RECEPTEK

Valentin napi vaníliás epres torta

Valentin napi vaníliás epres torta

Lepje meg kedvesét Valentin napra ezzel az egyszerűen elkészíthető és mégis nagyon fonom vaníliás epres torával. Kezdő háziasszony is könnyedén elkészítheti :)

recept,recept fotó,szamóca befőtt,zsírszegény tej 1,5%,vaníliás puding -por,Torták,Valentín napi

Torták

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

cukrász öntet, csokoládés-
kristálycukor8evőkanál
margarin100gramm
napraforgó olaj1evőkanál
porcukor100gramm
porcukor7evőkanál
rétesliszt10evőkanál
szamóca befőtt200gramm
szamócás lekvár100gramm
sütőpor2teáskanál
tejpor100gramm
tyúk tojás6darab
vaj200gramm
vaníliacukor2darab
vaníliás puding -por40gramm
víz9evőkanál
zsírszegény tej 1,5%350milliliter

 

Recept

1. A piskóta elkészítése

tyúk tojás 6 darab  kristálycukor 8 evőkanál  vaníliacukor 1 darab  napraforgó olaj 1 evőkanál  víz 9 evőkanál  rétesliszt 10 evőkanál  sütőpor 2 teáskanál

A tojásfehérjét elválasztjuk a fehérjétől. A tojássárgákhoz cukrot adunk és habosra keverjük. Vizet és olajat adunk hozzá. A fehérje habot óvatosan bele keverjük és a lisztet a sütő porral hozzáadjuk.

2. Sütés

A tésztát egy kerek torta formába öntjük amelyet papírral béleltünk ki és 180°C kb. 15-20 sütjük.

3. 

Miután a piskóta kihűlt egy éles, nagy kés segítségével piskótát ügyesen ketté vágjuk.

4. 

szamócás lekvár 100 gramm  szamóca befőtt 200 gramm

Eper lekvárral megkenjük és rá rakjuk a félbevágott epreket.

5. A krém készítése

zsírszegény tej 1,5% 350 milliliter  vaníliás puding -por 40 gramm  vaníliacukor 1 darab  vaj 200 gramm  porcukor 7 evőkanál

Egy pici tejben jól összekeverjük a vanília pudingot és a cukrot és a forró tejbe öntjük. Sűrű pudingot főzünk belőle. Hűlni hagyjuk. Fokozatosan hozzákeverjük a puha vajat. Sima krémet készítünk belőle.

6. Töltelék

A lekvárra rá visszük a krémet és egyenletesen elsimítjuk. Letakarjuk a piskóta másik felével,

7. 

Ezután jöhet a torta külseje. A külső kenésnél először egy vékony krémréteget képezünk a tortán, ami azért kell, hogy ez a krém felfogja a morzsákat és azok majd ne kerüljenek a tortakrém tetejére.Majd ezután elkezdhetjük a krémréteg vastagítását, majd az egész krém elsimítását, az él kialakítását. Ez is némi türelemjáték és gyakorlat kérdése. A végén vízbe mártott késsel is átsimíthatjuk a torta tetejét.

8. Fehér massza elkészítése.

margarin 100 gramm  porcukor 100 gramm  tejpor 100 gramm

Zsiradékot, cukrot, szárított tejet jól összedolgozunk. Majd ezután egy cukorral meghintet lapon kinyújtjuk és a nyújtófa segítségével áthelyezzük a tortára. Széleit levágjuk.

9. Díszítés

cukrász öntet, csokoládés

A maradékból szívecskéket formálunk és a torta tetejere rakjuk. Csokoládé öntettel díszíthetjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés