Pudingos-nektarinos szelet
Mindegy, hogy az év melyik időszakánál tartunk, mindig kívánjuk az édes finomságokat. Most mutatunk egy csodás süteményt, amit mindenki szeret.
recept,recept fotó,nektarin,átlátszó tortazselé,Sütemények
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
kristálycukor | 300 | gramm | |
napraforgó olaj | 2 | evőkanál | |
nektarin | 600 | gramm | |
rétesliszt | 400 | gramm | |
sütőpor | 8 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 1 | liter | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
vaníliás puding -por | 120 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | ½ | liter | |
átlátszó tortazselé | 500 | gramm |
Recept
1. Tészta elkészítése
rétesliszt 400 gramm • kristálycukor 300 gramm • tyúk tojás 3 darab • zsírszegény tej 1,5% ½ liter • napraforgó olaj 2 evőkanál • sütőpor 8 gramm
Az összes alapanyagot jól összekeverjük, hogy lágy, még folyékony tésztát kapjunk.
2.
A tésztát, lisztel meghintet sütőlapra öntjük és előmelegített sütőben kb 30 percig 180°C sütjük. Kb 10 perc után a tésztát megszurkáljuk hogy ne képződjenek levegő buborékok.
3. Pudingos töltelék
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1 liter • vaníliás puding -por 120 gramm
Egy liter tejből és három pudingporból sűrű pudingot készítünk, cukrot nem adunk hozzá.
4.
A pudingot a főzés követően egy pár percre állni hagyjuk, ezután ráöntjük a kihűlt tésztára és szétkenjük.
6.
A gyümölcs szeleteket rá rakjuk a pudingos réteg egész felületére.
7.
átlátszó tortazselé 500 gramm
Torta zselét készítünk, és rá öntjük a gyümölcs tetejére úgy hogy az egész gyümölcsöt befedje.
8.
2-3 órára a hűtőben hagyjuk.
Jó étvágyat!