szakacsreceptek.hu

Sült zöldséges golyó

Sült zöldséges golyó

    

Vegyes zöldségekből készített golyók, amelyeket süthetünk bő olajban ill. sütőben is. Nem tartalmaz állati eredetű összetevőket, jó választás vegetáriánusok és vegánok számára is.

Főzőcske

Adag

24

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

borsó 150 gramm  karalábé 200 gramm  hagyma 100 gramm  répa 450 gramm  petrezselyem 50 gramm

A zöldséget megpucoljuk, megmossuk.,,

2. 

...és a borsó kivételével lereszeljük.

3. 

vaj 50 gramm

Egy mélyebb edényben vajat olvasztunk fel...

4. 

 1 teáskanál  kurkuma fűszerkeverék 1 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  víz 4 evőkanál

...hozzáadjuk a zöldséget, sót és a fűszereket. Felöntjük vízzel, összekeverjük és 15 -20 percig puhára pároljuk.

5. 

Hozzáadjuk a borsót, összekeverjük és még 5 percig pároljuk.

6. 

A meleg zöldséget egy tálba rakjuk és összenyomkodjuk. Hűlni hagyjuk.

7. 

tyúk tojás 1 darab  zsemlemorzsa 100 gramm

A zöldséghez tojást keverünk ( de nem is muszáj ) és egy kevés zsemlemorzsát, szükség szerint. Alaposan összekeverjük ás 10 percig állni hagyjuk.

8. 

repceolaj

A sütőlapot kibéleljük sütőpapírral és olajjal megcsepegtetjük.Nedves kézzel golyókat formálunk belőle és a sütőlapra helyezzük el. Minden golyót megforgathatunk az olajjal megkent tenyerünkben.A sütőt előmelegítjük 200 fokon, és a golyókat pár forgatással 30 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat!

borsó150gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
hagyma100gramm
karalábé200gramm
kurkuma fűszerkeverék1teáskanál
petrezselyem50gramm
repceolaj-
répa450gramm
1teáskanál
tyúk tojás1darab
vaj50gramm
víz4evőkanál
zsemlemorzsa100gramm

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés