szakacsreceptek.hu

Őszi zöldségleves

    

Egészséges zöldséggel teli leves. Só hozzáadása nélkül kisgyereknek is tálalhatjuk.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
burgonya250gramm
búzadara35gramm
karalábé250gramm
petrezselyem150gramm
petrezselyem zöldje15gramm
répa250gramm
1.5teáskanál
tyúk tojás1darab
vaj50gramm
víz2liter
zeller150gramm

1. 

répa 250 gramm  petrezselyem 150 gramm  karalábé 250 gramm  zeller 150 gramm  vaj 50 gramm   1.5 teáskanál

A zöldséget megpucoljuk és vastagon lereszeljük. Vajon pároljuk. A felnőttek számára sózzuk is.

2. 

Ezután botmixerrel kissé pépesebbé tesszük.

3. 

burgonya 250 gramm

A krumplit meghámozzuk majd kis kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a zöldséghez. Összekeverjük...

4. 

víz 2 liter

... forró vizet öntünk hozzá, és 20 percig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul.

5. Petrezselymes galuska

tyúk tojás 1 darab  búzadara 35 gramm  petrezselyem zöldje 15 gramm

Tojást darával keverünk össze. Belekeverjük a felvágott petrezselyemzöldjét és állni hagyjuk.

Petrezselymes galuska

6. 

A galuskákat galuska szaggatón a forró levesbe vágjuk.

7. 

Rövid ideig főzzük, majd levesszük a tűzről. Tálalás előtt egy fél órát állni hagyjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés