szakacsreceptek.hu

Pikáns padlizsán krém

     

Sűrű padlizsán krém, amely kitűnő a grillezett húsokhoz. Finom vegetáriánus étel lesz belőle, amennyiben sült krumplival fogyasztjuk.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

20 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Burgonya1000gramm
Fekete bors, őrölt1teáskanál
Fokhagyma5gerezd
Hagyma60gramm
Kristálycukor3teáskanál
Köménymag, őrölt½teáskanál
Olivaolaj3evőkanál
Padlizsán500gramm
g
Tejföl (14-18%)200milliliter
Víz3evőkanál

1. Hagymás fokhagymás alap

olivaolaj 3 EK  hagyma 60 g  fokhagyma 5 gerezd

Wokban olajat forralunk, majd hozzáadjuk a megpucolt, apróra vágott hagymát, és a megpucolt egész gerezd fokhagymákat. Rövid ideig pirítjuk.

Hagymás fokhagymás alap

2. 

kristálycukor 3 TK  fekete bors, őrölt 1 TK

Hozzáadjuk a cukrot, és az őrölt fekete borsot. Állandó keverés mellett a cukrot egy kissé karamellizáljuk.

3. 

padlizsán 500 g  víz 3 EK

A padlizsánt megmossuk, kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához és a fokhagymához. Megsózzuk, felöntjük vízzel, és picit megsütjük. Fedő alatt 10 percig puhára pároljuk.

4. 

tejföl (14-18%) 200 ml

Hozzákeverjük a tejfölt, és ízlés szerint hozzáadunk egy kisebb, vagy nagyobb chilli paprikát. Az egészet felforraljuk, majd levesszük a tűzről és egy mélyebb edénybe öntjük, és botmixer segítségével lágy krémet készítünk belőle.

5. Tipp: sült krumplival való tálaláshoz (4 porció)

burgonya 1000 g  köménymag, őrölt ½ TK 

A krumplit megpucoljuk, karikákra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Köménnyel megszórjuk, és ropogósra sütjük. Ha kész sózzuk.

Tipp: sült krumplival való tálaláshoz (4 porció)

6. 

A krumplit a még meleg padlizsánkrémmel fogyasztjuk, ízlés szerint kisebb, vagy nagyobb mennyiségben.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés