Fokhagyma leves krumplival
Egy finom leves, amely nagyon egészséges.
recept,recept fotó,hagyma,fokhagyma,burgonya,Zöldséglevesek,Szezonális receptek
Zöldséglevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
Cipó leveshez recept | - | ||
Natur zöldséges só | 4 | teáskanál | |
burgonya | 600 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
fokhagyma | 20 | gerezd | |
hagyma | 150 | gramm | |
kemény sajt | - | ||
köménymag, őrölt | ½ | teáskanál | |
majoránna | - | ||
sertészsír | 30 | gramm | |
víz | 1600 | milliliter |
Recept
1.
hagyma 150 gramm • sertészsír 30 gramm
A hagymát megpucoljuk és apróra vagdaljuk. Egy fazékban zsiradékot olvasztunk, hozzáadjuk a hagymát, és aranysárgára pirítjuk.
2.
fokhagyma 20 gerezd
A fokhagymát megpucoljuk, a cikkeket félbevágjuk és a hajtásokat kivágjuk. Az elkészített fokhagyma felét apróra vagdaljuk.
3.
Az apróra vágott fokhagymát hozzáadjuk a hagymához, és rövid ideig pirítjuk.
4.
burgonya 600 gramm • Natur zöldséges só 4 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • köménymag, őrölt ½ teáskanál
A krumplit megpucoljuk, és kisebb kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a hagymához és a foghagymához, zöldfűszer sót, köményt és borsot adunk hozzá.
5.
víz 1600 milliliter • majoránna
Felöntjük vízzel, és addig főzzük, ameddig a krumpli puha nem lesz. A végén a kész levesbe hozzáadjuk a fokhagyma másik felét, amelyet átpréselünk, és majoránnával ízesítjük.
6.
Az íz fokozásáért hozzáadhatunk egy maggi húsleves kockát. Ezzel viszont a leves elveszíti a egészséges jellegét, mert a húsleves kocka különféle adalékanyagokat tartalmaz.
Jó étvágyat!