szakacsreceptek.hu

Fasírozott

Kis finom fasírozottak darált húsból készítve.

 

Adag: 16

Az elkészítés ideje: 40 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Darálthús800gramm
Fekete bors, őrölt½teáskanál
Fokhagyma4gerezd
Hagyma100gramm
Kifli2darab
1teáskanál
Sütőolaj
Tyúk tojás2darab
Zsemlemorzsa
Zsírszegény tej 1,5%150milliliter

1. 

kifli 2 db  zsírszegény tej 1,5% 150 ml  darálthús 800 g  hagyma 100 g  tyúk tojás 2 db  fokhagyma 4 gerezd   1 TK  fekete bors, őrölt ½ TK  zsemlemorzsa

A kifliket felszeleteljük, a végét levágjuk, leöntjük tejjel, és hagyjuk megpuhulni. Hozzáadjuk a darált húst, apróra vágott hagymát, tojást, préselt foghagymát, sót és borsot. Az így elkészített masszát jól összekeverjük. Amennyiben a massza túl lágy, hozzáadunk még egy kis zsemlemorzsa.

2. 

zsemlemorzsa

A masszából ovális fasírozottakat készítünk, amelyeket zsemlemorzsában forgatunk meg.

3. 

sütőolaj

A fasírozottakat forró olajban rántjuk ki 8 perc alatt, majd megfordítjuk és további 8 percig sütjük fedő nélkül.

4. 

A fasírozottat fogyaszthatjuk kenyérrel és mustárral, vagy tálalhatjuk főzelékekhez. Nagyon finom főtt krumplival vagy krumplipürével is.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés