szakacsreceptek.hu

Burgonyalepény hagymával és medvehagymával

    

Nagy burgonyalepény sütőlapon készítve zabpehellyel és lenmagvakkal, pirított hagymával és medvehagymával ízesítve.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Fagyasztott medvehagyma recept-
burgonya1400gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
fokhagyma4gerezd
hagyma400gramm
lenmag2evőkanál
majoránna1teáskanál
medvehagyma-
napraforgó olaj-
repceolaj4evőkanál
sertészsír-
2teáskanál
tyúk tojás2darab
tönkölyliszt, sima50gramm
zabpehely100gramm

1. 

hagyma 400 gramm

A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk.

2. 

repceolaj 4 evőkanál

Olajon aranysárgára sütjük.

3. 

burgonya 1400 gramm

A burgonyát megpucoljuk és megmosuk

4. 

tönkölyliszt, sima 50 gramm   2 teáskanál  majoránna 1 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  tyúk tojás 2 darab  fokhagyma 4 gerezd

A burgonyát lágyra lereszeljük, hozzáadunk lisztet, sót, fűszert, tojást és megszórjuk préselt fokhagymával. Összekeverjük...

5. 

lenmag 2 evőkanál

....majd hozzászórjuk a kávédarálóban ledarált lenmagokat,...

6. 

zabpehely 100 gramm  napraforgó olaj  sertészsír

...zabpehellyel és újra összekeverjük. 10 percig állni hagyjuk. A tepsit kikenjük zsírral vagy olajjal,...

7. 

medvehagyma  Fagyasztott medvehagyma recept

...és beleöntjük a burgonyás masszát. A friss medvehagymát felaprítjuk - használhatunk mirelit medvehagymát is, amelyet saját magunk szedtünk és fagyasztottunk le. A tésztára rászórjuk az elkészített hagymát és fokhagymát.

8. 

40 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés