szakacsreceptek.hu

Coleslaw lillakáposztából

Coleslaw lillakáposztából

    

Coleslaw, amerikai káposztasaláta grillhúsok és hamburgerek mellé

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
balzsamecet3evőkanál
fekete bors, őrölt½teáskanál
hagyma80gramm
kristálycukor1teáskanál
majonéz200gramm
répa300gramm
tejföl (14-18%)250gramm
vöröskáposzta 800gramm
zeller200gramm

1. 

vöröskáposzta  800 gramm

A káposztát megmossuk, felszeleteljük...

2. 

...és konyhai robot gépben apróra reszeljük.

3. 

A káposztát megsózzuk, összekeverjük és fél órát állni hagyjuk. Ezután a levét kinyomkodjuk és leöntjük a káposztáról.

4. 

répa 300 gramm

A sárgarépát megmossuk, megpucoljuk, lereszeljük.

5. 

zeller 200 gramm

A zellert megmossuk, megpucoljuk. Szintén lereszeljük mint a sárgarépát.

6. 

hagyma 80 gramm

A káposztához keverjük a sárgarépát, zellert és az apróra vágott vöröshagymát.

7. 

balzsamecet 3 evőkanál  kristálycukor 1 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál

Ecetet öntünk hozzá, egy kevés cukrot és borsot is adhatunk hozzá.

8. 

tejföl (14-18%) 250 gramm  majonéz 200 gramm

A tejfölt és a majonézt is adjuk hozzá.

9. 

Alaposan összekeverjük és 2-3 órára hűvös helyre rakjuk hogy összeérjenek az ízek.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés