Laskagomba leves csipetkével
Sűrű laskagomba leves zöldséggel és nagyszerű házi tésztával - csipetkével.
recept,recept fotó,laskagomba,répa,hagyma,Gombalevesek
Gombalevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
Natur zöldséges só | - | ||
darás liszt | 125 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
hagyma | 100 | gramm | |
köménymag, darált | ½ | teáskanál | |
laskagomba | 350 | gramm | |
napraforgó olaj | 30 | milliliter | |
petrezselyem | 50 | gramm | |
petrezselyem zöldje | - | ||
répa | 150 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 20 | gramm | |
víz | 2 | liter | |
újhagyma | 2 | darab |
Recept
2.
répa 150 gramm • petrezselyem 50 gramm • hagyma 100 gramm
...csíkokra vágjuk. A sárgarépát és a petrezselymet megpucoljuk és karikákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk.
5.
só 1 teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • víz 2 liter
Hozzászórjuk a laskagombát, sót, köményt, és a borsot. Összekeverjük és felöntjük forró vízzel. 20 perc alatt puhára főzzük a zöldséget.
6.
darás liszt 125 gramm • tyúk tojás 1 darab
Összekeverjük a lisztet (a mennyiséget a tojások mérete alapján módosíthatjuk) és a tojást.
7.
Kemény tésztát dolgozunk ki, amelyet rövid ideig pihentetünk, majd újra átdolgozzuk.
8.
A tésztát vastagra lereszeljük.
9.
A lereszelt tésztát - csipetkét szétterítjük egy papír szalvétára és hagyjuk kicsit kiszáradni.
11.
Natur zöldséges só • petrezselyem zöldje
Hozzáadjuk a csipetke felét, néhány percig főzzük. A levest ízlés szerint fűszersóval ízesítjük, majd belekeverjük a felaprított petrezselyem zöldjét.
A maradék tésztát - csipetkét - felhasználhatjuk később - elegendő egy műanyag tasakba helyezni, majd mélyhűtőben tárolni.
Jó étvágyat!