Diós szív

Szív alakú torta, nem csak Valentin napra.
recept,recept fotó,dió, darált,dió, darált,dió, darált,habtejszín (30-33%),Torták,Valentín napi
Torták
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | 25 129 | gramm kcal | |
csokoládé | 0 ?? | kcal | |
csokoládés mazsola drazsé | 0 ?? | kcal | |
dió, darált | 180 1214 | gramm kcal | |
habfixáló | 7 25 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 200 622 | milliliter kcal | |
kristálycukor | 20 81 | gramm kcal | |
kukoricakeményítő | 40 145 | gramm kcal | |
porcukor | 180 699 | gramm kcal | |
rum | 25 60 | milliliter kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
rétesliszt | 100 356 | gramm kcal | |
sütőpor | 1.5 6 | teáskanál kcal | |
tojásfehérje | 6 101 | darab kcal | |
tojássárgája | 6 342 | darab kcal | |
vaj | 180 1322 | gramm kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
víz | 20 0 | milliliter kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 300 144 | milliliter kcal |
Recept
1.
tojássárgája 6 darab • porcukor 100 gramm • víz 20 milliliter • dió, darált 50 gramm
A sárgáját összekeverjük cukorral és vízzel. Belekeverjük a diót.

2.
rétesliszt 100 gramm • sütőpor 1.5 teáskanál • tojásfehérje 6 darab
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fehérjéből kemény habot készítünk.

3.
A lisztet és a fehérjéből készült habot felváltva hozzákeverjük a tojássárgájához.


5.
25 percig 180°C fokon sütjük.

6.
zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter • kristálycukor 20 gramm • kukoricakeményítő 40 gramm
A tejből, cukorból és kukorica keményítőből sűrű pudingot főzünk. Megvárjuk amíg kihűl.




11.
habtejszín (30-33%) 200 milliliter • habfixáló 7 gramm
Végül a krémbe belekeverjük a fixálóból és tejszínből készített kemény tejszínhabot.

12.
A megsült piskótát kettévágjuk. Az alsó részre rákenjük a krém 2/3-át, majd ráhelyezzük a felső részt.

13.
Az egész szívet megkenjük a maradék krémmel - az oldalán is.


15.
csokoládé • csokoládés mazsola drazsé
A felolvasztott csokoládéval díszítjük a tortát. A csokoládéba keverhetünk mazsolát is, amelyeket szintén használhatunk külön díszítéshez is.

Jó étvágyat!