szakacsreceptek.hu

Banános mascarpone sakktábla torta

    

Fantasztikusan finom, krémes mascarpone torta teli banánnal. A sakktábla kialakítása lehet hogy bonyolultnak tűnik, de valójában ez nagyon egyszerűen készíthető el. Elég ha betartja utasításainkat amely a receptünkben szerepel.

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 
banán600gramm
főzőcsokoládé180gramm
habfixáló2csomag
habtejszín (30-33%)600milliliter
kakaó20gramm
kristály cukor240gramm
mascarpone500gramm
meggy dzsem350gramm
napraforgó olaj200milliliter
porcukor150gramm
rétesliszt340gramm
rétesliszt0
sütőpor2csomag
tojásfehérje10darab
tojássárgája10darab
túró, sima,lágy500gramm
vaj0
vaj125gramm
víz200milliliter

1. 

vaj 125 gramm  porcukor 150 gramm

Egy tálba helyezzük a puha vajat és a cukrot.

2. 

Összekeverjük.

3. 

mascarpone 500 gramm  túró, sima,lágy 500 gramm

Hozzáadjuk a mascarpone sajtot és a túrót.

4. 

habtejszín (30-33%) 400 milliliter  habfixáló 2 csomag

A tejszínből kemény habot készítünk.

5. 

A tejszínhabot a krémhez keverjük.

6. 

A krémet a hűtőbe helyezzük.

7. 

tojásfehérje 5 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

8. 

tojássárgája 5 darab  kristály cukor 120 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

9. 

víz 100 milliliter  napraforgó olaj 100 milliliter

Hozzáadjuk a vizet, olajat és összekeverjük.

10. 

rétesliszt 180 gramm  sütőpor 1 csomag

Ezután adjuk hozzá a lisztet amelyben sütőport kevertünk el, és a tojásfehérje habot.

11. 

vaj  rétesliszt

A tésztát egy kivajazott és lisztel meghintett torta formába öntjük.

12. 

15 percig 200°C fokon sütjük.

13. 

tojásfehérje 5 darab  tojássárgája 5 darab  kristály cukor 120 gramm  víz 100 milliliter  napraforgó olaj 100 milliliter  rétesliszt 160 gramm  sütőpor 1 csomag  kakaó 20 gramm  vaj  rétesliszt

A tojásfehérjékből kemény habot verjünk fel. A tojássárgákat cukorral habosra keverünk, adjunk hozzá vizet és egy kevés olajat. Adjuk hozzá a kakaós-lisztes, keveréket és a fehérje habot. A tésztát egy kivajazott és lisztel meghintett torta formába öntjük.

14. 

15 percig 200°C fokon sütjük.

15. 

Ha kisültek a piskóta lapok mind a kettőt a barnát és a fehéret is félbevágjuk.

16. 

A félbevágott, de még nem elválasztott lapon. egy kis tálka segítségével...

17. 

...három kört jelöljünk ki.Éles kés segítségével vágjuk ki a köröket.

18. 

A köröket óvatosan szétrakjuk. Az első tortalapot a nagy barnából, a közepes fehérből és a kicsi barnából készítjük el.

19. 

meggy dzsem 350 gramm

Az első torta lapot kenjük meg lekvárral.

20. 

A mascarpone tölteléket osztjuk négy felé. A krém negyedével kenjük meg az első piskóta lapot.

21. 

banán 600 gramm

A banánokat megpucoljuk és nem vastag karikákra szeleteljük fel ( a megadott mennyiség az egész tortához elegendő ).

22. 

A banánok egy részét a töltelékre rakjuk rá.

23. 

A másik réteggel folytatjuk, ahol a nagy lap fehér lesz, a közepes barna és a kicsi fehér.A krém másik negyedét kenjük rá és rakjunk rá újra banán karikákat.

24. 

A harmadig torta réteg, a nagy karika barna a közepes fehér a kicsi barna,

25. 

Ezt a réteget megkenjük a lekvár másik felével és a krém harmadik negyedével. Rá rakjuk az utolsó banán karikákat. És a végén rá helyezzük az utolsó torta lap karikákat is ( fehér, barna, fehér) és az egész tortát vékonyán megkenjük a felmaradt krémmel. Legalább 4 órára pihenni rakjuk a hűtőbe.

26. 

habtejszín (30-33%) 200 milliliter  főzőcsokoládé 180 gramm

A tejszínt a csokoládéval vízfürdőben felolvasztjuk.

27. 

Hagyjuk hűlni...

28. 

...és rá öntjük a tortára. Majd a tortát újra a hűtőbe helyezzük. Legjobb ha egészen más napig ott hagyjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés