szakacsreceptek.hu

Nyári zöldséges borscs leves

    

Üde nyári leveske teli zöldséggel. A nyári fogyókúrázóknak is ajánlott fő étel helyett fogyasztani.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
burgonya250gramm
cuketti250gramm
hagyma100gramm
hámozott paradicsom konzerv400gramm
karfiol200gramm
kel200gramm
köménymag, darált½teáskanál
olivaolaj2evőkanál
petrezselyem zöldje1evőkanál
répa250gramm
1teáskanál
víz2liter

1. 

hagyma 100 gramm  répa 250 gramm  burgonya 250 gramm  cuketti 250 gramm  kel 200 gramm  karfiol 200 gramm

A zöldséget megpucoljuk és megmossuk.

2. 

olivaolaj 2 evőkanál

A hagymát apróra vágjuk és olajon üvegesre pirítjuk. A répát karikákra szeleteljük fel és hozzáadjuk a hagymához. megkeverjük.

3. 

 1 teáskanál  köménymag, darált ½ teáskanál

A répához hozzáadjuk a cukkinit amelyet szintén kockákra szeleteltünk fel, és az apróra vágott karfiolt és kelkáposztát is hozzá adjuk. Sózzuk, köményt szórunk hozzá, és kb 5 percig pirítjuk a zöldségeket, persze állandóan kevergetjük közben.

4. 

víz 2 liter

Forró vízzel felöntjük és a zöldséget puhára főzzük ( 20 percig ).

5. 

hámozott paradicsom konzerv 400 gramm

Miután a zöldség puhára főt hozzáadjuk a kis darabokra szeletelt paradicsomot a levével együtt. Felforraljuk.

6. 

petrezselyem zöldje 1 evőkanál

A végén apróra vágott petrezselyem levét szórunk a levesbe.És azonnal fogyaszthatjuk is.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés