szakacsreceptek.hu

Sült makaróni karfiollal, gombával és gorgonzola sajttal

Sült makaróni karfiollal, gombával és gorgonzola sajttal

    

Tészta karfiollal, krémsajttal és kiváló egyszerű szósszal sütve.

Főzőcske

Adag

5

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

 

 

1. 

karfiol 300 gramm

A karfiolt megtisztítjuk, megmossuk, rózsákra osztjuk. Szinte puhára pároljuk őket.

2. 

gomba 200 gramm  olivaolaj 1 evőkanál  fokhagyma 1 gerezd

A kisebb gombákat megmossuk, minden szennyeződést eltávolítunk és negyedekre vágjuk. Egy serpenyőben olajon pároljuk körülbelül 5 percig. Párolás közben adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát.

3. 

makaróni 300 gramm   ½ teáskanál

Közben, amíg a karfiol megfő és a gomba párolódik, főzzük meg a makarónit a csomagoláson található utasítások szerint.

4. 

paradicsomszósz 150 milliliter   ½ ĆL

A paradicsompürét a gombához öntjük, összekeverjük és félretesszük. A tálban összekeverjük a majdnem puhára főtt karfiolt, a paradicsomszószos gombát és a főtt makaróni. Sózzuk meg.

5. 

Gorgonzola sajt 150 gramm

A keveréket egy tepsibe öntjük. A tetejére sajtdarabokat teszünk, 200°C-ra előmelegített sütőben kb 10 percig sütjük.

Jó étvágyat!

Gorgonzola sajt150gramm
fokhagyma1gerezd
gomba200gramm
karfiol300gramm
makaróni300gramm
olivaolaj1evőkanál
paradicsomszósz150milliliter
½
½teáskanál

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés