szakacsreceptek.hu

Vörös lencse főzelék medvehagymával

Vörös lencse főzelék medvehagymával

    

Ízletes főzelék hüvelyesekből, burgonyával és egészséges medvehagymával. Az indiai konyha ihlette alapján.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

burgonya 600 gramm  víz 600 milliliter  vöröslencse 150 gramm   1 teáskanál  köménymag, darált ½ teáskanál

Hámozzuk meg a burgonyát, mossuk meg és vágjuk apró kockákra. Tegyük egy edénybe, adjunk hozzá vizet és adjuk hozzá a megmosott lencsét. Megszórjuk sóval, borssal és köménymaggal. Főzzük puhára.

2. 

medvehagyma 100 gramm

A medvehagymát megmossuk és apróra vágjuk.

3. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 250 milliliter  finomliszt 15 gramm

A mártáshoz adjunk hozzá tejet amiben sima liszttel kevertünk el. Forraljuk fel és keverjük bele a medvehagymát.

4. 

Káposztás golyócskák recept  Céklás kofta golylócskák recept  Fasírozott vörös káposztából recept  Fasírozott recept

A mártás nagyon ízletes zöldséges vagy húsos pogácsákkal.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés