RECEPTEK

Tejfölös laskagomba mártás burgonyával

Tejfölös laskagomba mártás burgonyával

Finom gombamártás aminek nem lehet ellenállni.

recept,recept fotó,laskagomba,hagyma,burgonya,habtejszín (30-33%),tejföl (14-18%),Főzelékek és mártások,Szezonális receptek

Főzelékek és mártások

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Töltött fasír recept. recept-
burgonya500gramm
finomliszt40gramm
habtejszín (30-33%)250milliliter
hagyma150gramm
köménymag, darált½teáskanál
laskagomba700gramm
piros paprika, őrölt2teáskanál
repceolaj30milliliter
tejföl (14-18%)250gramm
víz500milliliter
zsírszegény tej 1,5%100milliliter

 

Recept

1. 

laskagomba 700 gramm

A laskát megmossuk, felvágjuk...

2. 

...és konyhai robottal apróra szeleteljük.

3. 

hagyma 150 gramm  repceolaj 30 milliliter

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

4. 

burgonya 500 gramm

A krumplit megpucoljuk, megmossuk és kisebb darabokra vágjuk...

5. 

víz 500 milliliter

...és a hagymához adjuk. Picit megpirítjuk és felöntjük vízzel.

6. 

köménymag, darált ½ teáskanál

Hozzáadjuk a laskát, köménymagot...

7. 

piros paprika, őrölt 2 teáskanál

...és a paprikát. Összekeverjük, és fedő alatt főzzük amíg a krumpli puha nem lesz ( kb 25 percig ).

8. 

habtejszín (30-33%) 250 milliliter  tejföl (14-18%) 250 gramm  zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter  finomliszt 40 gramm

A tejfölt liszttel összekeverjük, és a habarást a mártáshoz adjuk, felforraljuk és tálalhatjuk is.

9. Tálalási tippünk

Töltött fasír recept. recept

A mártást tálalhatjuk fasírozottal, vagy csak egyszerűen kolbásszal és tükör tojással.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit