Gesztenye torta

Kiváló torta, ropogós mandulás piskótával, teli tejszínhabbal és csoki darabokkal.
recept,recept fotó,habtejszín (30-33%),csokoládé,gesztenyepüré, fagyasztott,Torták
Torták
kategóriak
Torták ›Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | 100 513 | gramm kcal | |
cukrász díszítés - csokoládés | 0 ?? | kcal | |
gesztenyepüré, fagyasztott | 500 1055 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 400 1244 | milliliter kcal | |
kakaó | 2 62 | evőkanál kcal | |
kristálycukor | 60 242 | gramm kcal | |
mandula | 100 579 | gramm kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
tojásfehérje | 3 51 | darab kcal | |
tojássárgája | 3 171 | darab kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
víz | 100 0 | milliliter kcal | |
étkezési zselatin | 10 36 | gramm kcal |
Recept
1. Piskóta
tojássárgája 3 darab • kristálycukor 60 gramm • kakaó 2 evőkanál
A tojássárgákat cukorral kikeverjük és bele keverjük a kakaót is.


3.
tojásfehérje 3 darab
Tojásfehérjéből kemény habot készítünk és óvatosan bele dolgozzuk a tésztába.

4.
A tésztát egy zsiradékkal kikent torta formába öntjük.A forma átmérője kb 22 cm legyen.

5.
200°C kb 15 percig sütjük.

6. Tejszínhabos töltelék.
habtejszín (30-33%) 400 milliliter • étkezési zselatin 10 gramm • víz 100 milliliter
Kemény tejszínhabot készítünk. Egy bögrében felengedjük a zselatint és egy picit felmelegítjük. Egy kanál tejszínhabot adunk a zselatinhoz, összekeverjük és az egészet hozzáöntjük a tejszínhabhoz. Egyenletesen összekeverjük.


8. A torta összerakása
gesztenyepüré, fagyasztott 500 gramm
Egy 22 cm átmérőjű és kb 9 cm magas tálat kibélelünk élelmiszer-ipari fóliával. A tálba egyenletesen szétnyomjuk a gesztenyepürét, úgy hogy a massza az egész tál alját takarja .

9.
A Gesztenyepürére rá rakjuk a tejszínhabos tölteléket amit már előzőleg elkészítettünk.

10.
A tetejére helyezzük a piskóta lapot. A tortát ezután hűtőbe helyezzük, legalább négy órára. Még jobb ha egész éjszakára ott hagyjuk.

11.
A tál tetejére egy tányért helyezzünk el és megfordítjuk, eltávolítjuk a fóliát.

12.
Cukrász díszítéssel díszíthetjük. Óvatosan a kezünk segítségével bele nyomkodjuk a gesztenye pürébe.

Jó étvágyat!