Banános - diós torta, sztívia édesítővel

Készítünk alacsony cukortartalmú, csökkentett szénhidrát tartalmú és cukormentes tortát, de ha úgy tetszik akkor cukorral is elkészíthetjük.
recept,recept fotó,sztévia por,sztévia por,dió,dió,banán,banán,Torták
Torták
Hozzávalók
Hozzávalók
banán | 700 665 | gramm kcal | |
dió | 100 674 | gramm kcal | |
dió | 0 ?? | kcal | |
dióolaj | 50 450 | milliliter kcal | |
dióolaj | 3 405 | evőkanál kcal | |
habfixáló | 16 56 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 500 1555 | milliliter kcal | |
kókusztej | 0 ?? | kcal | |
rétesliszt | 125 445 | gramm kcal | |
sztévia por | 15 14 | gramm kcal | |
szódabikarbóna | ½ 0 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 450 288 | milliliter kcal | |
tojásfehérje | 6 101 | darab kcal | |
tojássárgája | 6 342 | darab kcal | |
vaj | 100 734 | gramm kcal | |
vaníliás puding -por | 74 263 | gramm kcal |
Recept
1.
tojássárgája 6 darab • sztévia por 10 gramm • dióolaj 50 milliliter • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 50 milliliter
A tojássárgákat kikeverjük a sztívia porral, olajjal és tejjel. Ha a sztívia helyet mégis inkább cukrot szeretnénk használni akkor 100 gr porcukrot adjunk hozzá, az olajat napraforgó olajra cserélhetjük fel.



4.
rétesliszt 125 gramm • szódabikarbóna ½ teáskanál
A lisztet szódabikarbónával vagy ( sütőporra) keverjük össze.

5.
dióolaj 3 evőkanál
A lisztet és a tojásfehérje habot, felváltva hozzákeverjük a tojássárgákhoz. A tésztát egy olajjal kikent sütőformába öntjük ki ( 26 cm átmérőjű).

6.
15 percig 180°C fokon sütjük.

7.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter • sztévia por 5 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 milliliter • vaníliás puding -por 74 gramm
Tejből, sztíviaból és pudingporból sűrű pudingot főzzünk. A sztívia helyet adhatunk hozzá 50 gr porcukrot.


9.
A piskóta felső részéből egy darabot levágunk (a töltelékhez kell) és félbevágjuk.

10.
A pudinghoz hozzáadjuk a turmixolt banánt és az összemorzsolt levágott piskótát...




14.
Letakarjuk a piskóta másik felével, picit rá nyomjuk és hűtőbe helyezzük.


16.
A tejszínhabot a tortára kenjük.


Jó étvágyat!