Mangós-zöldséges krémes saláta
Ízletes saláta, amely kiváló nem csak partikra, hanem köretként a vasárnapi rántott húsokhoz is, esetleg teljes kiőrlésű pékárúhoz is fogyaszthatjuk.
recept,recept fotó,répa,póréhagyma,mangó,morzsolt csemegekukorica vákuumzárású,Zöldségsaláták,Gluténmentes
Zöldségsaláták
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
majonéz light | 150 | gramm | |
mangó | 300 | gramm | |
morzsolt csemegekukorica vákuumzárású | 250 | gramm | |
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom | 200 | gramm | |
póréhagyma | 300 | gramm | |
retek | 150 | gramm | |
répa | 150 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
újhagyma | 50 | gramm |
Recept
1.
répa 150 gramm • retek 150 gramm
A répát megpucoljuk, megmossuk, apróra lereszeljük. A retket megpucoljuk, és vastagra reszeljük.
2.
póréhagyma 300 gramm • újhagyma 50 gramm
A póré és a zöldhagymát megpucoljuk, megmossuk. A póréhagymát hosszában kettévágjuk, majd vékonyra szeleteljük. A hagymát vékony karikákra szeleteljük. Hozzáadjuk a répához.
3.
mangó 300 gramm • morzsolt csemegekukorica vákuumzárású 250 gramm
A mangót megpucoljuk, kivesszük a magot, kisebb darabokra szeleteljük. Együtt a leszűrt konzerv kukoricával hozzáadjuk a salátához, és összekeverjük.
4.
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 200 gramm • majonéz light 150 gramm • só ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
A végén hozzákeverjük a joghurtot, majonézt, és egy kis sót, borsot.
5.
A salátát 6-8 órát pihentetjük, hogy az ízek összekeveredjenek. Tálalás előtt könnyedén megkeverjük.
Jó étvágyat!