Laskagomba leves csipetkével

Sűrű laskagomba leves zöldséggel és nagyszerű házi tésztával - csipetkével.
recept,recept fotó,laskagomba,répa,hagyma,Gombalevesek
Gombalevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
| Natur zöldséges só | 0 ?? | kcal | |
| darás liszt | 125 437 | gramm kcal | |
| fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
| hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
| köménymag, darált | ½ 9 | teáskanál kcal | |
| laskagomba | 350 1183 | gramm kcal | |
| napraforgó olaj | 30 270 | milliliter kcal | |
| petrezselyem | 50 32 | gramm kcal | |
| petrezselyem zöldje | 0 ?? | kcal | |
| répa | 150 68 | gramm kcal | |
| só | 1 0 | teáskanál kcal | |
| tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
| vaj | 20 147 | gramm kcal | |
| víz | 2 0 | liter kcal | |
| újhagyma | 2 ?? | darab kcal |
Recept

2.
répa 150 gramm • petrezselyem 50 gramm • hagyma 100 gramm
...csíkokra vágjuk. A sárgarépát és a petrezselymet megpucoljuk és karikákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk.



5.
só 1 teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • víz 2 liter
Hozzászórjuk a laskagombát, sót, köményt, és a borsot. Összekeverjük és felöntjük forró vízzel. 20 perc alatt puhára főzzük a zöldséget.

6.
darás liszt 125 gramm • tyúk tojás 1 darab
Összekeverjük a lisztet (a mennyiséget a tojások mérete alapján módosíthatjuk) és a tojást.

7.
Kemény tésztát dolgozunk ki, amelyet rövid ideig pihentetünk, majd újra átdolgozzuk.

8.
A tésztát vastagra lereszeljük.

9.
A lereszelt tésztát - csipetkét szétterítjük egy papír szalvétára és hagyjuk kicsit kiszáradni.


11.
Natur zöldséges só • petrezselyem zöldje
Hozzáadjuk a csipetke felét, néhány percig főzzük. A levest ízlés szerint fűszersóval ízesítjük, majd belekeverjük a felaprított petrezselyem zöldjét.
A maradék tésztát - csipetkét - felhasználhatjuk később - elegendő egy műanyag tasakba helyezni, majd mélyhűtőben tárolni.

Jó étvágyat!























