Céklás-sárgarépa saláta joghurttal

Egészséges saláta (raita), amelyet az india konyhában pikáns ételekhez tálalnak. Viszont kiváló egymagában is, mint fitnesz vacsora, illetve köretként húsokhoz.
recept,recept fotó,cékla,répa,natúr joghurt 3,5% zsírtartalom,Zöldségsaláták,Indiai receptek,Gluténmentes
Zöldségsaláták
Indiai receptek
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
293 g
Adag energiatartalma
195 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes
kategóriak
Zöldségsaláták › Indiai receptek › Gluténmentes › Ázsiai konyha › Szezon - Cékla › Szezon - Sárgarépa ›Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | 2 7 | evőkanál kcal | |
cékla | 350 168 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
himalája étkezési só rózsaszín | ½ 0 | teáskanál kcal | |
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom | 350 245 | gramm kcal | |
nádcukor | 2 40 | teáskanál kcal | |
répa | 350 158 | gramm kcal | |
római kömény, őrölt - jeera | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
szárított mentalevél | ½ 8 | teáskanál kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
vaj | 20 147 | gramm kcal | |
víz | 50 0 | milliliter kcal |
Recept
1.
cékla 350 gramm
A céklát megmossuk és forró vízbe helyezzük. Puhára főzzük 30-50 percig (mérettől függően). Miután kihűlt, burgonya hámozóval meghámozzuk.

2.
A céklát kisebb kockákra vágjuk.



5.
só ½ teáskanál • víz 50 milliliter
Hozzáadjuk a sót és felöntjük vízzel, majd 10-15 percig puhára pároljuk fedő alatt. Hagyjuk lehűlni.

6.
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 350 gramm • nádcukor 2 teáskanál • himalája étkezési só rózsaszín ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • római kömény, őrölt - jeera ¼ teáskanál • szárított mentalevél ½ teáskanál • citromlé 2 evőkanál
A sárgarépát összekeverjük a céklával. A joghurtban elkeverjük a cukrot, sót, borsot, köménymagot, mentát és a citromlevet.

7.
A zöldségekre ráöntjük a joghurtot és alaposan összekeverjük. Tálalás előtt ajánlatos egy órán át hűvös helyen pihentetni.

Jó étvágyat!