RECEPTEK

Pudingos-nektarinos szelet

Pudingos-nektarinos szelet

Mindegy, hogy az év melyik időszakánál tartunk, mindig kívánjuk az édes finomságokat. Most mutatunk egy csodás süteményt, amit mindenki szeret.

recept,recept fotó,nektarin,átlátszó tortazselé,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

15

Az elkészítés ideje

1 h. 10 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

kristálycukor300gramm
napraforgó olaj2evőkanál
nektarin600gramm
rétesliszt400gramm
sütőpor8gramm
teljes zsírtartalmú tej 3,5%1liter
tyúk tojás3darab
vaníliás puding -por120gramm
zsírszegény tej 1,5%½liter
átlátszó tortazselé500gramm

 

Recept

1. Tészta elkészítése

rétesliszt 400 gramm  kristálycukor 300 gramm  tyúk tojás 3 darab  zsírszegény tej 1,5% ½ liter  napraforgó olaj 2 evőkanál  sütőpor 8 gramm

Az összes alapanyagot jól összekeverjük, hogy lágy, még folyékony tésztát kapjunk.

2. 

A tésztát, lisztel meghintet sütőlapra öntjük és előmelegített sütőben kb 30 percig 180°C sütjük. Kb 10 perc után a tésztát megszurkáljuk hogy ne képződjenek levegő buborékok.

3. Pudingos töltelék

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1 liter  vaníliás puding -por 120 gramm

Egy liter tejből és három pudingporból sűrű pudingot készítünk, cukrot nem adunk hozzá.

4. 

A pudingot a főzés követően egy pár percre állni hagyjuk, ezután ráöntjük a kihűlt tésztára és szétkenjük.

5. Gyümölcs a tetejére

nektarin 600 gramm

A nektarint felszeleteljük vékony szeletekre.

6. 

A gyümölcs szeleteket rá rakjuk a pudingos réteg egész felületére.

7. 

átlátszó tortazselé 500 gramm

Torta zselét készítünk, és rá öntjük a gyümölcs tetejére úgy hogy az egész gyümölcsöt befedje.

8. 

2-3 órára a hűtőben hagyjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit