szakacsreceptek.hu

Karalábé leves gyerekeknek

    

Vajas karalábéleves krumplival és galuskával. Enyhén sózva felnőtteknek is ízlik.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

20 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
burgonya150gramm
búzadara30gramm
karalábé200gramm
köménymag, darált½teáskanál
petrezselyem zöldje-
tengeri só¼teáskanál
tyúk tojás1darab
vaj20gramm
víz1.2liter

1. 

karalábé 200 gramm  burgonya 150 gramm

A karalábét meghántjuk, és vastagon lereszeljük. A krumplit meghántjuk, és kis kockákra vágjuk.

2. 

vaj 20 gramm

Egy lábasban vajat olvasztunk fel, és hozzáadjuk a karalábét. Összekeverjük, és rövid ideig pirítjuk.

3. 

tengeri só ¼ teáskanál  köménymag, darált ½ teáskanál

Hozzáadjuk a krumplit, csipetnyi sót és köményt.

4. 

víz 1.2 liter

Forróvízzel felöntjük, és addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul.

5. 

tyúk tojás 1 darab  búzadara 30 gramm

Búza darát tojással kikeverünk, és galuskaszaggatóval a levesbe szaggatjuk.

6. 

petrezselyem zöldje

Amikor a galuskák megfőttek ízlés szerint hozzáadunk petrezselyemzöldjét.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés