szakacsreceptek.hu

Lágy túrótorta

    

Egyszerű, viszonylag gyorsan elkészíthető torta szív formájában, frissítő túrós ízzel. Akár két óra alatt is el tudjuk készíteni.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

 

kategóriak:    

 

 
 
befőzött gyümölcsök150gramm
kakaó1evőkanál
kompót leve150milliliter
porcukor200gramm
rétesliszt-
rétesliszt100gramm
sütőpor1teáskanál
tejszínhab -
tojásfehérje4darab
tojássárgája4darab
túró, sima,lágy500gramm
vaj-
vaníliacukor1teáskanál
víz4evőkanál
zsírszegény tej 1,5%200milliliter
étkezési zselatin20gramm
étkezési zselatin2teáskanál

1. Piskóta

tojássárgája 4 darab  porcukor 100 gramm  vaníliacukor 1 teáskanál

A sárgáját cukorral és vaníliacukorral jól összekeverjük.

Piskóta

2. 

tojásfehérje 4 darab  kakaó 1 evőkanál  víz 4 evőkanál  rétesliszt 100 gramm  sütőpor 1 teáskanál

A fehérjéből kemény habot készítünk. A sárgájához kakaót és vizet keverünk, majd hozzákeverjük a sütőporral összekevert lisztet...

3. 

...a végén hozzákeverjük a fehérjéből készült habot.

4. 

vaj  rétesliszt

A tésztát egy zsiradékkal kikent és liszttel meghintet szív alakú formába öntjük.

5. 

Előmelegített sütőben 20 percig sütjük közepes hőfokon. Majd a piskótát hagyjuk 10 percig hűlni a formában, majd ez után kiborítjuk és félbevágjuk.

6. Túrós töltelék

étkezési zselatin 20 gramm  zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter

Amíg a piskóta sül, elkészítjük a tölteléket. Zselatint olvasztunk tejben. Ügyelünk rá, hogy a tej ne legyen túl meleg.

Túrós töltelék

7. 

túró, sima,lágy 500 gramm  zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter  porcukor 100 gramm

A túrót tejjel és cukorral keverjük ki. Néhány kanállal teszünk a zselatinba is, majd jól elkeverjük. Majd ezután a zselatint hozzáöntjük a túróhoz és jól összekeverjük. A tölteléket 20-30 percre a hűtőbe helyezzük. Meg kell egy kicsit keményedjen. Időnként megkeverjük.

8. A torta díszítése

A tölteléket rákenjük az egyik piskótára...

A torta díszítése

9. 

...majd ráhelyezzük a másik piskótát.

10. 

befőzött gyümölcsök 150 gramm  kompót leve 150 milliliter  étkezési zselatin 2 teáskanál

A kompótról leöntjük a levét, majd a gyümölcsöt ráhelyezzük a tortára. A kompót levét felmelegítjük és zselatint olvasztunk benne. Majd ezzel leöntjük a tortára helyezett gyümölcsöt. Hűvös helyen 30 percig, vagy esetleg hosszabb ideig állni hagyjuk.

11. 

tejszínhab

Tálalás előtt tejszínhabbal és gyümölcsdarabokkal díszítjük.

12. 

Szeleteljük és tálaljuk. Igazán finom édesség :)

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés