szakacsreceptek.hu

Karácsonyi krumplisaláta

    

Ízletes krumplisaláta nem csak a rántott pontyhoz illik, hanem kiváló tengeri halak mellé, vagy rántott sertés szelethez is.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
burgonya1.5kilogramm
csemege uborka200gramm
ecet½deciliter
fekete bors, őrölt1teáskanál
hagyma100gramm
kristálycukor1teáskanál
majonéz250milliliter
olivaolaj3evőkanál
sárgarépa konzerv300gramm
2teáskanál
teljes zsírtartalmú mustár3evőkanál
tyúk tojás8darab
víz3deciliter
zöldborsó konzerv300gramm

1. A krumpli és tojás elkészítése

burgonya 1.5 kilogramm  tyúk tojás 8 darab

A krumplit a héjában megfőzzük. Majd kihűlés után meghámozzuk. A tojást keményre főzzük és megpucoljuk.

A krumpli és tojás elkészítése

2. Öntet elkészítése

víz 3 deciliter  ecet ½ deciliter  olivaolaj 3 evőkanál  kristálycukor 1 teáskanál   2 teáskanál  fekete bors, őrölt 1 teáskanál

A vízhez hozzáadjuk az olajat, sót, cukrot, ecetet, és a fűszert. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről hűlni hagyjuk.

Öntet elkészítése

3. 

A krumplit apró kockákra vagdaljuk, esetleg használhatunk krumpli szeletelőt - amelyen átnyomjuk a krumplit.

4. Hozzáadjuk a hozzávalókat

hagyma 100 gramm  csemege uborka 200 gramm  zöldborsó konzerv 300 gramm  sárgarépa konzerv 300 gramm  teljes zsírtartalmú mustár 3 evőkanál

A krumplikat egy nagyobb edénybe rakjuk és lassanként hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, apróra vágott savanyú uborkát, borsót és sárgarépát, apróra vágott tojásokat (szintén átnyomhatjuk a krumpliszeletelőn), mustárt. Minden hozzávalót lassan, óvatosan belekeverjük a krumpliba. Hozzáöntjük az elkészített kihűlt öntetet, a mennyiségét szükség szerint adagoljuk, úgy hogy a saláta ne legyen sem sűrű, sem pedig ritka.

Hozzáadjuk a hozzávalókat

5. 

majonéz 250 milliliter

A krumplisalátát 2 óráig állni hagyjuk, majd ezután hozzákeverjük a majonézt. Hűvös helyen tároljuk. Rántott halhoz, illetve rántott szeletekhez ajánlott.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés