szakacsreceptek.hu

Marha pörkölt

     

Kiváló recept az eredeti marha pörköltre. Ez a pörkölt kizárólag marhahúsból, hagymából, paprikából és paradicsomból tevődik össze. Nagyon finom és sűrű. Hagyományosan galuskával szokták tálalni, de kiváló hozzá a knédli is.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

2 h. 20 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Galuska
paprikás paszta, gyulyásba½teáskanál
Hagyma500gramm
Marhahús nyak, tarja1kilogramm
Paprika2darab
Paradicsom4darab
Piros paprika, őrölt1.5evőkanál
Sertészsír2evőkanál
1evőkanál
Víz400milliliter
Őrölt csípős fűszerpaprika½teáskanál

1. A hagymát megpucoljuk és felvágjuk.

hagyma 500 g

A hagymát megpucoljuk és felvágjuk.

2. 

sertészsír 2 EK

Egy lábasban felolvasztjuk a zsiradékot.

3. 

Hozzáadjuk a hagymát és gyakori kevergetés mellett 25 percig fedő alatt pároljuk, amíg barna nem lesz. A hagymának karamellizálódni kell.

4. 

marhahús nyak, tarja 1 kg

A húst megmossuk és kockákra vágjuk.

5. 

paradicsom 4 db

Elkészítjük a paradicsomot. Amennyiben friss paradicsomot használunk, leöntjük forró vízzel, állni hagyjuk majd a vizet leöntjük és a paradicsomot meghámozzuk és felvágjuk. A gulyáshoz ajánlott inkább a konzerv paradicsom, amelyeknek sötétebb a színe, mivel teljesen éretten konzerválják.

6. 

paprika 2 db

A paprikát megmossuk és felszeleteljük.

7. 

A pirított hagymához hozzáadjuk a paradicsomot és 10 percig főzzük, amíg nem jön létre paradicsompüré.

8. 

piros paprika, őrölt 1.5 EK  őrölt csípős fűszerpaprika ½ TK  paprikás paszta, gyulyásba ½ TK

Hozzáadjuk az édes és a pikáns paprikát és a paprika krémet. Elkeverjük...

9. 

...és hozzáadjuk a húst. 10 percig pirítjuk, amíg a hús barnás nem lesz.

10. 

víz 200 ml   1 EK

Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, sót és a vizet. A víznek pont el kell lepni a húst. Lefedjük és időnkénti kevergetés mellett 45 percig főzzük.

11. 

víz 200 ml

Ezen idő alatt a víz egy része elpárolog, ezért szükség szerint fokozatosan hozzáönthetünk (kb 200 ml vizet kell összesen hozzáönteni). Addig főzzük, amíg meg nem puhul a hús - tehát további kb 45 percig.

12. 

Galuska recept

A galuskát a recept szerint készítjük el.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés