RECEPTEK

Marha pörkölt

Marha pörkölt

Kiváló recept az eredeti marha pörköltre. Ez a pörkölt kizárólag marhahúsból, hagymából, paprikából és paradicsomból tevődik össze. Nagyon finom és sűrű. Hagyományosan galuskával szokták tálalni, de kiváló hozzá a knédli is.

recept,recept fotó,hagyma,paradicsom,paprika,marhahús nyak, tarja,Marhahús,A magyar konyha receptjei,Szezonális receptek

Marhahús

A magyar konyha receptjei

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

2 h. 20 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

paprikás paszta, gyulyásba½teáskanál
Galuska recept-
hagyma500gramm
marhahús nyak, tarja1kilogramm
paprika2darab
paradicsom4darab
piros paprika, őrölt1.5evőkanál
sertészsír2evőkanál
1evőkanál
víz400milliliter
őrölt csípős fűszerpaprika½teáskanál

 

Recept

1. 

hagyma 500 gramm

A hagymát megpucoljuk és felvágjuk

2. 

sertészsír 2 evőkanál

Egy lábasban felolvasztjuk a zsiradékot.

3. 

Hozzáadjuk a hagymát és gyakori kevergetés mellett 25 percig fedő alatt pároljuk, amíg barna nem lesz. A hagymának karamellizálódni kell.

4. 

marhahús nyak, tarja 1 kilogramm

A húst megmossuk és kockákra vágjuk.

5. 

paradicsom 4 darab

Elkészítjük a paradicsomot. Amennyiben friss paradicsomot használunk, leöntjük forró vízzel, állni hagyjuk majd a vizet leöntjük és a paradicsomot meghámozzuk és felvágjuk. A gulyáshoz ajánlott inkább a konzerv paradicsom, amelyeknek sötétebb a színe, mivel teljesen éretten konzerválják.

6. 

paprika 2 darab

A paprikát megmossuk és felszeleteljük.

7. 

A pirított hagymához hozzáadjuk a paradicsomot és 10 percig főzzük, amíg nem jön létre paradicsompüré.

8. 

piros paprika, őrölt 1.5 evőkanál  őrölt csípős fűszerpaprika ½ teáskanál  paprikás paszta, gyulyásba ½ teáskanál

Hozzáadjuk az édes és a pikáns paprikát és a paprika krémet. Elkeverjük...

9. 

...és hozzáadjuk a húst. 10 percig pirítjuk, amíg a hús barnás nem lesz.

10. 

víz 200 milliliter   1 evőkanál

Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, sót és a vizet. A víznek pont el kell lepni a húst. Lefedjük és időnkénti kevergetés mellett 45 percig főzzük.

11. 

víz 200 milliliter

Ezen idő alatt a víz egy része elpárolog, ezért szükség szerint fokozatosan hozzáönthetünk (kb 200 ml vizet kell összesen hozzáönteni). Addig főzzük, amíg meg nem puhul a hús - tehát további kb 45 percig.

12. 

Galuska recept

A galuskát a recept szerint készítjük el.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés