szakacsreceptek.hu

Laskagomba leves csipetkével

Laskagomba leves csipetkével

    

Sűrű laskagomba leves zöldséggel és nagyszerű házi tésztával - csipetkével.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

nagy

 

 

1. 

laskagomba 350 gramm

A laskagombát megmossuk...

2. 

répa 150 gramm  petrezselyem 50 gramm  hagyma 100 gramm

...csíkokra vágjuk. A sárgarépát és a petrezselymet megpucoljuk és karikákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk.

3. 

napraforgó olaj 30 milliliter

Egy lábasban felforraljuk az olajat és megpirítjuk a hagymát.

4. 

vaj 20 gramm

Hozzáadjuk a zöldséget és egy kis olajat. A zöldséget a vajon megpirítjuk.

5. 

 1 teáskanál  köménymag, darált ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  víz 2 liter

Hozzászórjuk a laskagombát, sót, köményt, és a borsot. Összekeverjük és felöntjük forró vízzel. 20 perc alatt puhára főzzük a zöldséget.

6. 

darás liszt 125 gramm  tyúk tojás 1 darab

Összekeverjük a lisztet (a mennyiséget a tojások mérete alapján módosíthatjuk) és a tojást.

7. 

Kemény tésztát dolgozunk ki, amelyet rövid ideig pihentetünk, majd újra átdolgozzuk.

8. 

A tésztát vastagra lereszeljük.

9. 

A lereszelt tésztát - csipetkét szétterítjük egy papír szalvétára és hagyjuk kicsit kiszáradni.

10. 

újhagyma 2 darab

A zöldhagymát felvágjuk. Hozzáadjuk a leveshez.

11. 

Natur zöldséges só  petrezselyem zöldje

Hozzáadjuk a csipetke felét, néhány percig főzzük. A levest ízlés szerint fűszersóval ízesítjük, majd belekeverjük a felaprított petrezselyem zöldjét.
A maradék tésztát - csipetkét - felhasználhatjuk később - elegendő egy műanyag tasakba helyezni, majd mélyhűtőben tárolni.

Jó étvágyat!

Natur zöldséges só-
darás liszt125gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
hagyma100gramm
köménymag, darált½teáskanál
laskagomba350gramm
napraforgó olaj30milliliter
petrezselyem50gramm
petrezselyem zöldje-
répa150gramm
1teáskanál
tyúk tojás1darab
vaj20gramm
víz2liter
újhagyma2darab

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés