szakacsreceptek.hu

Burgonya lepény gombával

Burgonya lepény gombával

    

Az említett lepényeket sütőben sütjük egy tepsiben, egy speciális fólián, amelyet zsír nélkül sütünk. Az ízlésétől függően azonban a lepényeket kizsírozott tepsiben is süthetjük, vagy olajos serpenyőben megsüthetjük.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. Gomba

gomba 350 gramm

A gombát megmossuk és szeletekre vágjuk.

Gomba

2. Hagyma

hagyma 150 gramm

A hagymát megtisztítjuk és durvára reszeljük.

Hagyma

3. Burgonya

burgonya 1500 gramm

A krumplit meghámozzuk és úgy mint a hagymát durvára reszeljük.

Burgonya

4. 

zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter  tyúk tojás 4 darab   2 teáskanál  köménymag, darált ½ teáskanál  majoránna 2 teáskanál  fokhagyma 6 gerezd

A burgonyához és a hagymához adjunk hozzá tejet, tojást, sót, köménymagot, majoránnát és megtisztított, zúzott fokhagymagerezdeket. Jól keverjük össze és keverjük hozzá az elkészített gombát.

5. 

Két tepsit kibélelünk zsírmentes sütőfóliával.

6. 

Osszuk el a burgonyakeveréket egyenletesen a tepsikbe.

7. 

Ha a sütő lehetővé teszi, akkor mindkét tepsit egyszerre sütjük. Körülbelül 180 ° C -on 40 percig sütjük, majd változtassuk meg a tepsik sorrendjét a sütőben, és süssük a lepényeket még körülbelül 30 percig.

8. 

Hagyja kihűlni a sült lepényeket, óvatosan felszeleteljük hogy ne vágja át a fóliát, - lehetőleg pizzavágóval. Lehűlés után könnyen eltávolíthatók a fóliáról. Tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!

burgonya1500gramm
fokhagyma6gerezd
gomba350gramm
hagyma150gramm
köménymag, darált½teáskanál
majoránna2teáskanál
2teáskanál
tyúk tojás4darab
zsírszegény tej 1,5%200milliliter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés