Vörös lencse főzelék medvehagymával
Ízletes főzelék hüvelyesekből, burgonyával és egészséges medvehagymával. Az indiai konyha ihlette alapján.
recept,recept fotó,burgonya,vöröslencse,medvehagyma,Főzelékek és mártások,Húsnélküli ételek
Főzelékek és mártások
Hozzávalók
Hozzávalók
Céklás kofta golylócskák recept | - | ||
Fasírozott recept | - | ||
Fasírozott vörös káposztából recept | - | ||
Káposztás golyócskák recept | - | ||
burgonya | 600 | gramm | |
finomliszt | 15 | gramm | |
köménymag, darált | ½ | teáskanál | |
medvehagyma | 100 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 250 | milliliter | |
víz | 600 | milliliter | |
vöröslencse | 150 | gramm |
Recept
1.
burgonya 600 gramm • víz 600 milliliter • vöröslencse 150 gramm • só 1 teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál
Hámozzuk meg a burgonyát, mossuk meg és vágjuk apró kockákra. Tegyük egy edénybe, adjunk hozzá vizet és adjuk hozzá a megmosott lencsét. Megszórjuk sóval, borssal és köménymaggal. Főzzük puhára.
3.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 250 milliliter • finomliszt 15 gramm
A mártáshoz adjunk hozzá tejet amiben sima liszttel kevertünk el. Forraljuk fel és keverjük bele a medvehagymát.
4.
Káposztás golyócskák recept • Céklás kofta golylócskák recept • Fasírozott vörös káposztából recept • Fasírozott recept
A mártás nagyon ízletes zöldséges vagy húsos pogácsákkal.
Jó étvágyat!