Vörös lencse főzelék medvehagymával
Ízletes főzelék hüvelyesekből, burgonyával és egészséges medvehagymával. Az indiai konyha ihlette alapján.
recept,recept fotó,burgonya,vöröslencse,medvehagyma,Főzelékek és mártások,Húsnélküli ételek,Szezonális receptek
Főzelékek és mártások
kategóriak
Főzelékek és mártások Húsnélküli ételek Szezonális receptek Szezon - Medvehagyma Szezon - Burgonya
Hozzávalók
Hozzávalók
Céklás kofta golylócskák recept | - | ||
Fasírozott recept | - | ||
Fasírozott vörös káposztából recept | - | ||
Káposztás golyócskák recept | - | ||
burgonya | 600 | gramm | |
finomliszt | 15 | gramm | |
köménymag, darált | ½ | teáskanál | |
medvehagyma | 100 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 250 | milliliter | |
víz | 600 | milliliter | |
vöröslencse | 150 | gramm |
Recept
1.
burgonya 600 gramm • víz 600 milliliter • vöröslencse 150 gramm • só 1 teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál
Hámozzuk meg a burgonyát, mossuk meg és vágjuk apró kockákra. Tegyük egy edénybe, adjunk hozzá vizet és adjuk hozzá a megmosott lencsét. Megszórjuk sóval, borssal és köménymaggal. Főzzük puhára.


3.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 250 milliliter • finomliszt 15 gramm
A mártáshoz adjunk hozzá tejet amiben sima liszttel kevertünk el. Forraljuk fel és keverjük bele a medvehagymát.

4.
Káposztás golyócskák recept • Céklás kofta golylócskák recept • Fasírozott vörös káposztából recept • Fasírozott recept
A mártás nagyon ízletes zöldséges vagy húsos pogácsákkal.

Jó étvágyat!