szakacsreceptek.hu

Valentin napi vaníliás epres torta

    

Lepje meg kedvesét Valentin napra ezzel az egyszerűen elkészíthető és mégis nagyon fonom vaníliás epres torával. Kezdő háziasszony is könnyedén elkészítheti :)

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 
cukrász öntet, csokoládés-
kristálycukor8evőkanál
margarin100gramm
napraforgó olaj1evőkanál
porcukor100gramm
porcukor7evőkanál
rétesliszt10evőkanál
szamóca befőtt200gramm
szamócás lekvár100gramm
sütőpor2teáskanál
tejpor100gramm
tyúk tojás6darab
vaj200gramm
vaníliacukor2darab
vaníliás puding -por40gramm
víz9evőkanál
zsírszegény tej 1,5%350milliliter

1. A piskóta elkészítése

tyúk tojás 6 darab  kristálycukor 8 evőkanál  vaníliacukor 1 darab  napraforgó olaj 1 evőkanál  víz 9 evőkanál  rétesliszt 10 evőkanál  sütőpor 2 teáskanál

A tojásfehérjét elválasztjuk a fehérjétől. A tojássárgákhoz cukrot adunk és habosra keverjük. Vizet és olajat adunk hozzá. A fehérje habot óvatosan bele keverjük és a lisztet a sütő porral hozzáadjuk.

A piskóta elkészítése

2. Sütés

A tésztát egy kerek torta formába öntjük amelyet papírral béleltünk ki és 180°C kb. 15-20 sütjük.

Sütés

3. 

Miután a piskóta kihűlt egy éles, nagy kés segítségével piskótát ügyesen ketté vágjuk.

4. 

szamócás lekvár 100 gramm  szamóca befőtt 200 gramm

Eper lekvárral megkenjük és rá rakjuk a félbevágott epreket.

5. A krém készítése

zsírszegény tej 1,5% 350 milliliter  vaníliás puding -por 40 gramm  vaníliacukor 1 darab  vaj 200 gramm  porcukor 7 evőkanál

Egy pici tejben jól összekeverjük a vanília pudingot és a cukrot és a forró tejbe öntjük. Sűrű pudingot főzünk belőle. Hűlni hagyjuk. Fokozatosan hozzákeverjük a puha vajat. Sima krémet készítünk belőle.

A krém készítése

6. Töltelék

A lekvárra rá visszük a krémet és egyenletesen elsimítjuk. Letakarjuk a piskóta másik felével,

Töltelék

7. 

Ezután jöhet a torta külseje. A külső kenésnél először egy vékony krémréteget képezünk a tortán, ami azért kell, hogy ez a krém felfogja a morzsákat és azok majd ne kerüljenek a tortakrém tetejére.Majd ezután elkezdhetjük a krémréteg vastagítását, majd az egész krém elsimítását, az él kialakítását. Ez is némi türelemjáték és gyakorlat kérdése. A végén vízbe mártott késsel is átsimíthatjuk a torta tetejét.

8. Fehér massza elkészítése.

margarin 100 gramm  porcukor 100 gramm  tejpor 100 gramm

Zsiradékot, cukrot, szárított tejet jól összedolgozunk. Majd ezután egy cukorral meghintet lapon kinyújtjuk és a nyújtófa segítségével áthelyezzük a tortára. Széleit levágjuk.

Fehér massza elkészítése.

9. Díszítés

cukrász öntet, csokoládés

A maradékból szívecskéket formálunk és a torta tetejere rakjuk. Csokoládé öntettel díszíthetjük.

Díszítés

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés