Burgonya lepény babbal és bazsalikommal

Kedvelt burgonyalepény megbolondítva egy kis babbal és bazsalikommal. Biztosan ízleni fog!
recept,recept fotó,burgonya,bab konzerv,bazsalikom,Húsnélküli ételek,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek › Laktózmentes › Szezonális receptek › Szezon - Bazsalikom › Szezon - Burgonya ›Hozzávalók
Hozzávalók
bab konzerv | 500 560 | gramm kcal | |
bazsalikom | 0 ?? | kcal | |
burgonya | 800 736 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 2 105 | evőkanál kcal | |
fokhagyma | 4 22 | gerezd kcal | |
hagyma | 140 62 | gramm kcal | |
só | 2 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
étolaj | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
hagyma 140 gramm • burgonya 800 gramm
A hagymát és a burgonyát megpucoljuk, megmossuk és lereszeljük.


3.
A babot összekeverjük a burgonyával...

4.
só 2 teáskanál • fokhagyma 4 gerezd • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • tyúk tojás 3 darab • finomliszt 2 evőkanál
... hozzáadjuk a sót, préselt fokhagymát, fűszert, tojást és egy kis lisztet. Jól összekeverjük.


6.
...felaprítjuk, majd belekeverjük a tésztába.


8.
A kész lepényeket papírtörlőre rakjuk, hogy felszívja a fölösleges olajat.

Jó étvágyat!