Zöldséges szójasaláta
Nagyon finom saláta grill ételek és sült húsok mellé.
recept,recept fotó,szója,piros paprika,zöld paprika,paradicsom,Zöldségsaláták,Laktózmentes ,Gluténmentes
Zöldségsaláták
Hozzávalók
Hozzávalók
csemege reszelt torma | 50 | gramm | |
ecet | 2 | evőkanál | |
hagyma | 150 | gramm | |
kapor | - | ||
köménymag, őrölt | 1 | teáskanál | |
olivaolaj | 6 | evőkanál | |
paradicsom | 200 | gramm | |
piros paprika | 200 | gramm | |
répa | 120 | gramm | |
szója | 350 | gramm | |
só | 1.5 | teáskanál | |
zöld paprika | 100 | gramm |
Recept
1.
szója 350 gramm
A szóját éjszakára beáztatjuk vízbe, másnap sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és hűlni hagyjuk.
2.
piros paprika 200 gramm • zöld paprika 100 gramm • répa 120 gramm
A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, vékony szeletekre vágjuk. A sárgarépát megpucoljuk, megmossuk és lereszeljük. A zöldségeket a szójához keverjük.
3.
hagyma 150 gramm
A vöröshagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk és szétszedjük, és a salátához keverjük.
5.
csemege reszelt torma 50 gramm • köménymag, őrölt 1 teáskanál • só 1.5 teáskanál • ecet 2 evőkanál • olivaolaj 6 evőkanál • kapor
A végén a salátához keverjük a csemege reszelt tormát, őrölt köménymagot,sót, ecetet (ízlés szerint ). A salátát 24 órára hűvös helyre helyezzük. Néha keverjük át.
Jó étvágyat!