szakacsreceptek.hu

Mangós-zöldséges krémes saláta

Ízletes saláta, amely kiváló nem csak partikra, hanem köretként a vasárnapi rántott húsokhoz is, esetleg teljes kiőrlésű pékárúhoz is fogyaszthatjuk.

 

Adag: 6

Az elkészítés ideje: 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Fekete bors, őrölt½teáskanál
Majonéz light150gramm
Mangó300gramm
Morzsolt csemegekukorica vákuumzárású250gramm
Natúr joghurt 3,5% zsírtartalom200gramm
Póréhagyma300gramm
Retek150gramm
Répa150gramm
½teáskanál
Újhagyma50gramm

1. 

répa 150 g  retek 150 g

A répát megpucoljuk, megmossuk, apróra lereszeljük. A retket megpucoljuk, és vastagra reszeljük.

2. 

póréhagyma 300 g  újhagyma 50 g

A póré és a zöldhagymát megpucoljuk, megmossuk. A póréhagymát hosszában kettévágjuk, majd vékonyra szeleteljük. A hagymát vékony karikákra szeleteljük. Hozzáadjuk a répához.

3. 

mangó 300 g  morzsolt csemegekukorica vákuumzárású 250 g

A mangót megpucoljuk, kivesszük a magot, kisebb darabokra szeleteljük. Együtt a leszűrt konzerv kukoricával hozzáadjuk a salátához, és összekeverjük.

4. 

natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 200 g  majonéz light 150 g   ½ TK  fekete bors, őrölt ½ TK

A végén hozzákeverjük a joghurtot, majonézt, és egy kis sót, borsot.

5. 

A salátát 6-8 órát pihentetjük, hogy az ízek összekeveredjenek. Tálalás előtt könnyedén megkeverjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés