Egyben sült fasírt tepsiben
![Egyben sült fasírt tepsiben](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000897/img_hu_4x3/egyben-sult-fasirt-tepsiben_00180.jpg)
Lágy fasírt tepsiben készítve. Burgonyapürével az ideális.
recept,recept fotó,tyúk tojás,hagyma,sertés darálthús,Sertéshús,Szezonális receptek
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
fokhagyma | 4 | gerezd | |
hagyma | 100 | gramm | |
kifli | 3 | darab | |
napraforgó olaj | 2 | evőkanál | |
sertés darálthús | 800 | gramm | |
só | 2 | teáskanál | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 | milliliter |
Recept
1.
kifli 3 darab • zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • tyúk tojás 3 darab • hagyma 100 gramm
A kiflit felvágjuk és egy tálba helyezzük. Leöntjük tejjel, hozzáadjuk a tojást és az apróra vágott hagymát. Összekeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000897/small/IMG_2963w.jpg)
2.
sertés darálthús 800 gramm • só 2 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • fokhagyma 4 gerezd
Majd hozzáadjuk a darált húst, sót, borsot és a préselt fokhagymát.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000897/small/IMG_2964w.jpg)
3.
A masszát botmixerrel pépesítjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000897/small/IMG_2965w.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000897/small/IMG_2969w.jpg)
5.
Előmelegített sütőben közepes hőfokon alufóliával letakarva kb 30 percig sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000897/small/IMG_2972w.jpg)
6.
Majd levesszük az alufóliát és további 30 percig sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000897/small/IMG_2975w.jpg)
7.
Az utolsó 10 percre maximumra állítjuk a hőmérsékletet, és ropogósra sütjük a fasírt tetejét.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000897/small/IMG_2977w.jpg)
8.
A fasírtot kivesszük a tepsiből és felvágjuk. Készen is van a tálaláshoz.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000897/small/IMG_2978w.jpg)
Jó étvágyat!