RECEPTEK

Tofu savanyú káposztával

Tofu savanyú káposztával

Vegetáriánus szegedi gulyás tofuból. Klasszikus knédlivel tálaljuk.

recept,recept fotó,tofu, fehér,kovászos káposzta,Húsnélküli ételek,Gluténmentes

Húsnélküli ételek

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fekete bors, őrölt½teáskanál
hagyma100gramm
kovászos káposzta500gramm
kukoricakeményítő10gramm
napraforgó olaj30milliliter
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom400gramm
piros paprika, őrölt1evőkanál
-
tofu, fehér270gramm
víz300milliliter

 

Recept

1. 

hagyma 100 gramm  napraforgó olaj 30 milliliter

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

2. 

tofu, fehér 270 gramm

A tofut nagyobb kockákra vágjuk.

3. 

fekete bors, őrölt ½ teáskanál

A hagymához hozzáadjuk a tofut, fűszerezzük és 8 percig pirítjuk.

4. 

piros paprika, őrölt 1 evőkanál

Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a paprikát...

5. 

kovászos káposzta 500 gramm

...és az apróra vágott, lecsepegtetett és részben átmosott savanyú káposztát.

6. 

víz 300 milliliter

Könnyedén átkeverjük, felöntjük vízzel és 20-25 percig főzzük.

7. 

natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 400 gramm  kukoricakeményítő 10 gramm

Joghurtban elkeverjük a kukorica keményítőt.

8. 

A joghurtot hozzáöntjük a káposztához, elkeverjük...

9. 

...rövid ideig főzzük. Ízlés szerint sózzuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit