RECEPTEK

Banános mascarpone sakktábla torta

Banános mascarpone sakktábla torta

Fantasztikusan finom, krémes mascarpone torta teli banánnal. A sakktábla kialakítása lehet hogy bonyolultnak tűnik, de valójában ez nagyon egyszerűen készíthető el. Elég ha betartja utasításainkat amely a receptünkben szerepel.

recept,recept fotó,mascarpone,banán,Torták,Sütemények

Torták

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Torták  Sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

banán600gramm
főzőcsokoládé180gramm
habfixáló2csomag
habtejszín (30-33%)600milliliter
kakaó20gramm
kristály cukor240gramm
mascarpone500gramm
meggy dzsem350gramm
napraforgó olaj200milliliter
porcukor150gramm
rétesliszt340gramm
rétesliszt0
sütőpor2csomag
tojásfehérje10darab
tojássárgája10darab
túró, sima,lágy500gramm
vaj0
vaj125gramm
víz200milliliter

 

Recept

1. 

vaj 125 gramm  porcukor 150 gramm

Egy tálba helyezzük a puha vajat és a cukrot.

2. 

Összekeverjük.

3. 

mascarpone 500 gramm  túró, sima,lágy 500 gramm

Hozzáadjuk a mascarpone sajtot és a túrót.

4. 

habtejszín (30-33%) 400 milliliter  habfixáló 2 csomag

A tejszínből kemény habot készítünk.

5. 

A tejszínhabot a krémhez keverjük.

6. 

A krémet a hűtőbe helyezzük.

7. 

tojásfehérje 5 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

8. 

tojássárgája 5 darab  kristály cukor 120 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

9. 

víz 100 milliliter  napraforgó olaj 100 milliliter

Hozzáadjuk a vizet, olajat és összekeverjük.

10. 

rétesliszt 180 gramm  sütőpor 1 csomag

Ezután adjuk hozzá a lisztet amelyben sütőport kevertünk el, és a tojásfehérje habot.

11. 

vaj  rétesliszt

A tésztát egy kivajazott és lisztel meghintett torta formába öntjük.

12. 

15 percig 200°C fokon sütjük.

13. 

tojásfehérje 5 darab  tojássárgája 5 darab  kristály cukor 120 gramm  víz 100 milliliter  napraforgó olaj 100 milliliter  rétesliszt 160 gramm  sütőpor 1 csomag  kakaó 20 gramm  vaj  rétesliszt

A tojásfehérjékből kemény habot verjünk fel. A tojássárgákat cukorral habosra keverünk, adjunk hozzá vizet és egy kevés olajat. Adjuk hozzá a kakaós-lisztes, keveréket és a fehérje habot. A tésztát egy kivajazott és lisztel meghintett torta formába öntjük.

14. 

15 percig 200°C fokon sütjük.

15. 

Ha kisültek a piskóta lapok mind a kettőt a barnát és a fehéret is félbevágjuk.

16. 

A félbevágott, de még nem elválasztott lapon. egy kis tálka segítségével...

17. 

...három kört jelöljünk ki.Éles kés segítségével vágjuk ki a köröket.

18. 

A köröket óvatosan szétrakjuk. Az első tortalapot a nagy barnából, a közepes fehérből és a kicsi barnából készítjük el.

19. 

meggy dzsem 350 gramm

Az első torta lapot kenjük meg lekvárral.

20. 

A mascarpone tölteléket osztjuk négy felé. A krém negyedével kenjük meg az első piskóta lapot.

21. 

banán 600 gramm

A banánokat megpucoljuk és nem vastag karikákra szeleteljük fel ( a megadott mennyiség az egész tortához elegendő ).

22. 

A banánok egy részét a töltelékre rakjuk rá.

23. 

A másik réteggel folytatjuk, ahol a nagy lap fehér lesz, a közepes barna és a kicsi fehér.A krém másik negyedét kenjük rá és rakjunk rá újra banán karikákat.

24. 

A harmadig torta réteg, a nagy karika barna a közepes fehér a kicsi barna,

25. 

Ezt a réteget megkenjük a lekvár másik felével és a krém harmadik negyedével. Rá rakjuk az utolsó banán karikákat. És a végén rá helyezzük az utolsó torta lap karikákat is ( fehér, barna, fehér) és az egész tortát vékonyán megkenjük a felmaradt krémmel. Legalább 4 órára pihenni rakjuk a hűtőbe.

26. 

habtejszín (30-33%) 200 milliliter  főzőcsokoládé 180 gramm

A tejszínt a csokoládéval vízfürdőben felolvasztjuk.

27. 

Hagyjuk hűlni...

28. 

...és rá öntjük a tortára. Majd a tortát újra a hűtőbe helyezzük. Legjobb ha egészen más napig ott hagyjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés