Brokkolis burgonyás felfújt
A könnyű és egészséges ebédhez vagy vacsorához jó étvágyat kívánunk. Sós és fűszer nélkül gyerekeknek is ajánlatos.
recept,recept fotó,burgonya,brokkoli,Húsnélküli ételek,Receptek babáknak,Szezonális receptek,Gluténmentes
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek Receptek babáknak Szezonális receptek Gluténmentes Szezon - Burgonya Szezon - Brokkoli
Hozzávalók
Hozzávalók
brokkoli | 1 | kilogramm | |
burgonya | 1 | kilogramm | |
chili | ¼ | teáskanál | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
napraforgó olaj | - | ||
só | 2 | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 250 | milliliter | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 300 | milliliter |
Recept
1.
burgonya 1 kilogramm
A burgonyákat héjában forrástól számított 20 percig főzzük, kihűlés után a burgonyát megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, vagy átnyomjuk krumpliszeletelőn.
2.
brokkoli 1 kilogramm
A brokkolit szétszedjük, megmossuk és 10 percig párában főzzük. A megfőtt brokkolit további 10 percig a párában hagyjuk, majd kivesszük a fazékból és egy nagyobb tálban kis darabokra törjük (esetleg vagdossuk).
3.
napraforgó olaj • zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter • tyúk tojás 4 darab • tejföl (14-18%) 250 milliliter • só 2 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • chili ¼ teáskanál
A burgonyát és a brokkolit összekeverjük és beleszórjuk egy mély tepsibe, vagy sütőformába, amelyet olajjal kikentünk. Tejben tojást, tejfelt, sót, borsot (gyerekeknek a sót és a borsot kihagyjuk) összekeverünk, majd ezzel az öntettel leöntjük a burgonyás-brokkolis masszát.
4.
Előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük, amíg jól meg nem sűrűsödik.
Jó étvágyat!