RECEPTEK

Burgonya lepény babbal és bazsalikommal

Burgonya lepény babbal és bazsalikommal

Kedvelt burgonyalepény megbolondítva egy kis babbal és bazsalikommal. Biztosan ízleni fog!

recept,recept fotó,burgonya,bab konzerv,bazsalikom,Húsnélküli ételek,Laktózmentes

Húsnélküli ételek

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

bab konzerv500gramm
bazsalikom-
burgonya800gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
finomliszt2evőkanál
fokhagyma4gerezd
hagyma140gramm
2teáskanál
tyúk tojás3darab
étolaj-

 

Recept

1. 

hagyma 140 gramm  burgonya 800 gramm

A hagymát és a burgonyát megpucoljuk, megmossuk és lereszeljük.

2. 

bab konzerv 500 gramm

A babot leszűrjük és villával szétnyomkodjuk.

3. 

A babot összekeverjük a burgonyával...

4. 

 2 teáskanál  fokhagyma 4 gerezd  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  tyúk tojás 3 darab  finomliszt 2 evőkanál

... hozzáadjuk a sót, préselt fokhagymát, fűszert, tojást és egy kis lisztet. Jól összekeverjük.

5. 

bazsalikom

A bazsalikom leveleit (ízlés szerinti mennyiségben) megmossuk,...

6. 

...felaprítjuk, majd belekeverjük a tésztába.

7. 

étolaj

A masszából forró olajon lepényeket sütünk, mindkét oldalát jól átsütjük.

8. 

A kész lepényeket papírtörlőre rakjuk, hogy felszívja a fölösleges olajat.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés