szakacsreceptek.hu

Tofu grillezett zöldséggel és tahini szósszal

Tofu grillezett zöldséggel és tahini szósszal

    

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

1. 

cukkini 600 gramm  gomba 400 gramm  tofu, fehér 180 gramm

A zöldséget megmossuk. A cukkinit és a sampinyon gombát vékonyabb szeletekre vágjuk a tofut nagyobb darabokra.

2. 

olivaolaj 5 evőkanál  szójamártás 4 evőkanál

A szójaszószt együtt az olajjal felverjük, hogy mindkét folyadék összeálljon.

3. 

A szószt ráöntjük a zöldségre, többször átkeverjük, majd felforrósítjuk a grill serpenyőt.

4. 

A zöldséget a tofuval rövid ideig grillezzük.

5. 

tahini (szezámpaszta) 4 evőkanál  fokhagyma 1 gerezd  dijoni mustár 1 evőkanál  petrezselyem zöldje 2 evőkanál  fekete bors, őrölt  víz 100 milliliter

A tahini szószhoz összekeverjük a tahini pasztát préselt fokhagymával, hozzáadjuk a dijoni mustárt és a friss felaprított petrezselyem zöldjét. Az egészet felhígítjuk vízzel. Fűszerezzük egy csipet fekete borssal.

6. 

Melegen tálaljuk leöntve a szósszal, rizs körettel vagy akár köret nélkül.

Jó étvágyat!

cukkini600gramm
dijoni mustár1evőkanál
fekete bors, őrölt-
fokhagyma1gerezd
gomba400gramm
olivaolaj5evőkanál
petrezselyem zöldje2evőkanál
szójamártás4evőkanál
tahini (szezámpaszta)4evőkanál
tofu, fehér180gramm
víz100milliliter

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés