Karalábé leves gyerekeknek
Vajas karalábéleves krumplival és galuskával. Enyhén sózva felnőtteknek is ízlik.
recept,recept fotó,karalábé,burgonya,búzadara,Zöldséglevesek,Receptek babáknak,Szezonális receptek
Zöldséglevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 150 | gramm | |
búzadara | 30 | gramm | |
karalábé | 200 | gramm | |
köménymag, darált | ½ | teáskanál | |
petrezselyem zöldje | - | ||
tengeri só | ¼ | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 20 | gramm | |
víz | 1.2 | liter |
Recept
1.
karalábé 200 gramm • burgonya 150 gramm
A karalábét meghántjuk, és vastagon lereszeljük. A krumplit meghántjuk, és kis kockákra vágjuk.
2.
vaj 20 gramm
Egy lábasban vajat olvasztunk fel, és hozzáadjuk a karalábét. Összekeverjük, és rövid ideig pirítjuk.
3.
tengeri só ¼ teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál
Hozzáadjuk a krumplit, csipetnyi sót és köményt.
5.
tyúk tojás 1 darab • búzadara 30 gramm
Búza darát tojással kikeverünk, és galuskaszaggatóval a levesbe szaggatjuk.
Jó étvágyat!