Joghurtos nektarin desszert
Mélyhűtött desszert. Kitűnő frissítő a forró nyári napokra.
recept,recept fotó,nektarin,natúr joghurt 3,5% zsírtartalom,Jeges desszertek ,Szezonális receptek
Jeges desszertek
Hozzávalók
Hozzávalók
citromhéj | 1 | evőkanál | |
habfixáló | 1 | csomag | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
méz | 3 | evőkanál | |
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom | 500 | gramm | |
nektarin | ½ | kilogramm | |
vajas száraz keksz | 150 | gramm |
Recept
1.
nektarin ½ kilogramm
A nektarint kimagozzuk. 6 vékony holdacskát vágunk belőle a maradékot apró kockákra vágjuk. A formát vagy más edényt élelmiszer fóliával bélelünk ki. Az aljára sorban egymás mellé rakjuk a nektarin holdacskákat.


3.
habtejszín (30-33%) 250 milliliter • habfixáló 1 csomag • natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 500 gramm • méz 3 evőkanál • citromhéj 1 evőkanál
Tejszínből és fixálóból tejszínhabot készítünk. Egy tálban összekeverünk joghurtot, mézet és lereszelt citromhéjat. Belekeverjük a tejszínhabot is.

4.
A joghurtos massza 1/3-át ráöntjük a nektarin holdacskákra.

5.
A joghurt tetejére ráhelyezzük az elkészített háztartási keksz helyét.

6.
A háztartási kekszre ráhelyezzük az elkészített nektarin felét.

7.
A nektarinra ráöntjük a joghurtos massza másik harmadát. Újra háztartási kekszet rakunk rá. A háztartási kekszből félreteszünk két leveses kanálnyit. Ráhelyezzük a nektarint és utána a joghurtos massza utolsó harmadát. A joghurtot megszórjuk a félretett aprított keksszel. A formát óvatosan alulról megütögetjük, hogy összeálljanak az egyes rétegek. A desszertet mélyhűtőbe helyezzük, ahol egy hétig is tárolhatjuk.

8.
A desszertet tálalás előtt 15-20 perccel kivesszük a mélyhűtőből, kiborítjuk, eltávolítjuk a fóliát. A desszertet fagylaltként fogyasszuk.

Jó étvágyat!