Túrós karamellás sütemény
Lágy sütemény teli túróval.
recept,recept fotó,túró, sima,lágy,karamell puding- por,sűrített kondenzált cukrozott karamellás tej,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›
Hozzávalók
Hozzávalók
karamell puding- por | 60 | gramm | |
kristálycukor | 60 | gramm | |
leveles tészta | 500 | gramm | |
porcukor | 60 | gramm | |
sűrített kondenzált cukrozott karamellás tej | 150 | gramm | |
tejszínhab | - | ||
tojásfehérje | 5 | darab | |
tojássárgája | 5 | darab | |
túró, sima,lágy | 750 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 500 | milliliter |
Recept
1.
leveles tészta 500 gramm
A leveles tésztát úgy nyújtjuk ki, hogy a tepsibe (42x32cm) helyezéskor a tepsi széleit is befedje. A tepsiből kilógó tészta széleit levágjuk.
2.
túró, sima,lágy 750 gramm • tojássárgája 5 darab • kristálycukor 60 gramm • zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter • karamell puding- por 60 gramm • sűrített kondenzált cukrozott karamellás tej 150 gramm
A túrót tojássárgával, cukorral, tejjel, pudinggal, és kondenzált tejjel lágyra keverünk.
3.
A folyékony masszát a tészta tetejére öntjük.
4.
Előmelegített sütőben 180°C-on 25-30 percig sütjük.
6.
A habot a túrótöltelékre rákenjük.
7.
Visszahelyezzük a sütőbe, és további 5-8 percig sütjük. A süteményt hagyjuk lehűlni és csak ezután tesszük be 2 órára a hűtőbe.
8.
Tálalás előtt levágjuk a végeit ahol kevés a töltelék, és majd így szeleteljük. Tejszínhabbal díszítjük, esetleg ízlés szerint gyümölccsel.
Jó étvágyat!