Burgonya lepény gombával
Az említett lepényeket sütőben sütjük egy tepsiben, egy speciális fólián, amelyet zsír nélkül sütünk. Az ízlésétől függően azonban a lepényeket kizsírozott tepsiben is süthetjük, vagy olajos serpenyőben megsüthetjük.
recept,recept fotó,gomba,burgonya,Húsnélküli ételek,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1500 | gramm | |
fokhagyma | 6 | gerezd | |
gomba | 350 | gramm | |
hagyma | 150 | gramm | |
köménymag, darált | ½ | teáskanál | |
majoránna | 2 | teáskanál | |
só | 2 | teáskanál | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 | milliliter |
Recept



4.
zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • tyúk tojás 4 darab • só 2 teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál • majoránna 2 teáskanál • fokhagyma 6 gerezd
A burgonyához és a hagymához adjunk hozzá tejet, tojást, sót, köménymagot, majoránnát és megtisztított, zúzott fokhagymagerezdeket. Jól keverjük össze és keverjük hozzá az elkészített gombát.

5.
Két tepsit kibélelünk zsírmentes sütőfóliával.

6.
Osszuk el a burgonyakeveréket egyenletesen a tepsikbe.

7.
Ha a sütő lehetővé teszi, akkor mindkét tepsit egyszerre sütjük. Körülbelül 180 ° C -on 40 percig sütjük, majd változtassuk meg a tepsik sorrendjét a sütőben, és süssük a lepényeket még körülbelül 30 percig.

8.
Hagyja kihűlni a sült lepényeket, óvatosan felszeleteljük hogy ne vágja át a fóliát, - lehetőleg pizzavágóval. Lehűlés után könnyen eltávolíthatók a fóliáról. Tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!