szakacsreceptek.hu

Pikáns sörben sült csülök

    

Igazi nagyevőknek is kedvezhetsz a sörben sült csülökkel. Nem fogyókúrás étel, de néha engedjen a kísértésnek.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
fekete bors, őrölt1teáskanál
fokhagyma4gerezd
hagyma250gramm
méz 1evőkanál
piros paprika, őrölt2teáskanál
sertéscsülök3darab
sertészsír-
-
1teáskanál
világos sör300milliliter
víz-
őrölt csípős pirospaprika1teáskanál

1. 

sertéscsülök 3 darab  víz 

A csülköket megtisztítjuk, az esetleges szőröket leperzseljük láng felett. A rajta lévő pecséteket egy nagyon éles késsel a lehető legkisebb bőrveszteséggel levágjuk. Hideg vízbe helyezzük, megsózzuk és 2 órán keresztül főzzük. Amennyiben kuktát használunk a főzési idő lecsökken 45- 60 percre.

2. 

Ezután a csülköket hűlni hagyjuk és kicsontozzuk.

3. 

méz  1 evőkanál  világos sör 200 milliliter

A sörben mézet olvasztunk el.

4. 

fekete bors, őrölt 1 teáskanál  őrölt csípős pirospaprika 1 teáskanál  piros paprika, őrölt 2 teáskanál   1 teáskanál

Hozzáadjuk a fűszereket és a sót.

5. 

sertészsír  hagyma 250 gramm

A hagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk és egy kizsírozott tepsibe szórjuk.

6. 

fokhagyma 4 gerezd  világos sör 100 milliliter

A csülköket a hagymaágyra rakjuk, fokhagymával megkenjük, felöntjük a főzőlével ( 300 ml ) és az elkészített pác felével. 20 percig lefedve sütjük a sütőben.Ezután le vesszük a fedőt, a sütőt a legmagasabb fokra állítjuk, a csülköket leöntjük a páclé másik felével és sütjük. Fél óra elteltével felöntjük sörrel és ropogósra sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés