Céklás-sárgarépa saláta joghurttal
Egészséges saláta (raita), amelyet az india konyhában pikáns ételekhez tálalnak. Viszont kiváló egymagában is, mint fitnesz vacsora, illetve köretként húsokhoz.
recept,recept fotó,cékla,répa,natúr joghurt 3,5% zsírtartalom,Zöldségsaláták,Indiai receptek,Gluténmentes
Zöldségsaláták
Indiai receptek
kategóriak
Zöldségsaláták › Indiai receptek › Gluténmentes › Ázsiai konyha › Szezon - Cékla › Szezon - Sárgarépa ›
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | 2 | evőkanál | |
cékla | 350 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
himalája étkezési só rózsaszín | ½ | teáskanál | |
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom | 350 | gramm | |
nádcukor | 2 | teáskanál | |
répa | 350 | gramm | |
római kömény, őrölt - jeera | ¼ | teáskanál | |
szárított mentalevél | ½ | teáskanál | |
só | ½ | teáskanál | |
vaj | 20 | gramm | |
víz | 50 | milliliter |
Recept
1.
cékla 350 gramm
A céklát megmossuk és forró vízbe helyezzük. Puhára főzzük 30-50 percig (mérettől függően). Miután kihűlt, burgonya hámozóval meghámozzuk.
2.
A céklát kisebb kockákra vágjuk.
5.
só ½ teáskanál • víz 50 milliliter
Hozzáadjuk a sót és felöntjük vízzel, majd 10-15 percig puhára pároljuk fedő alatt. Hagyjuk lehűlni.
6.
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 350 gramm • nádcukor 2 teáskanál • himalája étkezési só rózsaszín ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • római kömény, őrölt - jeera ¼ teáskanál • szárított mentalevél ½ teáskanál • citromlé 2 evőkanál
A sárgarépát összekeverjük a céklával. A joghurtban elkeverjük a cukrot, sót, borsot, köménymagot, mentát és a citromlevet.
7.
A zöldségekre ráöntjük a joghurtot és alaposan összekeverjük. Tálalás előtt ajánlatos egy órán át hűvös helyen pihentetni.
Jó étvágyat!