RECEPTEK

Vörös lencse főzelék medvehagymával

Vörös lencse főzelék medvehagymával

Ízletes főzelék hüvelyesekből, burgonyával és egészséges medvehagymával. Az indiai konyha ihlette alapján.

recept,recept fotó,burgonya,vöröslencse,medvehagyma,Főzelékek és mártások,Húsnélküli ételek,Szezonális receptek

Főzelékek és mártások

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Céklás kofta golylócskák recept-
Fasírozott recept-
Fasírozott vörös káposztából recept-
Káposztás golyócskák recept-
burgonya600gramm
finomliszt15gramm
köménymag, darált½teáskanál
medvehagyma100gramm
1teáskanál
teljes zsírtartalmú tej 3,5%250milliliter
víz600milliliter
vöröslencse150gramm

 

Recept

1. 

burgonya 600 gramm  víz 600 milliliter  vöröslencse 150 gramm   1 teáskanál  köménymag, darált ½ teáskanál

Hámozzuk meg a burgonyát, mossuk meg és vágjuk apró kockákra. Tegyük egy edénybe, adjunk hozzá vizet és adjuk hozzá a megmosott lencsét. Megszórjuk sóval, borssal és köménymaggal. Főzzük puhára.

2. 

medvehagyma 100 gramm

A medvehagymát megmossuk és apróra vágjuk.

3. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 250 milliliter  finomliszt 15 gramm

A mártáshoz adjunk hozzá tejet amiben sima liszttel kevertünk el. Forraljuk fel és keverjük bele a medvehagymát.

4. 

Káposztás golyócskák recept  Céklás kofta golylócskák recept  Fasírozott vörös káposztából recept  Fasírozott recept

A mártás nagyon ízletes zöldséges vagy húsos pogácsákkal.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés