szakacsreceptek.hu

Lágy túrótorta

     

Egyszerű, viszonylag gyorsan elkészíthető torta szív formájában, frissítő túrós ízzel. Akár két óra alatt is el tudjuk készíteni.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

 

kategóriak:    

 

 
 
Befőzött gyümölcsök150gramm
Kakaó1evőkanál
Kompót leve150milliliter
Porcukor200gramm
Rétesliszt
Rétesliszt100gramm
Sütőpor1teáskanál
Tejszínhab
Tojásfehérje4darab
Tojássárgája4darab
Túró, sima,lágy500gramm
Vaj
Vaníliacukor1teáskanál
Víz4evőkanál
Zsírszegény tej 1,5%200milliliter
Étkezési zselatin20gramm
Étkezési zselatin2teáskanál

1. Piskóta

tojássárgája 4 db  porcukor 100 g  vaníliacukor 1 TK

A sárgáját cukorral és vaníliacukorral jól összekeverjük.

Piskóta

2. 

tojásfehérje 4 db  kakaó 1 EK  víz 4 EK  rétesliszt 100 g  sütőpor 1 TK

A fehérjéből kemény habot készítünk. A sárgájához kakaót és vizet keverünk, majd hozzákeverjük a sütőporral összekevert lisztet...

3. 

...a végén hozzákeverjük a fehérjéből készült habot.

4. 

vaj  rétesliszt

A tésztát egy zsiradékkal kikent és liszttel meghintet szív alakú formába öntjük.

5. 

Előmelegített sütőben 20 percig sütjük közepes hőfokon. Majd a piskótát hagyjuk 10 percig hűlni a formában, majd ez után kiborítjuk és félbevágjuk.

6. Túrós töltelék

étkezési zselatin 20 g  zsírszegény tej 1,5% 100 ml

Amíg a piskóta sül, elkészítjük a tölteléket. Zselatint olvasztunk tejben. Ügyelünk rá, hogy a tej ne legyen túl meleg.

Túrós töltelék

7. 

túró, sima,lágy 500 g  zsírszegény tej 1,5% 100 ml  porcukor 100 g

A túrót tejjel és cukorral keverjük ki. Néhány kanállal teszünk a zselatinba is, majd jól elkeverjük. Majd ezután a zselatint hozzáöntjük a túróhoz és jól összekeverjük. A tölteléket 20-30 percre a hűtőbe helyezzük. Meg kell egy kicsit keményedjen. Időnként megkeverjük.

8. A torta díszítése

A tölteléket rákenjük az egyik piskótára...

A torta díszítése

9. 

...majd ráhelyezzük a másik piskótát.

10. 

befőzött gyümölcsök 150 g  kompót leve 150 ml  étkezési zselatin 2 TK

A kompótról leöntjük a levét, majd a gyümölcsöt ráhelyezzük a tortára. A kompót levét felmelegítjük és zselatint olvasztunk benne. Majd ezzel leöntjük a tortára helyezett gyümölcsöt. Hűvös helyen 30 percig, vagy esetleg hosszabb ideig állni hagyjuk.

11. 

tejszínhab

Tálalás előtt tejszínhabbal és gyümölcsdarabokkal díszítjük.

12. 

Szeleteljük és tálaljuk. Igazán finom édesség :)

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés