szakacsreceptek.hu

Kókusztejes vöröslencse dahl

    

A dahl egy indiai étel, mely hagyományosan lehet főfogás, vagy köret. Ahogy nálunk a gulyásleves, vagy a lecsó, ahány ház, annyi szokás, annyi féle recept. Tekintve, hogy minden esetben hüvelyesekből készül (csicseriborsó, lencse, sárgaborsó…), remek fehérjeforrást és gazdag rostokban. Emellett mind a clean, mind a vegán és laktózmentes étkezésbe is tökéletesen illeszkedik.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

35 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 

1. 

vöröslencse 125 gramm

A vöröslencsét átmossuk, és egy fazékba szórjuk.

2. 

víz 200 milliliter  vöröshagyma 50 gramm  fokhagyma 1 gerezd  őrölt gyömbér ¼ teáskanál  római kömény, őrölt - jeera ¼ teáskanál  nemes babérlevél 1 darab  kurkuma fűszerkeverék ¼ teáskanál  chili  ½ teáskanál  himalája étkezési só rózsaszín ¾ teáskanál

Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a felvágott hagymát és a préselt fokhagymát. Hozzáadjuk az összes fűszert és a sót.Felforraljuk és 10 percig főzzük. A lencse nagyon hamar megpuhul. Hagyjuk a fazékban lefedve még 15 percig.

3. 

citromlé 1 teáskanál  kókusztej 50 milliliter  koriander

Keverjük hozzá a citromlét, kókusztejet és az apróra vágott koriandert.

4. 

Pépes, nagyon sűrű egytálételt kapunk, és azonnal tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés