szakacsreceptek.hu

Gesztenye torta

    

Kiváló torta, ropogós mandulás piskótával, teli tejszínhabbal és csoki darabokkal.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

 

kategóriak:   

 

 
 

1. Piskóta

tojássárgája 3 darab  kristálycukor 60 gramm  kakaó 2 evőkanál

A tojássárgákat cukorral kikeverjük és bele keverjük a kakaót is.

Piskóta

2. 

mandula 100 gramm

A mandulát apró darabokra vágjuk és hozzá keverjük a tésztához.

3. 

tojásfehérje 3 darab

Tojásfehérjéből kemény habot készítünk és óvatosan bele dolgozzuk a tésztába.

4. 

vaj  rétesliszt

A tésztát egy zsiradékkal kikent torta formába öntjük.A forma átmérője kb 22 cm legyen.

5. 

200°C kb 15 percig sütjük.

6. Tejszínhabos töltelék.

habtejszín (30-33%) 400 milliliter  étkezési zselatin 10 gramm  víz 100 milliliter

Kemény tejszínhabot készítünk. Egy bögrében felengedjük a zselatint és egy picit felmelegítjük. Egy kanál tejszínhabot adunk a zselatinhoz, összekeverjük és az egészet hozzáöntjük a tejszínhabhoz. Egyenletesen összekeverjük.

Tejszínhabos töltelék.

7. 

csokoládé 100 gramm

A csokoládét kis darabokra vágjuk és hozzákeverjük a tejszínhabhoz.

8. A torta összerakása

gesztenyepüré, fagyasztott 500 gramm

Egy 22 cm átmérőjű és kb 9 cm magas tálat kibélelünk élelmiszer-ipari fóliával. A tálba egyenletesen szétnyomjuk a gesztenyepürét, úgy hogy a massza az egész tál alját takarja .

A torta összerakása

9. 

A Gesztenyepürére rá rakjuk a tejszínhabos tölteléket amit már előzőleg elkészítettünk.

10. 

A tetejére helyezzük a piskóta lapot. A tortát ezután hűtőbe helyezzük, legalább négy órára. Még jobb ha egész éjszakára ott hagyjuk.

11. 

A tál tetejére egy tányért helyezzünk el és megfordítjuk, eltávolítjuk a fóliát.

12. 

cukrász díszítés - csokoládés

Cukrász díszítéssel díszíthetjük. Óvatosan a kezünk segítségével bele nyomkodjuk a gesztenye pürébe.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés