szakacsreceptek.hu

Sült karfiol

    

Egyszerű de nagyon finom sült karfiol recept besamel mártással és sajttal a tetején.

Főzőcske

Adag

5

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Gouda sajt100gramm
fehér bors, őrölt1csipet
finomliszt50gramm
karfiol600gramm
repceolaj1teáskanál
szerencsendió, őrölt1csipet
1teáskanál
vaj50gramm
zsírszegény tej 1,5%500milliliter

1. 

karfiol 600 gramm   ½ teáskanál

A karfiolt rózsáira bontjuk és sós vízben forrástól számítva 5 percig főzzük.

2. 

A karfiolt leszűrjük és rögtön hideg víz alá tesszük lehűlni.

3. 

vaj 50 gramm

Vajat olvasztunk fel.

4. 

finomliszt 50 gramm   ½ teáskanál  fehér bors, őrölt 1 csipet  szerencsendió, őrölt 1 csipet

Hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük amíg sima sűrű kását nem kapunk belőle. Sót, borsot adunk hozzá.

5. 

zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter

Majd lassan hozzáadjuk a tejet.

6. 

repceolaj 1 teáskanál

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, olajjal vékonyan megkenjük és ráhelyezzük a karfiolt.

7. 

Az egészet szépen egyenletesen leöntjük a besamel mártással.

8. 

Gouda sajt 100 gramm

A tetejét megszórjuk sajttal.

9. 

30 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés