Tofu grillezett zöldséggel és tahini szósszal

recept,recept fotó,cukkini,gomba,tofu, fehér,tahini (szezámpaszta),Húsnélküli ételek,Laktózmentes ,Gluténmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
cukkini | 600 108 | gramm kcal | |
dijoni mustár | 1 36 | evőkanál kcal | |
fekete bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
fokhagyma | 1 6 | gerezd kcal | |
gomba | 400 64 | gramm kcal | |
olivaolaj | 5 660 | evőkanál kcal | |
petrezselyem zöldje | 2 14 | evőkanál kcal | |
szójamártás | 4 83 | evőkanál kcal | |
tahini (szezámpaszta) | 4 358 | evőkanál kcal | |
tofu, fehér | 180 152 | gramm kcal | |
víz | 100 0 | milliliter kcal |
Recept
1.
cukkini 600 gramm • gomba 400 gramm • tofu, fehér 180 gramm
A zöldséget megmossuk. A cukkinit és a sampinyon gombát vékonyabb szeletekre vágjuk a tofut nagyobb darabokra.

2.
olivaolaj 5 evőkanál • szójamártás 4 evőkanál
A szójaszószt együtt az olajjal felverjük, hogy mindkét folyadék összeálljon.

3.
A szószt ráöntjük a zöldségre, többször átkeverjük, majd felforrósítjuk a grill serpenyőt.

4.
A zöldséget a tofuval rövid ideig grillezzük.

5.
tahini (szezámpaszta) 4 evőkanál • fokhagyma 1 gerezd • dijoni mustár 1 evőkanál • petrezselyem zöldje 2 evőkanál • fekete bors, őrölt • víz 100 milliliter
A tahini szószhoz összekeverjük a tahini pasztát préselt fokhagymával, hozzáadjuk a dijoni mustárt és a friss felaprított petrezselyem zöldjét. Az egészet felhígítjuk vízzel. Fűszerezzük egy csipet fekete borssal.

6.
Melegen tálaljuk leöntve a szósszal, rizs körettel vagy akár köret nélkül.

Jó étvágyat!