RECEPTEK

Fokhagyma leves krumplival

Fokhagyma leves krumplival

Egy finom leves, amely nagyon egészséges.

recept,recept fotó,hagyma,fokhagyma,burgonya,Zöldséglevesek,Szezonális receptek

Zöldséglevesek

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Cipó leveshez recept-
Natur zöldséges só4teáskanál
burgonya600gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
fokhagyma20gerezd
hagyma150gramm
kemény sajt-
köménymag, őrölt½teáskanál
majoránna-
sertészsír30gramm
víz1600milliliter

 

Recept

1. 

hagyma 150 gramm  sertészsír 30 gramm

A hagymát megpucoljuk és apróra vagdaljuk. Egy fazékban zsiradékot olvasztunk, hozzáadjuk a hagymát, és aranysárgára pirítjuk.

2. 

fokhagyma 20 gerezd

A fokhagymát megpucoljuk, a cikkeket félbevágjuk és a hajtásokat kivágjuk. Az elkészített fokhagyma felét apróra vagdaljuk.

3. 

Az apróra vágott fokhagymát hozzáadjuk a hagymához, és rövid ideig pirítjuk.

4. 

burgonya 600 gramm  Natur zöldséges só 4 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  köménymag, őrölt ½ teáskanál

A krumplit megpucoljuk, és kisebb kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a hagymához és a foghagymához, zöldfűszer sót, köményt és borsot adunk hozzá.

5. 

víz 1600 milliliter  majoránna

Felöntjük vízzel, és addig főzzük, ameddig a krumpli puha nem lesz. A végén a kész levesbe hozzáadjuk a fokhagyma másik felét, amelyet átpréselünk, és majoránnával ízesítjük.

6. 

Az íz fokozásáért hozzáadhatunk egy maggi húsleves kockát. Ezzel viszont a leves elveszíti a egészséges jellegét, mert a húsleves kocka különféle adalékanyagokat tartalmaz.

7. 

kemény sajt  Cipó leveshez recept

A levest sajtkockákkal tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

18.09.2024

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés