Őszi zöldségleves
![Őszi zöldségleves](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001079/img_hu_4x3/oszi-zoldsegleves_00180.jpg)
Egészséges zöldséggel teli leves. Só hozzáadása nélkül kisgyereknek is tálalhatjuk.
recept,recept fotó,répa,petrezselyem,karalábé,zeller,burgonya,Zöldséglevesek,Receptek babáknak
Zöldséglevesek
kategóriak
Zöldséglevesek › Receptek babáknak › Szezon - Sárgarépa › Szezon- Karalábé › Szezon - Zeller › Szezon - Burgonya ›
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 250 | gramm | |
búzadara | 35 | gramm | |
karalábé | 250 | gramm | |
petrezselyem | 150 | gramm | |
petrezselyem zöldje | 15 | gramm | |
répa | 250 | gramm | |
só | 1.5 | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 50 | gramm | |
víz | 2 | liter | |
zeller | 150 | gramm |
Recept
1.
répa 250 gramm • petrezselyem 150 gramm • karalábé 250 gramm • zeller 150 gramm • vaj 50 gramm • só 1.5 teáskanál
A zöldséget megpucoljuk és vastagon lereszeljük. Vajon pároljuk. A felnőttek számára sózzuk is.
![A zöldséget megpucoljuk és vastagon...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001079/small/IMG_8386.jpg?mtime=1728722832)
2.
Ezután botmixerrel kissé pépesebbé tesszük.
![Ezután botmixerrel kissé pépesebbé tesszük....](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001079/small/IMG_8389.jpg?mtime=1728722840)
3.
burgonya 250 gramm
A krumplit meghámozzuk majd kis kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a zöldséghez. Összekeverjük...
![A krumplit meghámozzuk majd kis kockákra...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001079/small/IMG_8392.jpg?mtime=1728722841)
![... forró vizet öntünk hozzá, és 20 percig...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001079/small/IMG_8394.jpg?mtime=1728722841)
5. Petrezselymes galuska
tyúk tojás 1 darab • búzadara 35 gramm • petrezselyem zöldje 15 gramm
Tojást darával keverünk össze. Belekeverjük a felvágott petrezselyemzöldjét és állni hagyjuk.
![Tojást darával keverünk össze. Belekeverjük a...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001079/small/IMG_8396.jpg?mtime=1728722842)
6.
A galuskákat galuska szaggatón a forró levesbe vágjuk.
![A galuskákat galuska szaggatón a forró levesbe...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001079/small/IMG_8399.jpg?mtime=1728722842)
7.
Rövid ideig főzzük, majd levesszük a tűzről. Tálalás előtt egy fél órát állni hagyjuk.
![Rövid ideig főzzük, majd levesszük a tűzről....](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001079/small/IMG_8400.jpg?mtime=1728722850)
Jó étvágyat!