Három emeletes gesztenye torta

Finom torta gesztenyés túrókrémmel és banánnal. A torta ízlésesen kiegyensúlyozott, a népszerű piskótából áll és egyszerűen díszített. Nem kell cukrásznak lennie ahhoz, hogy elkészítse. A receptünket követve ezt könnyedén elkészítheti és nyugodtan gratulálhat vele akár egy 85. születésnaphoz is.
recept,recept fotó,gesztenyepüré, fagyasztott,gesztenyepüré, fagyasztott,Torták
Torták
kategóriak
Torták ›Hozzávalók
Hozzávalók
banán | 1 950 | kilogramm kcal | |
csokoládé 85% | 100 600 | gramm kcal | |
gesztenyepüré, fagyasztott | 700 1477 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 500 1555 | milliliter kcal | |
kakaó | 1 31 | evőkanál kcal | |
napraforgó olaj | 100 899 | milliliter kcal | |
porcukor | 300 1164 | gramm kcal | |
ribizli dzsem | 0 ?? | kcal | |
rétesliszt | 220 784 | gramm kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
sütőpor | 20 15 | gramm kcal | |
tojásfehérje | 12 202 | darab kcal | |
tojássárgája | 12 684 | darab kcal | |
túró, sima,lágy | 500 595 | gramm kcal | |
vaj | 200 1468 | gramm kcal | |
víz | 100 0 | milliliter kcal |
Recept
1. A tortalapok sütése
A torta formákat béleljük ki sütőpapírral.




5.
napraforgó olaj 100 milliliter • víz 100 milliliter
A tojássárgákhoz adjunk hozzá vizet és olajat. Összekeverjük.

6.
Hozzáadjuk az elkészített lisztet és összedolgozzuk.

7.
Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.

8.
A tészta kétharmadát a legnagyobb és a legkisebb...

9.
...formába öntjük.


11.
...és a közepes formába öntjük.

12.
A legnagyobb és a közepes formában a tésztákat egyszerre süsük kb12-16 percig 175-180 ° C hőmérsékleten. Egy hurkapálcikával teszteljük le, hogy a tészta megsült-e, a pálcikának az eltávolítás után száraznak kell maradnia. A tésztát a legkisebb formában süsük körülbelül 8-10 percig.

14.
gesztenyepüré, fagyasztott 500 gramm • túró, sima,lágy 500 gramm
Adjunk hozzá a felolvasztott gesztenyepürét és a túrót.

15.
Habosra keverjük ki.


17.
A tejszínhabot keverjük a krémhez és tegyük a krémet a hűtőbe 20 percre

18. A csokoládé díszítés
csokoládé 85% 100 gramm
Ha a krém a hűtőben részben megkeményedik, akkor csokoládé- és gesztenyedíszeket készítünk a tortához. Olvasszuk fel a csokoládét vízfürdőben.


20.
A golyókat megforgatjuk a csoki mázban, rárakjuk a rácsra és hagyjuk megkeményedni.

21.
Készíthetünk más dekorációkat is, például csokoládéval megkenjük a leveleket ...

22.
...vagy készítsünk rácsot a csokoládéból a sütőpapírra. Hűtőbe helyezzük el és miután megszilárdult ...

23.
... a csokoládét a levelekről...

24.
....vagy a papírról egyszerűen lehúzzuk.

25.
A nagy és a közepes tortalapot kettévágjuk. A kis tortalapot harmadokra vágjuk. A krém egy részét eltesszük a torta végső díszítéséhez. A krémet megfelelően osszuk szét a tortalapokra és kenjük szét. (lásd a fotót).

26.
banán 1 kilogramm
A banánokat kis karikákra vágjuk fel. a Banán karikákat helyezzük rá a krém rétegekre.

27.
A tortát összerakjuk. Összerakjuk a nagy, közepes és a kis tortalapokat. A tortalapokra egy finom lekvárréteget kenünk. Az egész tortát tejszínnel bekenjük ...

28.
gesztenyepüré, fagyasztott 50 gramm
...és díszítjük a csokoládé díszekkel és apróra morzsolt gesztenyepürével.

Jó étvágyat!