szakacsreceptek.hu

Burgonyasaláta

    

Ízletes burgonyasaláta tojás nélkül.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
burgonya1.5kilogramm
csemege uborka200gramm
ecet3evőkanál
fekete bors, őrölt¾teáskanál
hagyma100gramm
kristálycukor1evőkanál
majonéz light150gramm
olivaolaj2evőkanál
2teáskanál
teljes zsírtartalmú mustár-
víz200milliliter
zöldségkeverék (sárgarépa, borsó)300gramm

1. 

burgonya 1.5 kilogramm

A burgonyákat héjastól majdnem puhára megfőzzük. Leöntjük a vizet és a burgonyát hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk.

2. 

víz 200 milliliter  kristálycukor 1 evőkanál   2 teáskanál  fekete bors, őrölt ¾ teáskanál  olivaolaj 2 evőkanál  ecet 3 evőkanál

Vízből, cukorból, sóból, borsból, olajból és ecetből öntetet főzünk, amelyet röviden felforralunk, majd vízfürdőben lehűtünk.

3. 

hagyma 100 gramm  zöldségkeverék (sárgarépa, borsó) 300 gramm  csemege uborka 200 gramm  teljes zsírtartalmú mustár

A burgonyát kockákra vágjuk, vagy használhatunk krumpliszeletelőt - amelyen átnyomjuk a burgonyát. A burgonyához hozzáadunk apróra vágott hagymát, borsót, répát, apróra vágott uborkát, és ízlés szerint mustárt, majd leöntjük az elkészült öntettel. Amennyiben a salátát savanyúbbra szeretnénk, úgy hozzáönthetünk ízlés szerint egy kis uborkalevet. Lágyan átkeverjük és 3-4 órán át hűvös helyen pihentetjük.

4. 

majonéz light 150 gramm

Tálalás előtt majonézt keverünk hozzá, de tálalhatjuk majonéz nélkül is.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés