Egyben sült fasírt tepsiben

Lágy fasírt tepsiben készítve. Burgonyapürével az ideális.
recept,recept fotó,tyúk tojás,hagyma,sertés darálthús,Sertéshús,Szezonális receptek
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 4 22 | gerezd kcal | |
hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
kifli | 3 ?? | darab kcal | |
napraforgó olaj | 2 270 | evőkanál kcal | |
sertés darálthús | 800 2080 | gramm kcal | |
só | 2 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 96 | milliliter kcal |
Recept
1.
kifli 3 darab • zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • tyúk tojás 3 darab • hagyma 100 gramm
A kiflit felvágjuk és egy tálba helyezzük. Leöntjük tejjel, hozzáadjuk a tojást és az apróra vágott hagymát. Összekeverjük.

2.
sertés darálthús 800 gramm • só 2 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • fokhagyma 4 gerezd
Majd hozzáadjuk a darált húst, sót, borsot és a préselt fokhagymát.

3.
A masszát botmixerrel pépesítjük.


5.
Előmelegített sütőben közepes hőfokon alufóliával letakarva kb 30 percig sütjük.

6.
Majd levesszük az alufóliát és további 30 percig sütjük.

7.
Az utolsó 10 percre maximumra állítjuk a hőmérsékletet, és ropogósra sütjük a fasírt tetejét.

8.
A fasírtot kivesszük a tepsiből és felvágjuk. Készen is van a tálaláshoz.

Jó étvágyat!