RECEPTEK

Karácsonyi krumplisaláta

Karácsonyi krumplisaláta

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Ízletes krumplisaláta nem csak a rántott pontyhoz illik, hanem kiváló tengeri halak mellé, vagy rántott sertés szelethez is.

recept,recept fotó,burgonya,csemege uborka,zöldborsó konzerv,sárgarépa konzerv,Krumplisaláták,Karácsony,Gluténmentes ,Szezonális receptek

Krumplisaláták

Főzőcske

Adag

10

Adag tömege

356 g

Adag energiatartalma

463 kcal

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya

1.5

1380

kilogramm

kcal

csemege uborka

200

24

gramm

kcal

ecet

½

21

deciliter

kcal

fekete bors, őrölt

1

17

teáskanál

kcal

hagyma

100

44

gramm

kcal

kristálycukor

1

21

teáskanál

kcal

majonéz

250

1700

milliliter

kcal

olivaolaj

3

396

evőkanál

kcal

sárgarépa konzerv

300

81

gramm

kcal

2

0

teáskanál

kcal

teljes zsírtartalmú mustár

3

56

evőkanál

kcal

tyúk tojás

8

704

darab

kcal

víz

3

0

deciliter

kcal

zöldborsó konzerv

300

180

gramm

kcal

 

Recept

1. A krumpli és tojás elkészítése

burgonya 1.5 kilogramm  tyúk tojás 8 darab

A krumplit a héjában megfőzzük. Majd kihűlés után meghámozzuk. A tojást keményre főzzük és megpucoljuk.

A krumplit a héjában megfőzzük. Majd kihűlés...

2. Öntet elkészítése

víz 3 deciliter  ecet ½ deciliter  olivaolaj 3 evőkanál  kristálycukor 1 teáskanál   2 teáskanál  fekete bors, őrölt 1 teáskanál

A vízhez hozzáadjuk az olajat, sót, cukrot, ecetet, és a fűszert. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről hűlni hagyjuk.

A vízhez hozzáadjuk az olajat, sót, cukrot,...

3. 

A krumplit apró kockákra vagdaljuk, esetleg használhatunk krumpli szeletelőt - amelyen átnyomjuk a krumplit.

A krumplit apró kockákra vagdaljuk, esetleg...

4. Hozzáadjuk a hozzávalókat

hagyma 100 gramm  csemege uborka 200 gramm  zöldborsó konzerv 300 gramm  sárgarépa konzerv 300 gramm  teljes zsírtartalmú mustár 3 evőkanál

A krumplikat egy nagyobb edénybe rakjuk és lassanként hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, apróra vágott savanyú uborkát, borsót és sárgarépát, apróra vágott tojásokat (szintén átnyomhatjuk a krumpliszeletelőn), mustárt. Minden hozzávalót lassan, óvatosan belekeverjük a krumpliba. Hozzáöntjük az elkészített kihűlt öntetet, a mennyiségét szükség szerint adagoljuk, úgy hogy a saláta ne legyen sem sűrű, sem pedig ritka.

A krumplikat egy nagyobb edénybe rakjuk és...

5. 

majonéz 250 milliliter

A krumplisalátát 2 óráig állni hagyjuk, majd ezután hozzákeverjük a majonézt. Hűvös helyen tároljuk. Rántott halhoz, illetve rántott szeletekhez ajánlott.

A krumplisalátát 2 óráig állni hagyjuk, majd...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés