Sült karfiol

Egyszerű de nagyon finom sült karfiol recept besamel mártással és sajttal a tetején.
recept,recept fotó,karfiol,Gouda sajt,Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
| Gouda sajt | 100 356 | gramm kcal | |
| fehér bors, őrölt | 1 ?? | csipet kcal | |
| finomliszt | 50 174 | gramm kcal | |
| karfiol | 600 174 | gramm kcal | |
| repceolaj | 1 45 | teáskanál kcal | |
| szerencsendió, őrölt | 1 ?? | csipet kcal | |
| só | 1 0 | teáskanál kcal | |
| vaj | 50 367 | gramm kcal | |
| zsírszegény tej 1,5% | 500 240 | milliliter kcal |
Recept
1.
karfiol 600 gramm • só ½ teáskanál
A karfiolt rózsáira bontjuk és sós vízben forrástól számítva 5 percig főzzük.

2.
A karfiolt leszűrjük és rögtön hideg víz alá tesszük lehűlni.


4.
finomliszt 50 gramm • só ½ teáskanál • fehér bors, őrölt 1 csipet • szerencsendió, őrölt 1 csipet
Hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük amíg sima sűrű kását nem kapunk belőle. Sót, borsot adunk hozzá.


6.
repceolaj 1 teáskanál
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, olajjal vékonyan megkenjük és ráhelyezzük a karfiolt.

7.
Az egészet szépen egyenletesen leöntjük a besamel mártással.


9.
30 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!






















