szakacsreceptek.hu

Póréhagyma saláta almával

    

Ízletes és egészséges saláta húsokhoz vagy csak mint egy külön fogás egy diétás vacsorára.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
alma 450gramm
citrom1darab
citromlé-
félkemény sajt, füstölt120gramm
póréhagyma200gramm
½teáskanál
tejföl (10% zsír)300gramm
tyúk tojás2darab
víz200milliliter

1. 

víz 200 milliliter  citrom 1 darab  alma  450 gramm  tyúk tojás 2 darab

A tojásokat keményre főzzük és megpucoljuk. Az almát meghámozzuk és kockákra szeleteljük és vízbe helyezzük amibe egy citrom levét nyomtunk ki.

2. 

félkemény sajt, füstölt 120 gramm

A sajtot vékony csíkokra vágjuk.

3. 

póréhagyma 200 gramm

A póréhagymát megpucoljuk, megmossuk és vékony karikákra szeleteljük fel és szétszedjük.

4. 

Egy tálba helyezzük a póréhagymát és a kockára vágott tojásokat...

5. 

...és a leszűrt almát...

6. 

...sajtot és összekeverjük.

7. 

 ½ teáskanál  tejföl (10% zsír) 300 gramm

A tejfelhez sót adunk összekeverjük és a salátára öntjük.

8. 

citromlé

Jól összekeverjük és citromlével ízesíthetjük. Állni hagyjuk legalább 12 óráig.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés