Pirított gomba krumplival

Sült gombák, amik kitűnőek önálló fogásként, vagy épp köret gyanánt.
recept,recept fotó,gomba,burgonya,Húsnélküli ételek,Köretek,Laktózmentes ,Vegán receptek,Vegetáriánus receptek,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
287 g
Adag energiatartalma
248 kcal
Az elkészítés ideje
35 min.
Nehézség
alacsony
kategóriak
Húsnélküli ételek › Köretek › Laktózmentes › Vegán receptek › Vegetáriánus receptek › Gluténmentes › Szezonális receptek › Szezon - Burgonya ›Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 500 460 | gramm kcal | |
gomba | 500 80 | gramm kcal | |
hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
repceolaj | 3 405 | evőkanál kcal |
Recept
1.
burgonya 500 gramm
A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Kb 15-20 percig puhára főzzük.


3.
hagyma 100 gramm • repceolaj 3 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,

4.
Adjuk a gombákat a hagymához, ...

5.
...fedjük le és 2-3 percig főzzük.

6.
Hozzáadjuk a krumplit...

7.
...és gyakori keverés mellet süsük aranybarnára.

Jó étvágyat!