Japánban nehezen elképzelhető elkezdeni egy étkezést miso leves nélkül. Ez a könnyű, egyszerű leves csökkenti az éhséget, egyszersmint serkenti is az étvágyat a következő fogáshoz.
Főzőcske
MichalAz elkészítés ideje
25 min.Nehézség
közepes
Lótuszgyökér méghozzá rántva. Nagyon finom, egyszerű exotikus étel vacsorára. "Renkon" néven ismert, és valójában nem a gyökere a Nelumbo Nucifera nevű vízililiomnak, hanem a rizómája, a tápanyag elraktározására szolgáló gyökértörzse. Nagyon sokféleképpen felhasználható zöldségféleség, amit lehet párolni alacsony hőmérsékleten, vagy olajban kisütni, mint a tempurát*. jellemzi.
Főzőcske
MichalAz elkészítés ideje
40 min.Nehézség
alacsony
A szezámsó azaz gomashio nem más mint pirított sós szezámmag.Szórhatjuk párolt zöldségre, tehetjük öntetekbe, szósztokba, meghinthetjük vele a rizst, tésztát vagy a halat is.
Főzőcske
MichalAz elkészítés ideje
10 min.Nehézség
alacsony
A Dashi a japán konyha egyik legfontosabb alapétele. Valójában egy alapléről van szó.
Főzőcske
MichalAz elkészítés ideje
60 min.Nehézség
alacsony
Egy nagyszerű recept a távol-keleti ízek kedvelői számára shimeji gombából, amelyet sárgarépával és hagymával pirítunk, majd halszósszal ízesítünk.
Főzőcske
MichalAz elkészítés ideje
15 min.Nehézség
alacsony
A miso leves egy tradicionális japán leves. A leves alapja a dasilé, melybe megpuhított miso pasztát kevernek. A többi hozzávaló változhat regionális és szezonális receptek, valamint személyes ízlés alapján
Főzőcske
MichalAz elkészítés ideje
15 min.Nehézség
alacsony
Babkalács recept vagyis Anpan , ami tulajdonképpen a magyar bukta japán megfelelője, legtöbbször babpürével és cukorral töltve.
Főzőcske
MichalAz elkészítés ideje
1 h. 30 min.Nehézség
közepes
Egészséges és finom ínyencség a távol keletről, amelyet otthon is olyan finomra készíthetünk el, mint egy sushi-bárban.
Főzőcske
MiooAz elkészítés ideje
—Nehézség
nagy
Kombu - szárított tengeri alga, amely meglehetősen vastag. Nagyon gazdag ásványi anyagokban, fehérjében, rostban. A japánok általában csupán belefőzik az ételekbe, utána eldobják vagy vékony csíkokra szeletelve ételek díszítésére vagy kiegészítésére alkalmazzák.
Főzőcske
MichalAz elkészítés ideje
4 h. Nehézség
alacsony
A pácolt nagy fehér retek egyszerű, de nagyon hatékony kombinációja a minőségi szezámolajjal és a szezámmaggal feldobja étkezésének vagy bulijának előételét.
Főzőcske
MichalAz elkészítés ideje
5 min.Nehézség
alacsony
Gyorsan elkészíthető finom és egészséges étel.
Főzőcske
MichalAz elkészítés ideje
10 min.Nehézség
alacsony
Egy különleges leves recept tengeri Kombu algából és Katsuobushi füstölt tonhal pehelyből.
Főzőcske
MichalAz elkészítés ideje
—Nehézség
közepes