RECEPTEK

Édes banán tortácska

Édes banán tortácska

Nem sütött tortácska, cukor, liszt,tej és tojás nélkül. De teli egészséges alapanyagokkal.

recept,recept fotó,banán,Torták,Egészséges sütemények,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Sütés nélküli,Nyers ételek - raw food,Vegán receptek,Vegetáriánus receptek

Torták

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Karobpor sötét (Szentjános kenyér)15gramm
agave szirup25gramm
aszalt szilva130gramm
avokádó150gramm
banán250gramm
dió, darált130gramm
kókusz olaj20gramm
kókusz reszelék-
kókusz reszelék100gramm
kókusz szirom szárított (kókusz chips)15gramm
kókuszos tejszín50gramm
vegán csokoládé15gramm
zöldcitrom lé1evőkanál

 

Recept

1. 

aszalt szilva 130 gramm  kókuszos tejszín 50 gramm

A szilvákat megmossuk, és kimagozzuk. Egy edénybe rakjuk. Hozzá öntjük a kókusz tejet és botmixerrel turmixoljuk.

2. 

dió, darált 130 gramm

Majd hozzáadjuk a diót...

3. 

Karobpor sötét (Szentjános kenyér) 15 gramm

...karobot és mindent együtt össze turmixolunk.

4. 

Egy torta formát kibélelünk sütőpapírral. A massza 3/4 belenyomkodjuk a torta formába. Ezután a hűtőbe rakjuk egy rövid időre.

5. 

kókusz reszelék

Gyúródeszkán kinyújtjuk a 1/4 masszánkat ami megmaradt ( nem nagyon vékonyan ). A felét kókuszreszelékkel szórjuk meg. Hűtőbe helyezzük.

6. 

banán 250 gramm  avokádó 150 gramm  zöldcitrom lé 1 evőkanál

A banánokat és az avokádót meghámozzuk, felszeleteljük és egy tálba rakjuk. Hozzáadjuk a lime levét és bot mixerrel turmixoljuk ki.

7. 

kókusz olaj 20 gramm  agave szirup 25 gramm  kókusz reszelék 100 gramm

A krémhez kókusz olajat, agave szirupot és kókusz reszeléket adunk. Alaposan összekeverjük.

8. 

A krémet rákenjük a barna alapunkra és hagyjuk megkeményedni, hűtőben 24 órán keresztül.

9. 

vegán csokoládé 15 gramm

A csokoládét felolvasztjuk egy bögrében forró vízbe mártva.

10. 

kókusz szirom szárított (kókusz chips) 15 gramm

A csokoládéval megcsöpögtetjük a kókusz szirmokat és hagyjuk megszáradni, hűvös helyen.

11. 

A fagyasztóból kivesszük a kétszínű lapot és apró darabokat szelünk ki a díszítéshez.

12. 

A tortát a formából kivesszük és díszítjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés