Őszi zöldségleves
![Őszi zöldségleves](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001079/img_hu_4x3/oszi-zoldsegleves_00180.jpg)
Egészséges zöldséggel teli leves. Só hozzáadása nélkül kisgyereknek is tálalhatjuk.
recept,recept fotó,répa,petrezselyem,karalábé,zeller,burgonya,Zöldséglevesek,Receptek babáknak,Szezonális receptek
Zöldséglevesek
kategóriak
Zöldséglevesek Receptek babáknak Szezonális receptek Szezon- Karalábé Szezon - Zeller Szezon - Sárgarépa Szezon - Burgonya
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 250 | gramm | |
búzadara | 35 | gramm | |
karalábé | 250 | gramm | |
petrezselyem | 150 | gramm | |
petrezselyem zöldje | 15 | gramm | |
répa | 250 | gramm | |
só | 1.5 | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 50 | gramm | |
víz | 2 | liter | |
zeller | 150 | gramm |
Recept
1.
répa 250 gramm • petrezselyem 150 gramm • karalábé 250 gramm • zeller 150 gramm • vaj 50 gramm • só 1.5 teáskanál
A zöldséget megpucoljuk és vastagon lereszeljük. Vajon pároljuk. A felnőttek számára sózzuk is.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001079/small/IMG_8386.jpg)
2.
Ezután botmixerrel kissé pépesebbé tesszük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001079/small/IMG_8389.jpg)
3.
burgonya 250 gramm
A krumplit meghámozzuk majd kis kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a zöldséghez. Összekeverjük...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001079/small/IMG_8392.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001079/small/IMG_8394.jpg)
5. Petrezselymes galuska
tyúk tojás 1 darab • búzadara 35 gramm • petrezselyem zöldje 15 gramm
Tojást darával keverünk össze. Belekeverjük a felvágott petrezselyemzöldjét és állni hagyjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001079/small/IMG_8396.jpg)
6.
A galuskákat galuska szaggatón a forró levesbe vágjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001079/small/IMG_8399.jpg)
7.
Rövid ideig főzzük, majd levesszük a tűzről. Tálalás előtt egy fél órát állni hagyjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001079/small/IMG_8400.jpg)
Jó étvágyat!