Brokkolis burgonyás felfújt
A könnyű és egészséges ebédhez vagy vacsorához jó étvágyat kívánunk. Sós és fűszer nélkül gyerekeknek is ajánlatos.
recept,recept fotó,burgonya,brokkoli,Húsnélküli ételek,Receptek babáknak,Gluténmentes
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek › Receptek babáknak › Gluténmentes › Szezon - Burgonya › Szezon - Brokkoli ›
Hozzávalók
Hozzávalók
brokkoli | 1 | kilogramm | |
burgonya | 1 | kilogramm | |
chili | ¼ | teáskanál | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
napraforgó olaj | - | ||
só | 2 | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 250 | milliliter | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 300 | milliliter |
Recept
1.
burgonya 1 kilogramm
A burgonyákat héjában forrástól számított 20 percig főzzük, kihűlés után a burgonyát megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, vagy átnyomjuk krumpliszeletelőn.
2.
brokkoli 1 kilogramm
A brokkolit szétszedjük, megmossuk és 10 percig párában főzzük. A megfőtt brokkolit további 10 percig a párában hagyjuk, majd kivesszük a fazékból és egy nagyobb tálban kis darabokra törjük (esetleg vagdossuk).
3.
napraforgó olaj • zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter • tyúk tojás 4 darab • tejföl (14-18%) 250 milliliter • só 2 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • chili ¼ teáskanál
A burgonyát és a brokkolit összekeverjük és beleszórjuk egy mély tepsibe, vagy sütőformába, amelyet olajjal kikentünk. Tejben tojást, tejfelt, sót, borsot (gyerekeknek a sót és a borsot kihagyjuk) összekeverünk, majd ezzel az öntettel leöntjük a burgonyás-brokkolis masszát.
4.
Előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük, amíg jól meg nem sűrűsödik.
Jó étvágyat!