szakacsreceptek.hu

Karamellás banántorta

    

Kiváló torta lágy krémmel, teli banánnal és finom tejszínhabbal.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

 

kategóriak:   

 

 
 

1. Piskóta

tojássárgája 4 darab  porcukor 80 gramm  kakaó 15 gramm

A tojássárgáját cukorral és kakaóval összekeverjük.

Piskóta

2. 

tojásfehérje 4 darab  rétesliszt 80 gramm  sütőpor 1 teáskanál

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk, és felváltva egyenletesen hozzákeverjük a liszttel és sütőporral a tojássárgájához.

3. 

vaj  rétesliszt

A tésztát lisztel meghintett és zsiradékkal megkent tortaformába öntjük, majd 180°C-on 12 percig sütjük. Sütés után hűlni hagyjuk.

4. Vajas-pudingos krém

zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter  vaníliacukor 10 gramm  vaníliás puding -por 80 gramm

Tejből, vanília cukorból és pudingportból sűrű pudingot készítünk. Szoba hőmérsékletre hűtjük le.

Vajas-pudingos krém

5. 

vaj 200 gramm  porcukor 100 gramm

A vajat cukorral jól összekeverjük, majd a pudingba tesszük, és tovább simára keverjük.

6. Karamellás banán

banán 1 kilogramm

A banánt karikákra vágjuk.

Karamellás banán

7. 

kristálycukor 100 gramm  cukrozott sűrített tej 100 milliliter

Egy nagyobb lábasban cukrot karamellizálunk, amelybe cukrozott sűrített tejet öntünk.

8. 

Miután elolvad...

9. 

... hozzáadjuk a banán karikákat.

10. 

A banán karikákat egy kicsit megsütjük a karamellben, majd kiszedjük egy tányérra, lehűtjük. A karamell egy részét cukrász díszítő fecskendőbe töltjük.

11. 

Miután a banánok kihűltek, belekeverjük a krémbe...

12. 

mandulaszirom

... majd a krémet a piskótára rakjuk rá. Elkenjük, majd a tortát egy tortatálra helyezzük, és apróra vágott mandula szirmokkal, agy őrölt dióval. Majd a tortát hűtőbe helyezzük 2 órára.

13. 

habtejszín (30-33%) 500 milliliter  habfixáló 16 gramm

Tejszínből tejszínhabot készítünk, és a torta tetejére rakjuk jó vastagan. Ezután a cukrász fecskendővel díszítjük és tálalásig a hűtőben tároljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés