szakacsreceptek.hu

Túrótorta epres zselével

...vigyázat, néhány másodperc alatt elfogy!!! :)

 

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 

1. Epres zselé

szamóca befőtt 410 g  kristálycukor 40 g  tortazselé, piros 10 g

A tortaformát élelmiszerfóliával béleljük. A fóliára helyezzük a félbevágott epreket (185g). Az eperkompót levét (225ml) kevergetve cukorral és tortazselével felforraljuk, majd levesszük a tűzről. A zselét lassan ráöntjük az eperre, és hűvös helyen állni hagyjuk.

Epres zselé

2. 1. piskótatészta

finomliszt 150 g  sütőpor 1 TK  porcukor 50 g  vaníliacukor 10 g  citromhéj 2 TK  tyúk tojás 1 db  vaj 50 g

Lisztből, sütőporból, kétfajta cukorból, reszelt citromhéjból, tojásból és puha vajból tésztát készítünk.

1. piskótatészta

3. 

A tortaformára vágott sütőpapíron kinyújtjuk a tésztát, és az egészet belehelyezzük a tortaformába. Egy villa segítségével megszurkáljuk és 20 percig 180°C-on előmelegített sütőben sütjük.

4. 2. piskótatészta

tyúk tojás 2 db  porcukor 50 g  kukoricakeményítő 30 g  rétesliszt 30 g  sütőpor 7 g  dió, darált 30 g  kakaó 1 EK

A tojást cukorral, keményítő lisztel, lisztel, sütőporral, őrölt dióval és kakaóval összegyúrjuk.

2. piskótatészta

5. 

Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 10 percig 180°C-on előmelegített sütőben sütjük.

6. Túrós-tejfölös töltelék

étkezési zselatin 25 g  zsírszegény tej 1,5% 200 ml

A zselatint tejben felmelegítjük. Csak langyosra melegítjük.

Túrós-tejfölös töltelék

7. 

túró, lágy 750 g  tejföl (14-18%) 500 ml  porcukor 100 g

A túrót a tejföllel, cukorral kikeverjük, majd belekeverjük a felolvasztott zselatint.

8. A torta készítése

szamócás lekvár

Az első piskótára gyümölcslekvárt kenünk és ráhelyezzük a második piskótát

A torta készítése

9. 

szamóca befőtt 820 g

A második piskótára sűrűn félbevágott epret rakunk (370g). A piskótára rátesszük a tortaformát.

10. 

Az eperre egyenletesen rákenjük a töltelék felét.

11. 

A töltelékre óvatosan ráhelyezzük (kiborítjuk) az epres zselét, majd rátesszük a töltelék másik felét, és legalább 4 órát hűvös helyen pihentetjük. Ezután óvatosan kés segítségével a formát levesszük.

12. Díszítés

tortazselé, piros 10 g

Eperkompót levét (225ml) tortazselével keverünk össze, felforraljuk, és levesszük a tűzről. Egy ecset segítségével a torta széleit megkenjük a zselével. Majd hűlni hagyjuk.

Díszítés

13. 

csokoládé 85% 50 g

Csokoládét olvasztunk fel, és a tortát ezzel díszítjük.

14. ...nyam nyam...

...nyam nyam...

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés