Nyári zöldséges borscs leves
Üde nyári leveske teli zöldséggel. A nyári fogyókúrázóknak is ajánlott fő étel helyett fogyasztani.
recept,recept fotó,répa,burgonya,cukkini,kel,karfiol,hámozott paradicsom konzerv,Zöldséglevesek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Zöldséglevesek
kategóriak
Zöldséglevesek › Gluténmentes › Laktózmentes › Szezon - Kelkáposzta › Szezon - Karfiol › Szezon - Sárgarépa › Szezon - Cukkini › Szezon - Burgonya ›
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 250 | gramm | |
cukkini | 250 | gramm | |
hagyma | 100 | gramm | |
hámozott paradicsom konzerv | 400 | gramm | |
karfiol | 200 | gramm | |
kel | 200 | gramm | |
köménymag, darált | ½ | teáskanál | |
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
petrezselyem zöldje | 1 | evőkanál | |
répa | 250 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
víz | 2 | liter |
Recept
1.
hagyma 100 gramm • répa 250 gramm • burgonya 250 gramm • cukkini 250 gramm • kel 200 gramm • karfiol 200 gramm
A zöldséget megpucoljuk és megmossuk.
2.
olivaolaj 2 evőkanál
A hagymát apróra vágjuk és olajon üvegesre pirítjuk. A répát karikákra szeleteljük fel és hozzáadjuk a hagymához. megkeverjük.
3.
só 1 teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál
A répához hozzáadjuk a cukkinit amelyet szintén kockákra szeleteltünk fel, és az apróra vágott karfiolt és kelkáposztát is hozzá adjuk. Sózzuk, köményt szórunk hozzá, és kb 5 percig pirítjuk a zöldségeket, persze állandóan kevergetjük közben.
5.
hámozott paradicsom konzerv 400 gramm
Miután a zöldség puhára főt hozzáadjuk a kis darabokra szeletelt paradicsomot a levével együtt. Felforraljuk.
6.
petrezselyem zöldje 1 evőkanál
A végén apróra vágott petrezselyem levét szórunk a levesbe.És azonnal fogyaszthatjuk is.
Jó étvágyat!