Karamellás banántorta
Kiváló torta lágy krémmel, teli banánnal és finom tejszínhabbal.
recept,recept fotó,banán,habtejszín (30-33%),Torták
Torták
kategóriak
Torták
Hozzávalók
Hozzávalók
banán | 1 | kilogramm | |
cukrozott sűrített tej | 100 | milliliter | |
habfixáló | 16 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 500 | milliliter | |
kakaó | 15 | gramm | |
kristálycukor | 100 | gramm | |
mandulaszirom | - | ||
porcukor | 180 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
rétesliszt | 80 | gramm | |
sütőpor | 1 | teáskanál | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab | |
vaj | - | ||
vaj | 200 | gramm | |
vaníliacukor | 10 | gramm | |
vaníliás puding -por | 80 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 500 | milliliter |
Recept
1. Piskóta
tojássárgája 4 darab • porcukor 80 gramm • kakaó 15 gramm
A tojássárgáját cukorral és kakaóval összekeverjük.

2.
tojásfehérje 4 darab • rétesliszt 80 gramm • sütőpor 1 teáskanál
A tojásfehérjéből kemény habot készítünk, és felváltva egyenletesen hozzákeverjük a liszttel és sütőporral a tojássárgájához.

3.
A tésztát lisztel meghintett és zsiradékkal megkent tortaformába öntjük, majd 180°C-on 12 percig sütjük. Sütés után hűlni hagyjuk.

4. Vajas-pudingos krém
zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter • vaníliacukor 10 gramm • vaníliás puding -por 80 gramm
Tejből, vanília cukorból és pudingportból sűrű pudingot készítünk. Szoba hőmérsékletre hűtjük le.

5.
vaj 200 gramm • porcukor 100 gramm
A vajat cukorral jól összekeverjük, majd a pudingba tesszük, és tovább simára keverjük.


7.
kristálycukor 100 gramm • cukrozott sűrített tej 100 milliliter
Egy nagyobb lábasban cukrot karamellizálunk, amelybe cukrozott sűrített tejet öntünk.

8.
Miután elolvad...

9.
... hozzáadjuk a banán karikákat.

10.
A banán karikákat egy kicsit megsütjük a karamellben, majd kiszedjük egy tányérra, lehűtjük. A karamell egy részét cukrász díszítő fecskendőbe töltjük.

11.
Miután a banánok kihűltek, belekeverjük a krémbe...

12.
... majd a krémet a piskótára rakjuk rá. Elkenjük, majd a tortát egy tortatálra helyezzük, és apróra vágott mandula szirmokkal, agy őrölt dióval. Majd a tortát hűtőbe helyezzük 2 órára.

13.
habtejszín (30-33%) 500 milliliter • habfixáló 16 gramm
Tejszínből tejszínhabot készítünk, és a torta tetejére rakjuk jó vastagan. Ezután a cukrász fecskendővel díszítjük és tálalásig a hűtőben tároljuk.

Jó étvágyat!