Laskagomba leves csipetkével
![Laskagomba leves csipetkével](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000918/img_hu_4x3/laskagomba-leves-csipetkevel_00180.jpg)
Sűrű laskagomba leves zöldséggel és nagyszerű házi tésztával - csipetkével.
recept,recept fotó,laskagomba,répa,hagyma,Gombalevesek,Szezonális receptek
Gombalevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
Natur zöldséges só | - | ||
darás liszt | 125 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
hagyma | 100 | gramm | |
köménymag, darált | ½ | teáskanál | |
laskagomba | 350 | gramm | |
napraforgó olaj | 30 | milliliter | |
petrezselyem | 50 | gramm | |
petrezselyem zöldje | - | ||
répa | 150 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 20 | gramm | |
víz | 2 | liter | |
újhagyma | 2 | darab |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000918/small/IMG_3723w.jpg)
2.
répa 150 gramm • petrezselyem 50 gramm • hagyma 100 gramm
...csíkokra vágjuk. A sárgarépát és a petrezselymet megpucoljuk és karikákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000918/small/IMG_3728w.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000918/small/IMG_3727w.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000918/small/IMG_3730w.jpg)
5.
só 1 teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • víz 2 liter
Hozzászórjuk a laskagombát, sót, köményt, és a borsot. Összekeverjük és felöntjük forró vízzel. 20 perc alatt puhára főzzük a zöldséget.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000918/small/IMG_3735w.jpg)
6.
darás liszt 125 gramm • tyúk tojás 1 darab
Összekeverjük a lisztet (a mennyiséget a tojások mérete alapján módosíthatjuk) és a tojást.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000918/small/IMG_3726w.jpg)
7.
Kemény tésztát dolgozunk ki, amelyet rövid ideig pihentetünk, majd újra átdolgozzuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000918/small/IMG_3729w.jpg)
8.
A tésztát vastagra lereszeljük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000918/small/IMG_3732w.jpg)
9.
A lereszelt tésztát - csipetkét szétterítjük egy papír szalvétára és hagyjuk kicsit kiszáradni.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000918/small/IMG_3733w.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000918/small/IMG_3749w.jpg)
11.
Natur zöldséges só • petrezselyem zöldje
Hozzáadjuk a csipetke felét, néhány percig főzzük. A levest ízlés szerint fűszersóval ízesítjük, majd belekeverjük a felaprított petrezselyem zöldjét.
A maradék tésztát - csipetkét - felhasználhatjuk később - elegendő egy műanyag tasakba helyezni, majd mélyhűtőben tárolni.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000918/small/IMG_3748w.jpg)
Jó étvágyat!