Tejfölös laskagomba mártás burgonyával
Finom gombamártás aminek nem lehet ellenállni.
recept,recept fotó,laskagomba,hagyma,burgonya,habtejszín (30-33%),tejföl (14-18%),Főzelékek és mártások,Szezonális receptek
Főzelékek és mártások
Hozzávalók
Hozzávalók
Töltött fasír recept. recept | - | ||
burgonya | 500 | gramm | |
finomliszt | 40 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
hagyma | 150 | gramm | |
köménymag, darált | ½ | teáskanál | |
laskagomba | 700 | gramm | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
repceolaj | 30 | milliliter | |
tejföl (14-18%) | 250 | gramm | |
víz | 500 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 100 | milliliter |
Recept

2.
...és konyhai robottal apróra szeleteljük.

3.
hagyma 150 gramm • repceolaj 30 milliliter
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.




7.
piros paprika, őrölt 2 teáskanál
...és a paprikát. Összekeverjük, és fedő alatt főzzük amíg a krumpli puha nem lesz ( kb 25 percig ).

8.
habtejszín (30-33%) 250 milliliter • tejföl (14-18%) 250 gramm • zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter • finomliszt 40 gramm
A tejfölt liszttel összekeverjük, és a habarást a mártáshoz adjuk, felforraljuk és tálalhatjuk is.

9. Tálalási tippünk
A mártást tálalhatjuk fasírozottal, vagy csak egyszerűen kolbásszal és tükör tojással.

Jó étvágyat!