RECEPTEK

Tofu grillezett zöldséggel és tahini szósszal

Tofu grillezett zöldséggel és tahini szósszal

recept,recept fotó,cukkini,gomba,tofu, fehér,tahini (szezámpaszta),Húsnélküli ételek,Gluténmentes ,Laktózmentes

Húsnélküli ételek

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

cukkini600gramm
dijoni mustár1evőkanál
fekete bors, őrölt-
fokhagyma1gerezd
gomba400gramm
olivaolaj5evőkanál
petrezselyem zöldje2evőkanál
szójamártás4evőkanál
tahini (szezámpaszta)4evőkanál
tofu, fehér180gramm
víz100milliliter

 

Recept

1. 

cukkini 600 gramm  gomba 400 gramm  tofu, fehér 180 gramm

A zöldséget megmossuk. A cukkinit és a sampinyon gombát vékonyabb szeletekre vágjuk a tofut nagyobb darabokra.

2. 

olivaolaj 5 evőkanál  szójamártás 4 evőkanál

A szójaszószt együtt az olajjal felverjük, hogy mindkét folyadék összeálljon.

3. 

A szószt ráöntjük a zöldségre, többször átkeverjük, majd felforrósítjuk a grill serpenyőt.

4. 

A zöldséget a tofuval rövid ideig grillezzük.

5. 

tahini (szezámpaszta) 4 evőkanál  fokhagyma 1 gerezd  dijoni mustár 1 evőkanál  petrezselyem zöldje 2 evőkanál  fekete bors, őrölt  víz 100 milliliter

A tahini szószhoz összekeverjük a tahini pasztát préselt fokhagymával, hozzáadjuk a dijoni mustárt és a friss felaprított petrezselyem zöldjét. Az egészet felhígítjuk vízzel. Fűszerezzük egy csipet fekete borssal.

6. 

Melegen tálaljuk leöntve a szósszal, rizs körettel vagy akár köret nélkül.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés