szakacsreceptek.hu

Burgonyalepény hagymával és medvehagymával

Burgonyalepény hagymával és medvehagymával

    

Nagy burgonyalepény sütőlapon készítve zabpehellyel és lenmagvakkal, pirított hagymával és medvehagymával ízesítve.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

hagyma 400 gramm

A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk.

2. 

repceolaj 4 evőkanál

Olajon aranysárgára sütjük.

3. 

burgonya 1400 gramm

A burgonyát megpucoljuk és megmosuk

4. 

tönkölyliszt, sima 50 gramm   2 teáskanál  majoránna 1 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  tyúk tojás 2 darab  fokhagyma 4 gerezd

A burgonyát lágyra lereszeljük, hozzáadunk lisztet, sót, fűszert, tojást és megszórjuk préselt fokhagymával. Összekeverjük...

5. 

lenmag 2 evőkanál

....majd hozzászórjuk a kávédarálóban ledarált lenmagokat,...

6. 

zabpehely 100 gramm  napraforgó olaj  sertészsír

...zabpehellyel és újra összekeverjük. 10 percig állni hagyjuk. A tepsit kikenjük zsírral vagy olajjal,...

7. 

medvehagyma  Fagyasztott medvehagyma recept

...és beleöntjük a burgonyás masszát. A friss medvehagymát felaprítjuk - használhatunk mirelit medvehagymát is, amelyet saját magunk szedtünk és fagyasztottunk le. A tésztára rászórjuk az elkészített hagymát és fokhagymát.

8. 

40 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

Fagyasztott medvehagyma recept-
burgonya1400gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
fokhagyma4gerezd
hagyma400gramm
lenmag2evőkanál
majoránna1teáskanál
medvehagyma-
napraforgó olaj-
repceolaj4evőkanál
sertészsír-
2teáskanál
tyúk tojás2darab
tönkölyliszt, sima50gramm
zabpehely100gramm

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés