Csirkemell laskagomba szósszal
Csirkemellek laskagomba szósszal, amely az igényesebb vendégeket is kielégíti.
recept,recept fotó,csirkemell,laskagomba,főzőtejszín,Csirkehús,Gluténmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkemell | 350 | gramm | |
főzőtejszín | 250 | milliliter | |
grill fűszerkeverék | - | ||
laskagomba | 400 | gramm | |
olivaolaj | 3 | evőkanál | |
só | 0 | ||
újhagyma | 1 | darab |
Recept
1. A csirkemelleket pirítása
csirkemell 350 gramm • só • grill fűszerkeverék • olivaolaj 3 evőkanál
Nagyobb serpenyőben olíva olajon megpirítjuk a csirkemelleket, amelyeket előtte megmostunk, sóztunk, fűszereztük. Mindkét oldalról aranybarnára pirítjuk.
2. Zöldhagyma és a laskagomba
újhagyma 1 darab • laskagomba 400 gramm
Amíg a hús megpirul, felvágjuk a zöldhagymát karikákra és a laskagombát vékony csíkokra.
3. Sütés
A húst kivesszük a serpenyőből, félretesszük egy tányérra. A serpenyőbe egyenletesen beleszórjuk a zöldhagymát és a laskagombát. 3 -4 percig pirítjuk, amíg a laskagomba puha nem lesz.
4. Párolás
főzőtejszín 250 milliliter • só
A serpenyőbe visszahelyezzük a csirkemelleket, és az egészet 3 percig pároljuk. Három perc után felöntjük főző tejszínnel. Amennyiben túl hígnak tűnik a szósz, úgy egy kanál sima lisztet adunk hozzá. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Jó étvágyat!