szakacsreceptek.hu

Gulyásleves bográcsban

Kiváló gulyásleves bográcsban.16 literes bográcsban készítve amelyből 8 liter levest is kaphatunk. Ha éhesek vagyunk mindjárt két adagot is elfogyaszthatunk a finom levesből.

 

Adag: 12

Az elkészítés ideje: 4 h.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
paprikás paszta, gyulyásba50gramm
Burgonya500gramm
Fekete bors, őrölt1teáskanál
Fokhagyma4gerezd
Hagyma2000gramm
Köménymag, őrölt1teáskanál
Majoránna1evőkanál
Marhahús-lábszár1500gramm
Paprika500gramm
Paradicsompüré100gramm
Piros paprika, őrölt3teáskanál
Sertéslapocka500gramm
Sertészsír350gramm
4teáskanál
Teljes zsírtartalmú mustár2teáskanál
Víz3liter

1. 10:00 óra A hagyma elkészítése -amennyi hús, annyi hagyma

hagyma 2000 g

A hagymát megpucoljuk és felvágjuk , és egyúttal jól meg is könnyezünk :)

10:00 óra A hagyma elkészítése -amennyi hús, annyi hagyma

2. A hús elkészítése - amennyi hagyma, annyi hús

marhahús-lábszár 1500 g

A marhahúst megmossuk, eltávolítjuk róla a zsíros részeket és kockákra vágjuk.

A hús elkészítése - amennyi hagyma, annyi hús

3. A hús még kevés

sertéslapocka 500 g

A disznóhúst megmossuk, eltávolítjuk róla a zsíros részeket és kockákra vágjuk.

A hús még kevés

4. Mielőtt, elkezdjük a munkát, magában a bográcsban: Elkészítjük a burgonyát, paprikát,fokhagymát,fűszeradalékokat.

burgonya 500 g  paprika 500 g  fokhagyma 4 gerezd

A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és hagyjuk vízben ázni. A paprikát megmossuk, eltávolítjuk a magokat és csíkokra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk. A vizet és a fűszerkeveréket mindig tartsuk közelben hogy ne kelljen feleslegesen elszaladni a tűztől, fakanáltól, bográcstól,sörtől, bortól, rumtól, borókapálinkától...

Mielőtt, elkezdjük a munkát, magában a bográcsban: Elkészítjük a burgonyát, paprikát,fokhagymát,fűszeradalékokat.

5. 11:00 óra Elkezdjük a főzést

sertészsír 350 g   4 TK

Elkészítjük a tüzet. A tűzifát hagyjuk elégni hogy parázs jöjjön létre. A tűz fölé, helyezzük a bográcsot belerakjuk a zsírt, amelyet hagyunk felolvadni. Hozzáadjuk a hagymát, és 30 percig pirítjuk kisebb tűzön, többször kevergetjük. Megsózzuk.

11:00 óra Elkezdjük a főzést

6. 11:30 óra Hozzáadjuk a marhahúst

fekete bors, őrölt 1 TK  víz 3 l

A bográcsot leemeljük a tűz felől, és megkérünk valakit a segítők közül, hogy adja a kezünkbe a sört és az elkészített marhahúst. A marhahúst hozzáadjuk a hagymához a bográcsban,amelyet visszahelyezünk a tűz fölé, a húst egy picit pirítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket és felöntjük vízzel. 45 percig főzzük lefedve, néha megkeverjük.

11:30 óra Hozzáadjuk a marhahúst

7. 12:15 óra Hozzáadjuk a disznóhúst

Az bográcsot leemeljük a tűz felől és hozzáadjuk a disznóhúst. A húsokat együtt főzzük lefedve, 30 percen keresztül.

12:15 óra Hozzáadjuk a disznóhúst

8. 12:45 óra Lereszeljük a burgonyát

A bográcsot leemeljük a tűz felől, és közvetlenül a bográcsba, vastag reszelőn keresztül, lereszeljük az elkészített burgonyát. Az egészet főzzük, további 30 percen keresztül. A gulyást gyakran megkeverjük, nehogy odaégjen. A folyadékszintünket is növelni kel, mivel állni a tűznél nagyon kimerítő.

12:45 óra Lereszeljük a burgonyát

9. 13:15 óra Lassan véget ér a főzés - az utolsó hozzávalók

paradicsompüré 100 g  piros paprika, őrölt 3 TK  paprikás paszta, gyulyásba 50 g  köménymag, őrölt 1 TK  teljes zsírtartalmú mustár 2 TK  majoránna 1 EK

A bográcsba hozzáadjuk, az felszeletelt paprikát, a préselt fokhagymát, paradicsompürét, őrölt pirospaprikát, fűszer gulyást majoránnát... íz és kedv szerint a szokatlan alapanyagokat is, mint az eper, vagy egy szelet torta... :D Kb még további45 percet főzzük enyhe tűzöm, gyakori keverés mellett.

13:15 óra Lassan véget ér a főzés - az utolsó hozzávalók

10. 14:00 óra Gyerünk enni :)

Jó étvágyat kívánunk!

14:00 óra Gyerünk enni :)

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés