szakacsreceptek.hu

Diós szív

    

Szív alakú torta, nem csak Valentin napra.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

nagy

 

kategóriak:    

 

 
 

1. 

tojássárgája 6 darab  porcukor 100 gramm  víz 20 milliliter  dió, darált 50 gramm

A sárgáját összekeverjük cukorral és vízzel. Belekeverjük a diót.

2. 

rétesliszt 100 gramm  sütőpor 1.5 teáskanál  tojásfehérje 6 darab

A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fehérjéből kemény habot készítünk.

3. 

A lisztet és a fehérjéből készült habot felváltva hozzákeverjük a tojássárgájához.

4. 

vaj  rétesliszt

A tésztát beleöntjük a vajjal kikent és liszttel meghintett sütőformába.

5. 

25 percig 180°C fokon sütjük.

6. 

zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter  kristálycukor 20 gramm  kukoricakeményítő 40 gramm

A tejből, cukorból és kukorica keményítőből sűrű pudingot főzünk. Megvárjuk amíg kihűl.

7. 

vaj 180 gramm  porcukor 80 gramm

Egy tálkában kikeverjük a puha vajat a cukorral.

8. 

rum 25 milliliter

A vajat összekeverjük a pudinggal és hozzákeverjük a rumot.

9. 

dió, darált 80 gramm

Belekeverjük a diót...

10. 

csokoládé 25 gramm

...és a felolvasztott csokoládét.

11. 

habtejszín (30-33%) 200 milliliter  habfixáló 7 gramm

Végül a krémbe belekeverjük a fixálóból és tejszínből készített kemény tejszínhabot.

12. 

A megsült piskótát kettévágjuk. Az alsó részre rákenjük a krém 2/3-át, majd ráhelyezzük a felső részt.

13. 

Az egész szívet megkenjük a maradék krémmel - az oldalán is.

14. 

dió, darált 50 gramm

Megszórjuk dióval.

15. 

csokoládé  csokoládés mazsola drazsé

A felolvasztott csokoládéval díszítjük a tortát. A csokoládéba keverhetünk mazsolát is, amelyeket szintén használhatunk külön díszítéshez is.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés