RECEPTEK

Három emeletes gesztenye torta

Három emeletes gesztenye torta

Finom torta gesztenyés túrókrémmel és banánnal. A torta ízlésesen kiegyensúlyozott, a népszerű piskótából áll és egyszerűen díszített. Nem kell cukrásznak lennie ahhoz, hogy elkészítse. A receptünket követve ezt könnyedén elkészítheti és nyugodtan gratulálhat vele akár egy 85. születésnaphoz is.

recept,recept fotó,gesztenyepüré, fagyasztott,gesztenyepüré, fagyasztott,Torták

Torták

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

2 h. 30 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Torták  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

banán1kilogramm
csokoládé 85%100gramm
gesztenyepüré, fagyasztott700gramm
habtejszín (30-33%)500milliliter
kakaó1evőkanál
napraforgó olaj100milliliter
porcukor300gramm
ribizli dzsem-
rétesliszt220gramm
1csipet
sütőpor20gramm
tojásfehérje12darab
tojássárgája12darab
túró, sima,lágy500gramm
vaj200gramm
víz100milliliter

 

Recept

1. A tortalapok sütése



A torta formákat béleljük ki sütőpapírral.

2. 

tojásfehérje 12 darab   1 csipet

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

3. 

rétesliszt 220 gramm  sütőpor 20 gramm

Az átszitált lisztet összekeverjük a sütőporral.

4. 

tojássárgája 12 darab  porcukor 150 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

5. 

napraforgó olaj 100 milliliter  víz 100 milliliter

A tojássárgákhoz adjunk hozzá vizet és olajat. Összekeverjük.

6. 

Hozzáadjuk az elkészített lisztet és összedolgozzuk.

7. 

Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.

8. 

A tészta kétharmadát a legnagyobb és a legkisebb...

9. 

...formába öntjük.

10. 

kakaó 1 evőkanál

A megmarad tésztához kakaóport keverünk...

11. 

...és a közepes formába öntjük.

12. 

A legnagyobb és a közepes formában a tésztákat egyszerre süsük kb12-16 percig 175-180 ° C hőmérsékleten. Egy hurkapálcikával teszteljük le, hogy a tészta megsült-e, a pálcikának az eltávolítás után száraznak kell maradnia. A tésztát a legkisebb formában süsük körülbelül 8-10 percig.

13. 

vaj 200 gramm  porcukor 150 gramm

A szobahőmérsékletű vajat cukorral habosra keverünk.

14. 

gesztenyepüré, fagyasztott 500 gramm  túró, sima,lágy 500 gramm

Adjunk hozzá a felolvasztott gesztenyepürét és a túrót.

15. 

Habosra keverjük ki.

16. 

habtejszín (30-33%) 500 milliliter

A tejszínből kemény habot készítünk.

17. 

A tejszínhabot keverjük a krémhez és tegyük a krémet a hűtőbe 20 percre

18. A csokoládé díszítés

csokoládé 85% 100 gramm

Ha a krém a hűtőben részben megkeményedik, akkor csokoládé- és gesztenyedíszeket készítünk a tortához. Olvasszuk fel a csokoládét vízfürdőben.

19. 

gesztenyepüré, fagyasztott 150 gramm

A gesztenyepüréből kis golyókat készítünk.

20. 

A golyókat megforgatjuk a csoki mázban, rárakjuk a rácsra és hagyjuk megkeményedni.

21. 

Készíthetünk más dekorációkat is, például csokoládéval megkenjük a leveleket ...

22. 

...vagy készítsünk rácsot a csokoládéból a sütőpapírra. Hűtőbe helyezzük el és miután megszilárdult ...

23. 

... a csokoládét a levelekről...

24. 

....vagy a papírról egyszerűen lehúzzuk.

25. 

A nagy és a közepes tortalapot kettévágjuk. A kis tortalapot harmadokra vágjuk. A krém egy részét eltesszük a torta végső díszítéséhez. A krémet megfelelően osszuk szét a tortalapokra és kenjük szét. (lásd a fotót).

26. 

banán 1 kilogramm

A banánokat kis karikákra vágjuk fel. a Banán karikákat helyezzük rá a krém rétegekre.

27. 

ribizli dzsem

A tortát összerakjuk. Összerakjuk a nagy, közepes és a kis tortalapokat. A tortalapokra egy finom lekvárréteget kenünk. Az egész tortát tejszínnel bekenjük ...

28. 

gesztenyepüré, fagyasztott 50 gramm

...és díszítjük a csokoládé díszekkel és apróra morzsolt gesztenyepürével.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit