szakacsreceptek.hu

Fasírozott

     

Kis finom fasírozottak darált húsból készítve.

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:   

 

 
 
fekete bors, őrölt½teáskanál
fokhagyma4gerezd
fritőzolaj 0
hagyma100gramm
kifli2darab
sertés darálthús800gramm
1teáskanál
tyúk tojás2darab
zsemlemorzsa0
zsírszegény tej 1,5%150milliliter

1. 

kifli 2 darab  zsírszegény tej 1,5% 150 milliliter  sertés darálthús 800 gramm  hagyma 100 gramm  tyúk tojás 2 darab  fokhagyma 4 gerezd   1 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  zsemlemorzsa

A kifliket felszeleteljük, a végét levágjuk, leöntjük tejjel, és hagyjuk megpuhulni. Hozzáadjuk a darált húst, apróra vágott hagymát, tojást, préselt foghagymát, sót és borsot. Az így elkészített masszát jól összekeverjük. Amennyiben a massza túl lágy, hozzáadunk még egy kis zsemlemorzsa.

2. 

zsemlemorzsa

A masszából ovális fasírozottakat készítünk, amelyeket zsemlemorzsában forgatunk meg.

3. 

fritőzolaj

A fasírozottakat forró olajban rántjuk ki 8 perc alatt, majd megfordítjuk és további 8 percig sütjük fedő nélkül.

4. 

A fasírozottat fogyaszthatjuk kenyérrel és mustárral, vagy tálalhatjuk főzelékekhez. Nagyon finom főtt krumplival vagy krumplipürével is.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés