szakacsreceptek.hu

Céklás-sárgarépa saláta joghurttal

    

Egészséges saláta (raita), amelyet az india konyhában pikáns ételekhez tálalnak. Viszont kiváló egymagában is, mint fitnesz vacsora, illetve köretként húsokhoz.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
citromlé2evőkanál
cékla350gramm
fekete bors, őrölt¼teáskanál
himalája étkezési só rózsaszín½teáskanál
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom350gramm
nádcukor2teáskanál
répa350gramm
római kömény, őrölt - jeera¼teáskanál
szárított mentalevél½teáskanál
½teáskanál
vaj20gramm
víz50milliliter

1. 

cékla 350 gramm

A céklát megmossuk és forró vízbe helyezzük. Puhára főzzük 30-50 percig (mérettől függően). Miután kihűlt, burgonya hámozóval meghámozzuk.

2. 

A céklát kisebb kockákra vágjuk.

3. 

répa 350 gramm

A sárgarépát megpucoljuk, megmossuk és karikákra vágjuk.

4. 

vaj 20 gramm

Egy lábasban felolvasszuk a vajat. Megpirítjuk

5. 

 ½ teáskanál  víz 50 milliliter

Hozzáadjuk a sót és felöntjük vízzel, majd 10-15 percig puhára pároljuk fedő alatt. Hagyjuk lehűlni.

6. 

natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 350 gramm  nádcukor 2 teáskanál  himalája étkezési só rózsaszín ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  római kömény, őrölt - jeera ¼ teáskanál  szárított mentalevél ½ teáskanál  citromlé 2 evőkanál

A sárgarépát összekeverjük a céklával. A joghurtban elkeverjük a cukrot, sót, borsot, köménymagot, mentát és a citromlevet.

7. 

A zöldségekre ráöntjük a joghurtot és alaposan összekeverjük. Tálalás előtt ajánlatos egy órán át hűvös helyen pihentetni.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés