Fasírozott

Kis finom fasírozottak darált húsból készítve.
recept,recept fotó,sertés darálthús,Sertéshús
Sertéshús
kategóriak
Sertéshús ›Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 4 22 | gerezd kcal | |
fritőzolaj | 0 ?? | kcal | |
hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
kifli | 2 ?? | darab kcal | |
sertés darálthús | 800 2080 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
zsemlemorzsa | 0 ?? | kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 150 72 | milliliter kcal |
Recept
1.
kifli 2 darab • zsírszegény tej 1,5% 150 milliliter • sertés darálthús 800 gramm • hagyma 100 gramm • tyúk tojás 2 darab • fokhagyma 4 gerezd • só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • zsemlemorzsa
A kifliket felszeleteljük, a végét levágjuk, leöntjük tejjel, és hagyjuk megpuhulni. Hozzáadjuk a darált húst, apróra vágott hagymát, tojást, préselt foghagymát, sót és borsot. Az így elkészített masszát jól összekeverjük. Amennyiben a massza túl lágy, hozzáadunk még egy kis zsemlemorzsa.

2.
A masszából ovális fasírozottakat készítünk, amelyeket zsemlemorzsában forgatunk meg.

3.
A fasírozottakat forró olajban rántjuk ki 8 perc alatt, majd megfordítjuk és további 8 percig sütjük fedő nélkül.

4.
A fasírozottat fogyaszthatjuk kenyérrel és mustárral, vagy tálalhatjuk főzelékekhez. Nagyon finom főtt krumplival vagy krumplipürével is.

Jó étvágyat!