szakacsreceptek.hu

Burgonya lepény babbal és bazsalikommal

    

Kedvelt burgonyalepény megbolondítva egy kis babbal és bazsalikommal. Biztosan ízleni fog!

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
bab konzerv500gramm
bazsalikom-
burgonya800gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
finomliszt2evőkanál
fokhagyma4gerezd
hagyma140gramm
2teáskanál
tyúk tojás3darab
étolaj-

1. 

hagyma 140 gramm  burgonya 800 gramm

A hagymát és a burgonyát megpucoljuk, megmossuk és lereszeljük.

2. 

bab konzerv 500 gramm

A babot leszűrjük és villával szétnyomkodjuk.

3. 

A babot összekeverjük a burgonyával...

4. 

 2 teáskanál  fokhagyma 4 gerezd  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  tyúk tojás 3 darab  finomliszt 2 evőkanál

... hozzáadjuk a sót, préselt fokhagymát, fűszert, tojást és egy kis lisztet. Jól összekeverjük.

5. 

bazsalikom

A bazsalikom leveleit (ízlés szerinti mennyiségben) megmossuk,...

6. 

...felaprítjuk, majd belekeverjük a tésztába.

7. 

étolaj

A masszából forró olajon lepényeket sütünk, mindkét oldalát jól átsütjük.

8. 

A kész lepényeket papírtörlőre rakjuk, hogy felszívja a fölösleges olajat.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés