szakacsreceptek.hu

Burgonya lepény babbal és bazsalikommal

Burgonya lepény babbal és bazsalikommal

    

Kedvelt burgonyalepény megbolondítva egy kis babbal és bazsalikommal. Biztosan ízleni fog!

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

hagyma 140 gramm  burgonya 800 gramm

A hagymát és a burgonyát megpucoljuk, megmossuk és lereszeljük.

2. 

bab konzerv 500 gramm

A babot leszűrjük és villával szétnyomkodjuk.

3. 

A babot összekeverjük a burgonyával...

4. 

 2 teáskanál  fokhagyma 4 gerezd  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  tyúk tojás 3 darab  finomliszt 2 evőkanál

... hozzáadjuk a sót, préselt fokhagymát, fűszert, tojást és egy kis lisztet. Jól összekeverjük.

5. 

bazsalikom

A bazsalikom leveleit (ízlés szerinti mennyiségben) megmossuk,...

6. 

...felaprítjuk, majd belekeverjük a tésztába.

7. 

étolaj

A masszából forró olajon lepényeket sütünk, mindkét oldalát jól átsütjük.

8. 

A kész lepényeket papírtörlőre rakjuk, hogy felszívja a fölösleges olajat.

Jó étvágyat!

bab konzerv500gramm
bazsalikom-
burgonya800gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
finomliszt2evőkanál
fokhagyma4gerezd
hagyma140gramm
2teáskanál
tyúk tojás3darab
étolaj-

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés