Banános - diós torta, sztívia édesítővel
![Banános - diós torta, sztívia édesítővel](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001542/img_hu_4x3/bananos-dios-torta-sztivia-edesitovel_00180.jpg)
Készítünk alacsony cukortartalmú, csökkentett szénhidrát tartalmú és cukormentes tortát, de ha úgy tetszik akkor cukorral is elkészíthetjük.
recept,recept fotó,sztévia por,sztévia por,dió,dió,banán,banán,Torták
Torták
Hozzávalók
Hozzávalók
banán | 700 | gramm | |
dió | 100 | gramm | |
dió | - | ||
dióolaj | 50 | milliliter | |
dióolaj | 3 | evőkanál | |
habfixáló | 16 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 500 | milliliter | |
kókusztej | - | ||
rétesliszt | 125 | gramm | |
sztévia por | 15 | gramm | |
szódabikarbóna | ½ | teáskanál | |
só | - | ||
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 450 | milliliter | |
tojásfehérje | 6 | darab | |
tojássárgája | 6 | darab | |
vaj | 100 | gramm | |
vaníliás puding -por | 74 | gramm |
Recept
1.
tojássárgája 6 darab • sztévia por 10 gramm • dióolaj 50 milliliter • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 50 milliliter
A tojássárgákat kikeverjük a sztívia porral, olajjal és tejjel. Ha a sztívia helyet mégis inkább cukrot szeretnénk használni akkor 100 gr porcukrot adjunk hozzá, az olajat napraforgó olajra cserélhetjük fel.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001542/small/IMG_5384.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001542/small/IMG_5388.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001542/small/IMG_5390.jpg)
4.
rétesliszt 125 gramm • szódabikarbóna ½ teáskanál
A lisztet szódabikarbónával vagy ( sütőporra) keverjük össze.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001542/small/IMG_5392.jpg)
5.
dióolaj 3 evőkanál
A lisztet és a tojásfehérje habot, felváltva hozzákeverjük a tojássárgákhoz. A tésztát egy olajjal kikent sütőformába öntjük ki ( 26 cm átmérőjű).
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001542/small/IMG_5395.jpg)
6.
15 percig 180°C fokon sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001542/small/IMG_5398.jpg)
7.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter • sztévia por 5 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 milliliter • vaníliás puding -por 74 gramm
Tejből, sztíviaból és pudingporból sűrű pudingot főzzünk. A sztívia helyet adhatunk hozzá 50 gr porcukrot.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001542/small/IMG_5401.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001542/small/IMG_5399.jpg)
9.
A piskóta felső részéből egy darabot levágunk (a töltelékhez kell) és félbevágjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001542/small/IMG_5411.jpg)
10.
A pudinghoz hozzáadjuk a turmixolt banánt és az összemorzsolt levágott piskótát...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001542/small/IMG_5416.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001542/small/IMG_5417.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001542/small/IMG_5419.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001542/small/IMG_5422.jpg)
14.
Letakarjuk a piskóta másik felével, picit rá nyomjuk és hűtőbe helyezzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001542/small/IMG_5423.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001542/small/IMG_5480.jpg)
16.
A tejszínhabot a tortára kenjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001542/small/IMG_5483.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001542/small/IMG_5489.jpg)
Jó étvágyat!