RECEPTEK

Gesztenye torta

Gesztenye torta

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Kiváló torta, ropogós mandulás piskótával, teli tejszínhabbal és csoki darabokkal.

recept,recept fotó,habtejszín (30-33%),csokoládé,gesztenyepüré, fagyasztott,Torták

Torták

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

kategóriak

Torták  

Hozzávalók

Hozzávalók

csokoládé

100

513

gramm

kcal

cukrász díszítés - csokoládés

0

??

kcal

gesztenyepüré, fagyasztott

500

1055

gramm

kcal

habtejszín (30-33%)

400

1244

milliliter

kcal

kakaó

2

62

evőkanál

kcal

kristálycukor

60

242

gramm

kcal

mandula

100

579

gramm

kcal

rétesliszt

0

??

kcal

tojásfehérje

3

51

darab

kcal

tojássárgája

3

171

darab

kcal

vaj

0

??

kcal

víz

100

0

milliliter

kcal

étkezési zselatin

10

36

gramm

kcal

 

Recept

1. Piskóta

tojássárgája 3 darab  kristálycukor 60 gramm  kakaó 2 evőkanál

A tojássárgákat cukorral kikeverjük és bele keverjük a kakaót is.

A tojássárgákat cukorral kikeverjük és bele...

2. 

mandula 100 gramm

A mandulát apró darabokra vágjuk és hozzá keverjük a tésztához.

A mandulát apró darabokra vágjuk és hozzá...

3. 

tojásfehérje 3 darab

Tojásfehérjéből kemény habot készítünk és óvatosan bele dolgozzuk a tésztába.

Tojásfehérjéből kemény habot készítünk és...

4. 

vaj  rétesliszt

A tésztát egy zsiradékkal kikent torta formába öntjük.A forma átmérője kb 22 cm legyen.

A tésztát egy zsiradékkal kikent torta formába...

5. 

200°C kb 15 percig sütjük.

 200°C kb 15 percig sütjük....

6. Tejszínhabos töltelék.

habtejszín (30-33%) 400 milliliter  étkezési zselatin 10 gramm  víz 100 milliliter

Kemény tejszínhabot készítünk. Egy bögrében felengedjük a zselatint és egy picit felmelegítjük. Egy kanál tejszínhabot adunk a zselatinhoz, összekeverjük és az egészet hozzáöntjük a tejszínhabhoz. Egyenletesen összekeverjük.

Kemény tejszínhabot készítünk. Egy bögrében...

7. 

csokoládé 100 gramm

A csokoládét kis darabokra vágjuk és hozzákeverjük a tejszínhabhoz.

A csokoládét kis darabokra vágjuk és...

8. A torta összerakása

gesztenyepüré, fagyasztott 500 gramm

Egy 22 cm átmérőjű és kb 9 cm magas tálat kibélelünk élelmiszer-ipari fóliával. A tálba egyenletesen szétnyomjuk a gesztenyepürét, úgy hogy a massza az egész tál alját takarja .

Egy 22 cm átmérőjű és kb 9 cm magas tálat...

9. 

A Gesztenyepürére rá rakjuk a tejszínhabos tölteléket amit már előzőleg elkészítettünk.

A Gesztenyepürére rá rakjuk a tejszínhabos...

10. 

A tetejére helyezzük a piskóta lapot. A tortát ezután hűtőbe helyezzük, legalább négy órára. Még jobb ha egész éjszakára ott hagyjuk.

A tetejére helyezzük a piskóta lapot. A tortát...

11. 

A tál tetejére egy tányért helyezzünk el és megfordítjuk, eltávolítjuk a fóliát.

A tál tetejére egy tányért helyezzünk el és...

12. 

cukrász díszítés - csokoládés

Cukrász díszítéssel díszíthetjük. Óvatosan a kezünk segítségével bele nyomkodjuk a gesztenye pürébe.

Cukrász díszítéssel díszíthetjük. Óvatosan...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés