Túrótorta epres zselével
...vigyázat, néhány másodperc alatt elfogy!!! :)
recept,recept fotó,szamóca befőtt,szamóca befőtt,tortazselé, piros,tortazselé, piros,túró, lágy,szamócás lekvár,Torták
Torták
kategóriak
Torták ›
Hozzávalók
Hozzávalók
citromhéj | 2 | teáskanál | |
csokoládé 85% | 50 | gramm | |
dió, darált | 30 | gramm | |
finomliszt | 150 | gramm | |
kakaó | 1 | evőkanál | |
kristálycukor | 40 | gramm | |
kukoricakeményítő | 30 | gramm | |
porcukor | 200 | gramm | |
rétesliszt | 30 | gramm | |
szamóca befőtt | 1230 | gramm | |
szamócás lekvár | - | ||
sütőpor | 7 | gramm | |
sütőpor | 1 | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 500 | milliliter | |
tortazselé, piros | 20 | gramm | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
túró, lágy | 750 | gramm | |
vaj | 50 | gramm | |
vaníliacukor | 10 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 | milliliter | |
étkezési zselatin | 25 | gramm |
Recept
1. Epres zselé
szamóca befőtt 410 gramm • kristálycukor 40 gramm • tortazselé, piros 10 gramm
A tortaformát élelmiszerfóliával béleljük. A fóliára helyezzük a félbevágott epreket (185g). Az eperkompót levét (225ml) kevergetve cukorral és tortazselével felforraljuk, majd levesszük a tűzről. A zselét lassan ráöntjük az eperre, és hűvös helyen állni hagyjuk.
2. 1. piskótatészta
finomliszt 150 gramm • sütőpor 1 teáskanál • porcukor 50 gramm • vaníliacukor 10 gramm • citromhéj 2 teáskanál • tyúk tojás 1 darab • vaj 50 gramm
Lisztből, sütőporból, kétfajta cukorból, reszelt citromhéjból, tojásból és puha vajból tésztát készítünk.
3.
A tortaformára vágott sütőpapíron kinyújtjuk a tésztát, és az egészet belehelyezzük a tortaformába. Egy villa segítségével megszurkáljuk és 20 percig 180°C-on előmelegített sütőben sütjük.
4. 2. piskótatészta
tyúk tojás 2 darab • porcukor 50 gramm • kukoricakeményítő 30 gramm • rétesliszt 30 gramm • sütőpor 7 gramm • dió, darált 30 gramm • kakaó 1 evőkanál
A tojást cukorral, keményítő lisztel, lisztel, sütőporral, őrölt dióval és kakaóval összegyúrjuk.
5.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 10 percig 180°C-on előmelegített sütőben sütjük.
6. Túrós-tejfölös töltelék
étkezési zselatin 25 gramm • zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter
A zselatint tejben felmelegítjük. Csak langyosra melegítjük.
7.
túró, lágy 750 gramm • tejföl (14-18%) 500 milliliter • porcukor 100 gramm
A túrót a tejföllel, cukorral kikeverjük, majd belekeverjük a felolvasztott zselatint.
8. A torta készítése
Az első piskótára gyümölcslekvárt kenünk és ráhelyezzük a második piskótát
9.
szamóca befőtt 820 gramm
A második piskótára sűrűn félbevágott epret rakunk (370g). A piskótára rátesszük a tortaformát.
10.
Az eperre egyenletesen rákenjük a töltelék felét.
11.
A töltelékre óvatosan ráhelyezzük (kiborítjuk) az epres zselét, majd rátesszük a töltelék másik felét, és legalább 4 órát hűvös helyen pihentetjük. Ezután óvatosan kés segítségével a formát levesszük.
12. Díszítés
tortazselé, piros 10 gramm
Eperkompót levét (225ml) tortazselével keverünk össze, felforraljuk, és levesszük a tűzről. Egy ecset segítségével a torta széleit megkenjük a zselével. Majd hűlni hagyjuk.
14. ...nyam nyam...
Jó étvágyat!