Karácsonyi krumplisaláta

Ízletes krumplisaláta nem csak a rántott pontyhoz illik, hanem kiváló tengeri halak mellé, vagy rántott sertés szelethez is.
recept,recept fotó,burgonya,csemege uborka,zöldborsó konzerv,sárgarépa konzerv,Krumplisaláták,Karácsony,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Krumplisaláták
kategóriak
Krumplisaláták › Karácsony › Gluténmentes › Szezonális receptek › Karácsonyi ételek › Szezon - Burgonya ›Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1.5 1380 | kilogramm kcal | |
csemege uborka | 200 24 | gramm kcal | |
ecet | ½ 21 | deciliter kcal | |
fekete bors, őrölt | 1 17 | teáskanál kcal | |
hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
kristálycukor | 1 21 | teáskanál kcal | |
majonéz | 250 1700 | milliliter kcal | |
olivaolaj | 3 396 | evőkanál kcal | |
sárgarépa konzerv | 300 81 | gramm kcal | |
só | 2 0 | teáskanál kcal | |
teljes zsírtartalmú mustár | 3 56 | evőkanál kcal | |
tyúk tojás | 8 704 | darab kcal | |
víz | 3 0 | deciliter kcal | |
zöldborsó konzerv | 300 180 | gramm kcal |
Recept
1. A krumpli és tojás elkészítése
burgonya 1.5 kilogramm • tyúk tojás 8 darab
A krumplit a héjában megfőzzük. Majd kihűlés után meghámozzuk. A tojást keményre főzzük és megpucoljuk.

2. Öntet elkészítése
víz 3 deciliter • ecet ½ deciliter • olivaolaj 3 evőkanál • kristálycukor 1 teáskanál • só 2 teáskanál • fekete bors, őrölt 1 teáskanál
A vízhez hozzáadjuk az olajat, sót, cukrot, ecetet, és a fűszert. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről hűlni hagyjuk.

3.
A krumplit apró kockákra vagdaljuk, esetleg használhatunk krumpli szeletelőt - amelyen átnyomjuk a krumplit.

4. Hozzáadjuk a hozzávalókat
hagyma 100 gramm • csemege uborka 200 gramm • zöldborsó konzerv 300 gramm • sárgarépa konzerv 300 gramm • teljes zsírtartalmú mustár 3 evőkanál
A krumplikat egy nagyobb edénybe rakjuk és lassanként hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, apróra vágott savanyú uborkát, borsót és sárgarépát, apróra vágott tojásokat (szintén átnyomhatjuk a krumpliszeletelőn), mustárt. Minden hozzávalót lassan, óvatosan belekeverjük a krumpliba. Hozzáöntjük az elkészített kihűlt öntetet, a mennyiségét szükség szerint adagoljuk, úgy hogy a saláta ne legyen sem sűrű, sem pedig ritka.

5.
majonéz 250 milliliter
A krumplisalátát 2 óráig állni hagyjuk, majd ezután hozzákeverjük a majonézt. Hűvös helyen tároljuk. Rántott halhoz, illetve rántott szeletekhez ajánlott.

Jó étvágyat!