szakacsreceptek.hu

Pudingos-nektarinos szelet

     

Mindegy, hogy az év melyik időszakánál tartunk, mindig kívánjuk az édes finomságokat. Most mutatunk egy csodás süteményt, amit mindenki szeret.

Főzőcske

Adag

15

Az elkészítés ideje

1 h. 10 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. Tészta elkészítése

rétesliszt 400 g  kristálycukor 300 g  tyúk tojás 3 db  zsírszegény tej 1,5% ½ l  napraforgó olaj 2 EK  sütőpor 8 g

Az összes alapanyagot jól összekeverjük, hogy lágy, még folyékony tésztát kapjunk.

Tészta elkészítése

2. 

A tésztát, lisztel meghintet sütőlapra öntjük és előmelegített sütőben kb 30 percig 180°C sütjük. Kb 10 perc után a tésztát megszurkáljuk hogy ne képződjenek levegő buborékok.

3. Pudingos töltelék

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1 l  vaníliás puding -por 120 g

Egy liter tejből és három pudingporból sűrű pudingot készítünk, cukrot nem adunk hozzá.

Pudingos töltelék

4. 

A pudingot a főzés követően egy pár percre állni hagyjuk, ezután ráöntjük a kihűlt tésztára és szétkenjük.

5. Gyümölcs a tetejére

nektarin 600 g

A nektarint felszeleteljük vékony szeletekre.

Gyümölcs a tetejére

6. 

A gyümölcs szeleteket rá rakjuk a pudingos réteg egész felületére.

7. 

átlátszó tortazselé 500 g

Torta zselét készítünk, és rá öntjük a gyümölcs tetejére úgy hogy az egész gyümölcsöt befedje.

8. 

2-3 órára a hűtőben hagyjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés