szakacsreceptek.hu

Mangós-zöldséges krémes saláta

    

Ízletes saláta, amely kiváló nem csak partikra, hanem köretként a vasárnapi rántott húsokhoz is, esetleg teljes kiőrlésű pékárúhoz is fogyaszthatjuk.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
fekete bors, őrölt½teáskanál
majonéz light150gramm
mangó300gramm
morzsolt csemegekukorica vákuumzárású250gramm
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom200gramm
póréhagyma300gramm
retek150gramm
répa150gramm
½teáskanál
újhagyma50gramm

1. 

répa 150 gramm  retek 150 gramm

A répát megpucoljuk, megmossuk, apróra lereszeljük. A retket megpucoljuk, és vastagra reszeljük.

2. 

póréhagyma 300 gramm  újhagyma 50 gramm

A póré és a zöldhagymát megpucoljuk, megmossuk. A póréhagymát hosszában kettévágjuk, majd vékonyra szeleteljük. A hagymát vékony karikákra szeleteljük. Hozzáadjuk a répához.

3. 

mangó 300 gramm  morzsolt csemegekukorica vákuumzárású 250 gramm

A mangót megpucoljuk, kivesszük a magot, kisebb darabokra szeleteljük. Együtt a leszűrt konzerv kukoricával hozzáadjuk a salátához, és összekeverjük.

4. 

natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 200 gramm  majonéz light 150 gramm   ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál

A végén hozzákeverjük a joghurtot, majonézt, és egy kis sót, borsot.

5. 

A salátát 6-8 órát pihentetjük, hogy az ízek összekeveredjenek. Tálalás előtt könnyedén megkeverjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés