szakacsreceptek.hu

Joghurtos nektarin desszert

     

Mélyhűtött desszert. Kitűnő frissítő a forró nyári napokra.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Citromhéj1evőkanál
Habfixáló1csomag
Habtejszín (30-33%)250milliliter
Méz 3evőkanál
Natúr joghurt 3,5% zsírtartalom500gramm
Nektarin½kilogramm
Vajas száraz keksz150gramm

1. 

nektarin ½ kg

A nektarint kimagozzuk. 6 vékony holdacskát vágunk belőle a maradékot apró kockákra vágjuk. A formát vagy más edényt élelmiszer fóliával bélelünk ki. Az aljára sorban egymás mellé rakjuk a nektarin holdacskákat.

2. 

vajas száraz keksz 150 g

A háztartási kekszet konyhai mixerben felaprítjuk.

3. 

habtejszín (30-33%) 250 ml  habfixáló 1 cs  natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 500 g  méz  3 EK  citromhéj 1 EK

Tejszínből és fixálóból tejszínhabot készítünk. Egy tálban összekeverünk joghurtot, mézet és lereszelt citromhéjat. Belekeverjük a tejszínhabot is.

4. 

A joghurtos massza 1/3-át ráöntjük a nektarin holdacskákra.

5. 

A joghurt tetejére ráhelyezzük az elkészített háztartási keksz helyét.

6. 

A háztartási kekszre ráhelyezzük az elkészített nektarin felét.

7. 

A nektarinra ráöntjük a joghurtos massza másik harmadát. Újra háztartási kekszet rakunk rá. A háztartási kekszből félreteszünk két leveses kanálnyit. Ráhelyezzük a nektarint és utána a joghurtos massza utolsó harmadát. A joghurtot megszórjuk a félretett aprított keksszel. A formát óvatosan alulról megütögetjük, hogy összeálljanak az egyes rétegek. A desszertet mélyhűtőbe helyezzük, ahol egy hétig is tárolhatjuk.

8. 

A desszertet tálalás előtt 15-20 perccel kivesszük a mélyhűtőből, kiborítjuk, eltávolítjuk a fóliát. A desszertet fagylaltként fogyasszuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés