szakacsreceptek.hu

Oakland saláta

    

Zöldséggel teli laktató és finom saláta gombával. Ajánlatos akár főételként is tálalni.

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

35 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
balzsamecet½evőkanál
cuketti250gramm
gomba350gramm
jégsaláta100gramm
olivaolaj2evőkanál
répa250gramm
-
tölgylevélsaláta100gramm

1. 

olivaolaj 1 evőkanál  répa 250 gramm

A kisebb sárgarépákat hasábokra szeleteljük, egy cseppnyi olajon grill serpenyőben 5 - 10 percig pirítjuk úgy, hogy egy kicsit ropogósak maradjanak.

2. 

cuketti 250 gramm

A cukkinit felvágjuk kisebb darabokra, vagy karikákra, és szintén megsütjük.

3. 

gomba 350 gramm

A sampinyont vastagabb szeletekre vágjuk, és aranybarnára sütjük.

4. Tálalás

tölgylevélsaláta 100 gramm  jégsaláta 100 gramm  balzsamecet ½ evőkanál  olivaolaj 1 evőkanál 

A saláta leveleket egy nagyobb mély tányérba tépkedjük, megcsepegtetjük balzsamecettel. A tetejére ráhelyezzük a megpirított répát, cukkinit és sampinyon gombát. Durva szemű sóval sózzuk, és olíva olajjal megcsepegtetjük.

Tálalás

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés