vékony csíkokra.

3. Sütés
A húst kivesszük a serpenyőből, félretesszük egy tányérra. A serpenyőbe egyenletesen beleszórjuk a zöldhagymát és a laskagombát. 3 -4 percig pirítjuk, amíg a laskagomba puha nem lesz.

4. Párolás
főzőtejszín 250 milliliter • só
A serpenyőbe visszahelyezzük a csirkemelleket, és az egészet 3 percig pároljuk. Három perc után felöntjük főző tejszínnel. Amennyiben túl hígnak tűnik a szósz, úgy egy kanál sima lisztet adunk hozzá. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Jó étvágyat!