Vörös lencse főzelék medvehagymával

Ízletes főzelék hüvelyesekből, burgonyával és egészséges medvehagymával. Az indiai konyha ihlette alapján.
recept,recept fotó,burgonya,vöröslencse,medvehagyma,Főzelékek és mártások,Húsnélküli ételek
Főzelékek és mártások
Hozzávalók
Hozzávalók
| Céklás kofta golylócskák recept | 0 ?? | kcal | |
| Fasírozott recept | 0 ?? | kcal | |
| Fasírozott vörös káposztából recept | 0 ?? | kcal | |
| Káposztás golyócskák recept | 0 ?? | kcal | |
| burgonya | 600 552 | gramm kcal | |
| finomliszt | 15 53 | gramm kcal | |
| köménymag, darált | ½ 9 | teáskanál kcal | |
| medvehagyma | 100 19 | gramm kcal | |
| só | 1 0 | teáskanál kcal | |
| teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 250 160 | milliliter kcal | |
| víz | 600 0 | milliliter kcal | |
| vöröslencse | 150 501 | gramm kcal |
Recept
1.
burgonya 600 gramm • víz 600 milliliter • vöröslencse 150 gramm • só 1 teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál
Hámozzuk meg a burgonyát, mossuk meg és vágjuk apró kockákra. Tegyük egy edénybe, adjunk hozzá vizet és adjuk hozzá a megmosott lencsét. Megszórjuk sóval, borssal és köménymaggal. Főzzük puhára.


3.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 250 milliliter • finomliszt 15 gramm
A mártáshoz adjunk hozzá tejet amiben sima liszttel kevertünk el. Forraljuk fel és keverjük bele a medvehagymát.

4.
Káposztás golyócskák recept • Céklás kofta golylócskák recept • Fasírozott vörös káposztából recept • Fasírozott recept
A mártás nagyon ízletes zöldséges vagy húsos pogácsákkal.

Jó étvágyat!






















