Burgonya lepény babbal és bazsalikommal
Kedvelt burgonyalepény megbolondítva egy kis babbal és bazsalikommal. Biztosan ízleni fog!
recept,recept fotó,burgonya,bab konzerv,bazsalikom,Húsnélküli ételek,Laktózmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
bab konzerv | 500 | gramm | |
bazsalikom | - | ||
burgonya | 800 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
finomliszt | 2 | evőkanál | |
fokhagyma | 4 | gerezd | |
hagyma | 140 | gramm | |
só | 2 | teáskanál | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
étolaj | - |
Recept
1.
hagyma 140 gramm • burgonya 800 gramm
A hagymát és a burgonyát megpucoljuk, megmossuk és lereszeljük.
3.
A babot összekeverjük a burgonyával...
4.
só 2 teáskanál • fokhagyma 4 gerezd • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • tyúk tojás 3 darab • finomliszt 2 evőkanál
... hozzáadjuk a sót, préselt fokhagymát, fűszert, tojást és egy kis lisztet. Jól összekeverjük.
6.
...felaprítjuk, majd belekeverjük a tésztába.
8.
A kész lepényeket papírtörlőre rakjuk, hogy felszívja a fölösleges olajat.
Jó étvágyat!