Banános mascarpone sakktábla torta
![Banános mascarpone sakktábla torta](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001948/img_hu_4x3/bananos-mascarpone-sakktabla-torta_00180.jpg)
Fantasztikusan finom, krémes mascarpone torta teli banánnal. A sakktábla kialakítása lehet hogy bonyolultnak tűnik, de valójában ez nagyon egyszerűen készíthető el. Elég ha betartja utasításainkat amely a receptünkben szerepel.
recept,recept fotó,mascarpone,banán,Torták,Sütemények
Torták
Hozzávalók
Hozzávalók
banán | 600 | gramm | |
főzőcsokoládé | 180 | gramm | |
habfixáló | 2 | csomag | |
habtejszín (30-33%) | 600 | milliliter | |
kakaó | 20 | gramm | |
kristály cukor | 240 | gramm | |
mascarpone | 500 | gramm | |
meggy dzsem | 350 | gramm | |
napraforgó olaj | 200 | milliliter | |
porcukor | 150 | gramm | |
rétesliszt | 340 | gramm | |
rétesliszt | 0 | ||
sütőpor | 2 | csomag | |
tojásfehérje | 10 | darab | |
tojássárgája | 10 | darab | |
túró, sima,lágy | 500 | gramm | |
vaj | 0 | ||
vaj | 125 | gramm | |
víz | 200 | milliliter |
Recept
2.
Összekeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001948/small/IMG_4594.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001948/small/IMG_4598.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001948/small/IMG_4600.jpg)
5.
A tejszínhabot a krémhez keverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001948/small/IMG_4602.jpg)
6.
A krémet a hűtőbe helyezzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001948/small/IMG_4604.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001948/small/IMG_4570.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001948/small/IMG_4571w.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001948/small/IMG_4573w.jpg)
10.
rétesliszt 180 gramm • sütőpor 1 csomag
Ezután adjuk hozzá a lisztet amelyben sütőport kevertünk el, és a tojásfehérje habot.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001948/small/IMG_4575w.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001948/small/IMG_4577w.jpg)
12.
15 percig 200°C fokon sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001948/small/IMG_4579w.jpg)
13.
tojásfehérje 5 darab • tojássárgája 5 darab • kristály cukor 120 gramm • víz 100 milliliter • napraforgó olaj 100 milliliter • rétesliszt 160 gramm • sütőpor 1 csomag • kakaó 20 gramm • vaj • rétesliszt
A tojásfehérjékből kemény habot verjünk fel. A tojássárgákat cukorral habosra keverünk, adjunk hozzá vizet és egy kevés olajat. Adjuk hozzá a kakaós-lisztes, keveréket és a fehérje habot. A tésztát egy kivajazott és lisztel meghintett torta formába öntjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001948/small/IMG_4588.jpg)
14.
15 percig 200°C fokon sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001948/small/IMG_4590.jpg)
15.
Ha kisültek a piskóta lapok mind a kettőt a barnát és a fehéret is félbevágjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001948/small/IMG_4607.jpg)
16.
A félbevágott, de még nem elválasztott lapon. egy kis tálka segítségével...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001948/small/IMG_4608.jpg)
17.
...három kört jelöljünk ki.Éles kés segítségével vágjuk ki a köröket.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001948/small/IMG_4610.jpg)
18.
A köröket óvatosan szétrakjuk. Az első tortalapot a nagy barnából, a közepes fehérből és a kicsi barnából készítjük el.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001948/small/IMG_4612.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001948/small/IMG_4615.jpg)
20.
A mascarpone tölteléket osztjuk négy felé. A krém negyedével kenjük meg az első piskóta lapot.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001948/small/IMG_4617.jpg)
21.
banán 600 gramm
A banánokat megpucoljuk és nem vastag karikákra szeleteljük fel ( a megadott mennyiség az egész tortához elegendő ).
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001948/small/IMG_4620.jpg)
22.
A banánok egy részét a töltelékre rakjuk rá.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001948/small/IMG_4622.jpg)
23.
A másik réteggel folytatjuk, ahol a nagy lap fehér lesz, a közepes barna és a kicsi fehér.A krém másik negyedét kenjük rá és rakjunk rá újra banán karikákat.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001948/small/IMG_4626.jpg)
24.
A harmadig torta réteg, a nagy karika barna a közepes fehér a kicsi barna,
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001948/small/IMG_4627.jpg)
25.
Ezt a réteget megkenjük a lekvár másik felével és a krém harmadik negyedével. Rá rakjuk az utolsó banán karikákat. És a végén rá helyezzük az utolsó torta lap karikákat is ( fehér, barna, fehér) és az egész tortát vékonyán megkenjük a felmaradt krémmel. Legalább 4 órára pihenni rakjuk a hűtőbe.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001948/small/IMG_4629.jpg)
26.
habtejszín (30-33%) 200 milliliter • főzőcsokoládé 180 gramm
A tejszínt a csokoládéval vízfürdőben felolvasztjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001948/small/IMG_4633.jpg)
27.
Hagyjuk hűlni...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001948/small/IMG_4635.jpg)
28.
...és rá öntjük a tortára. Majd a tortát újra a hűtőbe helyezzük. Legjobb ha egészen más napig ott hagyjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001948/small/IMG_8046_web.jpg)
Jó étvágyat!